ΠΟΛΟ

Στον Ανδριανό στράφηκαν οι πολίστες

Στον Ανδριανό στράφηκαν οι πολίστες
INTIME SPORTS

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού ζήτησαν οι πολίστες που κάνουν αποχή από την προετοιμασία της εθνικής ανδρών.

Την πόρτα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού χτύπησαν οι διεθνείς πολίστες που έχουν κατέβει σε αποχή από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας.

Οι δώδεκα πολίστες (σ.σ. ήταν έντεκα και προστέθηκε και ο Νίκος Κουλιεράκης) ζήτησαν ραντεβού από τον Ανδριανό για να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα οδοιπορικά και φυσικά τη στάση της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Ο Ανδριανός έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, προσπαθώντας να βρει μια φόρμουλα επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίστες και στην ομοσπονδία, για να κλείσει το θέμα.

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνεχίζεται με άλλους παίκτες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς.

Οι δώδεκα παίκτες είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν προετοιμασία με την εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ένα μήνα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα τους.

Εν τω μεταξύ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γιαννουρής έστειλε επιστολή στον Ανδριανό, ζητώντας την παρέμβαση του.

" Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την τελευταία εβδομάδα πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο για την αποχή των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών από την προετοιμασία ενόψει Πανευρωπαϊκών Αγώνων.

Η αποχή αυτή σχετίζεται με την αδυναμία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διαθέσει έστω και συμβολικά οδοιπορικά στους επίλεκτους Αθλητές μας, λόγω της οικονομικής στενότητας που βιώνει.

Κύριε Υπουργέ. Είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι τόσο οι Αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας των Ανδρών, όσο κι οι Αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών διψούν για νέες διακρίσεις.

Γνωρίζετε και βιώνετε τα τελευταία δύο χρόνια, ότι παρά τις δυσκολίες, οι Αθλητές αυτοί καταφέρνουν και κρατούν ζωντανές τις ελπίδες όλων και μας δίνουν κουράγιο για τη συνέχεια. Με το μόχθο τους, φέρνουν επιτυχίες και κρατούν ψηλά το φρόνημα όλων, ελπίζοντας να μην αργήσει η μέρα που θα βγει (και) ο Ελληνικός Αθλητισμός μας από το τούνελ.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι η αγωνία των αθλητών μας, δεν σχετίζεται τόσο με τα λιγοστά οδοιπορικά που θα μπορούσε να δεσμεύσει η ΚΟΕ, (και που είμαστε βέβαιοι ότι με μια δεύτερη σκέψη ο έμπειρος Πρόεδρος της κ. Διαθεσόπουλος, θα μπορέσει να το κάνει), όσο με το αύριο που αφορά και τους ίδιους αλλά και τα παιδιά που έρχονται από πίσω.

Κύριε Υπουργέ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των Αθλημάτων, έχουν ανάγκη από μια σοβαρή πρόταση και ένα αξιόπιστο πλάνο καριέρας που θα τους κάνει να πιστέψουν ότι το μέλλον τους περνάει μέσα από το Πόλο και τον Αθλητισμό γενικότερα. Χωρίς ένα τέτοιο πλάνο πολλά είναι τα παιδιά που θα εγκαταλείψουν την πρώτη γραμμή αναζητώντας σε άλλα πεδία μέλλον και προοπτική.

Οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει. Αυτό το ξέρουν όλοι. Σήμερα με αφορμή την δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, θα πρέπει εσείς που εκπροσωπείτε την συνταγμένη Πολιτεία μαζί με τις αθλητικές Ομοσπονδίες που εφαρμόζουν την Πολιτική σας να καθίσετε και να βρείτε τον τρόπο που και τα οδοιπορικά να δοθούν (αυτό είναι το έλασσον αλλά θα είναι δείγμα ενδιαφέροντος για το σήμερα) αλλά κυρίως να καταστρώσετε ένα σοβαρό πλάνο καριέρας (αυτό είναι το μείζον) για το αύριο των αθλητών που μοχθούν για να μας κάνουν να νοιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Γιάννης Γιαννουρής

Πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδα Πόλο Ανδρών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ