ΠΟΛΟ

Στο ρελαντί η Εθνική γυναικών, 16-2 το Ισραήλ

Στο ρελαντί η Εθνική γυναικών, 16-2 το Ισραήλ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική πόλο γυναικών ήταν καταιγιστική απέναντι στο Ισραήλ (16-2) και έκανε το "4 στα 4" στον όμιλό της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πλέον η Ασημάκη.

Πολύ εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν, η Εθνική πόλο των γυναικών επικράτησε του Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά με 16-2 και έκανε το "4 στα 4" στον όμιλό της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η Εθνική μας μετά τη νίκη επί της Ιταλίας και την ισοπαλία στο Ιταλία - Ολλανδία έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη και με νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στις "τουλίπες" βγαίνει πρώτη.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Αλεξάνδρα Ασημάκη, που σημείωσε έξι γκολ για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση, έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών για την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο προηγούμενο παιχνίδι ισοφάρισε την επίδοση της Αντιγόνης Ρουμπέση που ήταν στην κορυφή με 57 τέρματα και πλέον την ξεπέρασε στη σχετική λίστα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, διότι η Εθνική μας είναι σαφώς ανώτερη από το Ισραήλ και από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε σε θέση οδηγού, ανοίγοντας την διαφορά στο σκορ. Οι Ισραηλινές δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικές και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Η Ελλάδα έπαιξε όσο έπρεπε, για να φτάσει άνετα στην τρίτη νίκη και πλέον κοιτάζει την Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-1, 4-0, 4-1

Ελλάδα: Ασημάκη 6, Ξενάκη 4, Αβραμίδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Πάτρα 1,

Ισραήλ: Μπογκατσένκο 1, Φιτόριαν 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ