ΠΟΛΟ

Στον τελικό η Εθνική, 8-4 την Ολλανδία

WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε με 8-4 επί της Ολλανδίας και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Υδατοσφαίρισης του Κουνσάν της Κίνας.

Την πρόκριση στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Υδατοσφαίρισης του Κουνσάν της Κίνας εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών, αφού στον ημιτελικό επιβλήθηκε της Ολλανδίας με 8-4. Η Εθνική μας είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, αφού τα οκτώ γκολ σημειώθηκαν από επτά παίκτριες. Στον αυριανό τελική η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα τεθεί αντιμέτωπη των ΗΠΑ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα και με ένα επιμέρους 5-1 έφτασε στη νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Η Εθνική μας προηγήθηκε με 0-1, όμως από εκεί και πέρα οι Ολλανδέζες πήραν τα ηνία του αγώνα με 2-1 και 3-2. Η Εθνική μας δεν άφησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ και ισοφάρισε σε 3-3, το οποίο ήταν και σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό δύο γκολ των Αβραμίδου και Ξενάκη έδωσαν προβάδισμα 5-3 στην Εθνική μας, όμως το γκολ της Ρόζεμπουμ 4:24 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου έφερε και πάλι της διαφορά στο γκολ (5-4). Όμως αυτό ήταν και το τελευταίο τέρμα της ολλανδικής ομάδας! Με ένα 3-0 στα επόμενα 12 λεπτά, χάρη σε τέρματα των Ασημάκη, Μανωλιουδάκη και Τσουκαλά, η Εθνική μας έφτασε στο επιβλητικό 8-4.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 1-3, 0-2

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν οι: Κούβδου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ