ΠΟΛΟ

Στο Final-4 του Κυπέλλου Ιταλίας Γούνας και Σαβόνα

Στο Final-4 του Κυπέλλου Ιταλίας Γούνας και Σαβόνα

Η Σαβόνα του Αλέξανδρου Γούνα πήρε την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ιταλίας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Αποδεικνύεται ότι όχι μόνο είναι πολύτιμος για τη νέα του ομάδα, με τη σημαντική ενίσχυση που έφερε στο ρόστερ της και τη συμβολή του στις επιτυχίες της, αλλά φέρνει και τύχη στη Σαβόνα ο Αλέξανδρος Γούνας, καθώς πήρε την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ιταλίας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Η ομάδα του 27χρονου διεθνή Έλληνα περιφερειακού τερμάτισε δεύτερη στον Όμιλο με συνολικό απολογισμό δύο νίκες (επί της Ρόμα και της Βερόνα) και μία ήττα (από τη Μπρέσια) και μαζί με την αήττητη σε τρεις αγώνες Μπρέσια πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η Σαβόνα, παρότι δεν ήταν φαβορί για πρόκριση, τα κατάφερε, συμβάλλοντας σε αυτό βέβαια και το τεράστιο σφάλμα της Βερόνα, η οποία στο μεταξύ τους παιχνίδι, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χρησιμοποίησε τέσσερις ξένους παίκτες ταυτόχρονα, κάτι που είναι αντικανονικό, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με μηδενισμό από τους διαιτητές της αναμέτρησης (κι εκεί συνίσταται η αναφορά που κάνουμε για τύχη που έφερε μεταξύ των άλλων ο Γούνας). Οι άλλες δύο ομάδες του final 4 θα γίνουν γνωστές στις αρχές του 2017 (31/1-1/2), με τα παιχνίδια του άλλου ομίλου.

Ο Άλεξ πέτυχε 2 γκολ στο ματς με τη Μπρέσια και 1 σε αυτό με τη Ρόμα. Οι προπονητές και των τριών αντιπάλων στον Όμιλο προσάρμοσαν άμυνα δύο παικτών πάνω του overplay (καθώς γνωρίζουν την επικινδυνότητά του στο σκοράρισμα) και έτσι δόθηκε ευκαιρία σε συμπαίκτες του ελεύθερους να σκοράρουν. Ο Γούνας ήταν επίσης πολύ καλός αμυντικά.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη του Ομίλου έχουν ως εξής:

Παρασκευή 7/10:

19:00 Βερόνα-Ρόμα 11-8

20:30 Μπρέσια-Σαβόνα 16-7

Σάββατο 8/10:

10:30 Βερόνα-Σαβόνα 0-5

12:00 Ρόμα-Μπρέσια 5-12

17:30 Σαβόνα-Ρόμα 8-6

20:00 Μπρέσια-Βερόνα 6-5

Η Τελική Κατάταξη:

1. Μπρέσια 9

2. Σαβόνα 6 (προκρίθηκαν)

3. Βερόνα 3

4. Ρόμα 0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ