ΠΟΛΟ

Στη Βουδαπέστη και οι γυναίκες

Στη Βουδαπέστη και οι γυναίκες
INTIME SPORTS

Αναχώρησε από την Αθήνα και η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών η οποία την Τετάρτη ξεκινά τις προσπάθειές της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες στις αποσκευές, αναχώρησε σήμερα η αποστολή της γυναικείας Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης με προορισμό τη Βουδαπέστη, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινά την Τετάρτη.

Με στόχο την υπέρβαση και ως βασική επιδίωξη να φέρουν ακόμα μία μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα, οι 13 διεθνείς ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους αύριο με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευελπιστεί να ξεκινήσει με το δεξί ώστε η νίκη να δώσει την απαραίτητη δύναμη για τη συνέχεια.

Η ‘Ελενα Κούβδου στα 25 της έχει την κατάλληλη εμπειρία ώστε να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο, την πιο νευραλγική θέση, εκείνη του τερματοφύλακα. Λίγες στιγμές πριν την επιβίβαση της, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφέρθηκε στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. « Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και θέλουμε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να δείξουμε ενέργεια, διάθεση και αποφασιστικότητα. Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τον πιο βατό αντίπαλο και ευελπιστούμε για ότι καλύτερο».

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πραγματοποίησαν μία εξαντλητική προετοιμασία αλλά μείζον θέμα παραμένει η έλλειψη αγώνων. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να αγωνιστεί μονάχα στο «Θέτις Καπ» και σε ένα τουρνουά εφήβων με διοργανώτρια την ομάδα της Γλυφάδας. Ωστόσο η έμπειρη τερματοφύλακας θεωρεί πως η κατάσταση της ομάδας είναι εξαιρετική. «Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν παίξει παραπάνω αγώνες απο εμάς και αυτό ίσως μας στοιχίσει στη συνέχεια. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ρωσία είναι μερικές απο τις ομάδες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και πάντοτε στοχεύουν ψηλά. Πιστεύω πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρεις».

Ομολογουμένως το εθνικό συγκρότημα διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο κάτω από τα γκολπόστ. Εκτός της Έλενας Κούβδου, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει με τη παρουσία της Χρυσής Διαμαντοπούλου. Η νεαρή τερματοφύλακας πραγματοποίησε μία αξιοσημείωτη σεζόν με τα χρώματα του Ολυμπιακού, με επίκεντρο τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.

Η 19χρονη πορτιέρο έδωσε έναυσμα για τη πολυπόθητη νίκη και τόνισε πως όλα κρίνονται μέσα στο νερό παρά το όνομα των αντιπάλων. «Το πρώτο παιχνίδι ενάντια στη Μ.Βρετανία είναι καθοριστικό για την συνέχεια μας στη διοργάνωση και γι' αυτό πρέπει να το κερδίσουμε. Στη συνέχεια θα βρούμε μπροστά μας και τις Ουγγαρέζες και κάπου εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Η έδρα φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο όμως όλα θα κριθούν μέσα στη πισίνα».

Τέλος, η τερματοφύλακας της Εθνικής υποστήριξε τους σαφείς στόχους της ελληνικής ομάδας, που δεν είναι άλλοι από το βάθρο. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη επισημαίνωντας την πίστη που υπάρχει στο στρατόπεδο της Εθνικής για ένα μετάλλιο. «Στόχος αυτής της ομάδας είναι το βάθρο. Όλα αυτά τα χρόνια δίνει το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και το επίπεδο μας πλέον κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η κάθε αναμέτρηση είναι κρίσιμη όμως είμαστε αποφασισμένες να μην παρατήσουμε κανένα αγώνα».

Το πρόγραμμα στις γυναίκες:

1η αγωνιστική (16/7)

Α' Όμιλος

Μ.Βρετανία-Ελλάδα (14.00)

Ολλανδία-Ουγγαρία

Β' Όμιλος

Ρωσία-Ισπανία

Ιταλία-Γαλλία

2η αγωνιστική (18/7)

Α' Όμιλος

Ουγγαρία-Ελλάδα (18.30)

Μ.Βρετανία-Ολλανδία

Β' Όμιλος

Γαλλία-Ισπανία

Ρωσία-Ιταλία

3η αγωνιστική (20/7)

Α'Όμιλος

Μ.Βρετανία-Ουγγαρία

Ολλανδία-Ελλάδα (15.30)

Β'Όμιλος

Ρωσία-Γαλλία

Ιταλία-Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ