ΠΟΛΟ

Στον τελικό η Βουλιαγμένη, 12-9 την Ζέντες!

Στον τελικό η Βουλιαγμένη, 12-9 την Ζέντες!

Με την Αντιγόνη Ρουμπέση να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, η Βουλιαγμένη νίκησε εύκολα και δίκαια την Ζέντες με 12-9, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του LEN Trophy, όπου θα παίξει με μια εκ των Ματαρό και Ουραλότσκα.

Ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού με την ιστορία της δίνει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, επικράτησαν δίκαια 12-9 της ουγγρικής Ζέντες και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του LEN Trophy, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ματαρό.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ημιτελικού Βουλιαγμένη - Ζέντες

Η Βουλιαγμένη δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ημιτελικού, κυριάρχησε στην πισίνα από την αρχή και έβαλε από νωρίς τις βάσεις της νίκης. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Αντιγόνη Ρουμπέση (πέτυχε τέσσερα γκολ), η οποία έκανε αρχηγική εμφάνιση, από τις πολλές στην τεράστια καριέρα της.

Ο ΝΟΒ επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από δύο χρόνια, θυμίζοντας ότι το 2014 ηττήθηκε από την Σαμπαντέλ για το Τσάμπιονς Καπ. Τώρα, θα διεκδικήσει το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του, μετρώντας μέχρι σήμερα ένα LEN Trophy (2003), δύο Τσάμπιονς Καπ και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το 6-1 του πρώτου οκταλέπτου αποτέλεσε την βάση της πρόκρισης για την Βουλιαγμένη, που από 'κει και πέρα έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα και δεν αισθάνθηκε πίεση από τις Μαγυάρες που δεν μπορούσαν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση και μοιραία ηττήθηκαν.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 8-4 και 10-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με το ξεκίνημα της τέταρτης, η Ζέντες αντέδρασε με δυο γρήγορα γκολ, μείωσε στα τρία την διαφορά, αλλά αμέσως αποκαταστάθηκε η τάξη, με τις Τσουκαλά και Ξενάκη να διαμορφώνουν το 12-7. Το μόνο που κατάφερε η ουγγρική ομάδα, ήταν να μειώσει με τις Καντάρ και Μίχαλι.

Τεράστια επιτυχία για μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού γυναικείου πόλο, που αποδεικνύει περίτρανα ότι η ελληνική υδατοσφαίριση βρίσκεται στην ελίτ. Με την ευχή όλων στον τελικό η Βουλιαγμένη να δείξει το ίδιο πρόσωπο και να φτάσει σε μια ακόμη ευρωπαϊκή Κούπα. Η Αλεξία Καμμένου και οι παίκτριές της έχουν τον τρόπο...

Οκτάλεπτα: 6-1, 2-3, 2-1, 2-4

ΝΟΒ: Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ξενάκη 2, Ρουμπέση 4, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1.

Ζέντες: Μίχαλι 1, Χέβεσι 2, Φάρκας 1, Μπούικα 2, Κις 2, Πένγκο 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ