ΠΟΛΟ

Στον τελικό η Κροατία, 12-11 τη Σερβία

Στον τελικό η Κροατία, 12-11 τη Σερβία

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Κροατία επιβλήθηκε με 12-11 επί της Σερβίας και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Μία μοναδική παράσταση για όλους τους φίλους του πόλο πρόσφεραν Κροατία και Σερβία με τους πρώτους να επικρατούν με 12-11 και να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Ότι και να γράψει κανείς για το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες θα είναι λίγο αφού έπαιξαν πόλο υψηλού επιπέδου.

Η Σερβία κατάφερε να προηγηθεί με 3-1 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ωστόσο οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ τον Λόντσαρ και Μπούσλιε. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι.

Οι Σέρβοι έπαιρναν ισχνό προβάδισμα ενός τέρματος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρλαΐνοβιτς και οι Κροάτες απαντούσαν αμέσως. Όλα αυτά μέχρι 4.51 πριν το τέλος του αγώνα όταν ο Βουκίσεβιτς στον παραπάνω έβαλε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά τους Κροάτες με 11-10.

Ο Μάντιτς στην κόντρα ισοφάρισε με 3.28 να απομένουν, όμως στην αμεσως επόμενη επίθεση ο Σούκνο πήρε την αποβολή και ο Γιόκοβιτς πέτυχε το νικητήριο όπως αποδείχτηκε τέρμα για την Κροατία διαμορφώνοντας το τελικό 12-11.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Μπίγιατς ο οποίος χρεώνεται μια σπουδαία απόκρουση στην τελευταία φάση σε σουτ του Πρλαΐνοβιτς. Έτσι οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 29/7 την Ουγγαρία στο μεγάλο τελικό ενώ οι Σέρβοι θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στη μαχη για το χάλκινο μετάλλιο.

Σερβία - Κροατία 12-11

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 4-4, 2-3

Σερβία: Πρλαΐνοβιτς 6, Πιέτλοβιτς Ν. 2, Μίτροβιτς Σ. 2, Μάντιτς 1

Κροατία: Μπούσλιε 2, Σούκνο 3, Λόντσαρ 2, Γιόκοβιτς 3, Βουκίσεβιτς 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ