ΠΟΛΟ

Στον Παναθηναϊκό ο Ντούσαν Βάσιτς

Στον Παναθηναϊκό ο Ντούσαν Βάσιτς

Την απόκτηση του Ντούσαν Βάσιτς ανακοίνωσε η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού κλείνοντας έτσι τις δύο θέσεις των ξένων του για την επόμενη σεζόν.

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το ρόστερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ντούσαν Βάσιτς ο οποίος μαζί με τον Ολλανδό, Ρόμπιν Λίντχαουτ, θα αποτελέσουν τους δύο ξένους της νέας περιόδου.

Ο Βάσιτς είναι ο Σέρβος διεθνής περιφερειακός είναι γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1993 στο Novi Sad, έχει ύψος 1.91μ. και ζυγίζει 94 κιλά.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της σερβικής Vojvodina WPC και ενσωματώθηκε στην ανδρική ομάδα το 2009, ενώ σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο LEN Champions League, όπου έλαβε συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της Vojvodina WPC στη διοργάνωση, για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του και συγκεκριμένα στην ιταλική Rari Nantes Florentia. Ο Vasic έχει πλούσιο βιογραφικό και συνεχή παρουσία με το εθνόσημο, με διακρίσεις σε πολλές διοργανώσεις. Μετράει 50 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, με την οποία το 2014 κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Fina Men’s, στο Καζακστάν, ενώ με την Εθνική Νέων κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2012 και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ουγγαρία το 2013.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Τριφυλλιού, ο νεοαποκτηθείς πολίστας τόνισε στο panathinaikos1908.gr: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή στην καριέρα μου και που έρχομαι σε έναν ιστορικό Σύλλογο. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Α.Ο. με «κέρδισαν» αμέσως με τον επαγγελματισμό τους και την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα. Έτσι, διαπιστώνοντας ότι έχουμε κοινούς στόχους, η απόφαση να έρθω στην Ελλάδα ήταν πολύ εύκολη. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ