ΠΟΛΟ

Στον Ολυμπιακό το πρώτο ντέρμπι, νίκησε 12-10 τη Βουλιαγμένη

Στον Ολυμπιακό το πρώτο ντέρμπι, νίκησε 12-10 τη Βουλιαγμένη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ίσως στο καλύτερο ντέρμπι των τελευταίων χρόνων ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 12-10 επί της Βουλιαγμένης στο πρώτο ντέρμπι της Α1 πόλο των γυναικών.

Την όρεξη για το υπόλοιπο της σεζόν σε όλους τους φίλους του γυναικείου πόλο άνοιξε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς οι ερυθρόλευκες επιβλήθηκαν με 12-10 επί του ΝΟΒ χάρη σε ένα ξέσπασμα τους στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ - γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά 1.18 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου με τέρμα της Βασιλικής Πλευρίτου.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου η Βασιλική Διαμαντοπούλου έχασε πέναλτι και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με τρία γκολ με την Μπιανκόνι να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω. Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της Βουλιαγμένης η οποία έτρεξε ένα επί μέρους 4-1 για να έρθει η Χυδηριώτη να φέρει το ματς στα ίσα λίγο μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου.

Εκεί μίλησαν η Αβραμίδου με την Ασημάκη οι οποίες πέτυχαν δύο από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο για να διαμορφώσει το τελικό 10-12 η Β. Διαμαντοπούλου περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 10-12

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-4, 3-2, , 2-3

Βουλιαγμένη: Κόουλχας 3, Ξενάκη 1, Πρωτοπαπά 2, Χυδηριώτη 2, Β. Διαμαντοπούλου 2

Ολυμπιακός: Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 2, Ελ. Πλευρίτου 2, Β. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 2, Έμολο 1

Νίκη με ανατροπή για τον Εθνικό

Ο Εθνικός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών καθώς επιβλήθηκε στην έδρα του, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" του ΝΟ Ρεθύμνου με 10-8.

Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να προηγηθούν με 4-2, 5-3 και στη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου με 6-5, αλλά και στις αρχές του τέταρτου με 7-6. Όμως οι γηπεδούχες, με ένα επιμέρους 5-2 στην τελευταία περίοδο, έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη με το τελικό 10-8.

Ο Εθνικός κατέθεσε ένσταση πριν από την έναρξη του ματς για αντικανονική δήλωση συμμετοχής στο Φύλλο Αγώνα των αθλητριών της ομάδας του Ρεθύμνου Χρυσής Καζάνα και Μελίνας Καρυπίδου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 10-8

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-4, 5-2.

Εθνικός (Τσόκας): Βάσιλα 2, Αποστολίδου 1, Μπίσμπα 2, Φραγκιουδάκη 3, Γκούσουλα 1, Μιχαηλίδου 1

ΝΟ Ρεθύμνου (Φιτσανάκης): Σαφέτη 1, Μ. Καρυπίδου 3, Η. Καρυπίδου 1, Σολανάκη 3

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 10-12

Εθνικός - Ρέθυμνο 10-8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 6

2. Βουλιαγμένη 3

3. Εθνικός 3

4. Ρέθυμνο 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/11):

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΝΟ Ρεθύμνου- Ολυμπιακός

Μόνη στην κορυφή η Γλυφάδα

Με άνεση έφτασε στη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, στο Β' Όμιλο της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών, ο ΑΝΟ Γλυφάδας. Η ομάδα του Τάσου Πυρπιρή επιβλήθηκε στην έδρα της με 17-5 του Τρίτωνα Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία του Ομίλου.

Με κορυφαίες τις Ελληνιάδη και Νιαρχάκου, ο ΑΝΟΓ επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο, αυξάνοντας τη διαφορά στο σκορ μέχρι το φινάλε.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 17-5

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 4-1, 3-2, 5-1.

ΑΝΟ Γλυφάδας (Πυρπιρής): Τσελέντη 1, Ελληνιάδη 4, Λούδη 1, Γρηγοροπούλου 1, Κουρούτσαλη 1, Αν. Παπαναστασίου 2, Κόλια 1, Μαμόγλου 2, Δ. Παπαναστασίου 1, Νιαρχάκου 3

Τρίτων Αμαρουσίου (Ιντζές): Τουλουμτζίδου 1, Μουλάκη 2, Χατζηκυριακάκη 1, Στρατιδάκη 1

Σπουδαίο διπλό για τη ΝΕΠ

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών πέτυχε η ΝΕ Πατρών και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα της Πάτρας επιβλήθηκε με 14-12 του Ηλυσιακού, για την 2η αγωνιστική του Β' Ομίλου της Α' φάσης, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.

Η νίκη ήρθε ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ για τη ΝΕΠ, καθώς οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 7-2 και 11-5 και απλά, στο φινάλε, ο προπονητής της πατρινής ομάδας Δημήτρης Μπιτσάκος έκανε δοκιμές με νεότερες παίκτριες και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο αξιοπρεπές τελικό 14-12.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 12-14

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-5, 3-3, 7-4.

Ηλυσιακός (Γαρελίδης): Σαμαρά 3, Α. Χαραλαμπίδου 3, Παντελίδη 3, Παλαιοδήμου 1, Γρηγοριάδη 1, Παπαδάκη 1

ΝΕ Πατρών (Μπιτσάκος): Ανδρουτσέλη 1, Ευδ. Τσιμάρα 1, Πάτερου 1, Σ. Μανέτα 3, Πασσά 3, Λυκοθανάση 1, Κουτέλη 3

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΟ Γλυφάδας - Τρίτων Αμαρουσίου 17-5

Ηλυσιακός - ΝΕ Πατρών 12-14

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γλυφάδα 6

ΝΕ Πατρών 3

Τρίτων Αμαρουσίου 3

Ηλυσιακός 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/11):

ΑΝΟ Γλυφάδας – Ηλυσιακός

Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΕ Πατρών

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ