ΠΟΛΟ

"Στόχος πάντα η διεκδίκηση μεταλλίων"

"Στόχος πάντα η διεκδίκηση μεταλλίων"

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Θοδωρής Βλάχος και ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο World League που διεξήχθη στην Κίνα.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρώνκατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τρίτη φορά σε τελική φάση World League και σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες παρουσίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 (χάλκινο μετάλλιο) και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το 2016 (4η θέση)κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Λίγο πριν την επιβίβαση της ομάδας στο αεροπλάνο της επιστροφής, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της Εθνικής Ανδρών και ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος - Προέδρος ΚΟΕ

"Η Εθνικής μας ομάδα έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά. Αυτό έρχεται σε συνέχεια των δύο πολύ καλών προηγούμενων μεγάλων διοργανώσεων που συμμετείχε, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Είναι τρεις διοργανώσεις, στις οποίες έδειξε ότι συγκαταλέγεται σταθερά πλέον στις 3-4 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Βέβαια στον αθλητισμό υπάρχουν πάντα συγκυρίες και απρόοπτες διαιτησίες. Εάν αυτά δε βρεθούν απέναντι στην Εθνική μας ομάδα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τότε μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Αναφέρομαι στη διαιτησία, για την οποία δε μου αρέσει να μιλάω, καθώς δυο σοβαρά διαιτητικά λάθη του Ισπανού διαιτητή, ήταν εκείνα που καθόρισαν την παρουσία της Ελλάδας στο μικρό τελικό και στέρησαν την παρουσία της στο μεγάλο τελικό".

Θοδωρής Βλάχος - Προπονητής Εθνικής Ομάδας

"Η Ελλάδα στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις βρίσκεται σταθερά στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Αυτός είναι πάντα ο στόχος και το κάνουμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορα το τουρνουά, με εξαίρεση τα δύο άτυχα ξεκινήματα σε ημιτελικό και μικρό τελικό, εκ των οποίων μόνο το ένα μας στοίχισε τελικά, κάναμε ένα θαυμάσιο τουρνουά. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά δώσαμε δυνατά παιχνίδια κόντρα σε ανταγωνιστικές ομάδες. Επιστρέφουμε πλέον στην Ελλάδα και από την πρώτη ημέρα θα βρισκόμαστε στην πισίνα για προπόνηση. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, ώστε να πετύχουμε μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα πάμε κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι κι όπου μας βγάλει".

Χρήστος Αφρουδάκης - Αρχηγός Εθνικής Ομάδας

"Ξεκινήσαμε άσχημα το μικρό τελικό, όπως έγινε και στον ημιτελικό. Είχαμε κάποια κενά στην απόδοσή μας, όμως αν το δούμε συνολικότερα, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά στην ιστορία της Εθνικής ομάδας. Παίξαμε απέναντι σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους και κερδίσαμε με χαρακτηριστική ευκολία. Κακά τα ψέματα, όλα όσα γίνονται είναι ένα πέρασμα για το μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους επιδιώκουμε μια διάκριση. Πλέον βάζουμε τα κεφάλια κάτω και δουλεύουμε. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ