ΠΟΛΟ

Στη Βουδαπέστη "ταξίδεψε" το Final-6

Budapest, 2001. június 17.
A margitszigeti Hajós Alfréd uszodában rendezik meg a vízilabda Európa-bajnokságot június 15-24. között. A képen: a Hajós Alfréd uszoda képe egy mérkõzésen. 
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2001. június 17. A margitszigeti Hajós Alfréd uszodában rendezik meg a vízilabda Európa-bajnokságot június 15-24. között. A képen: a Hajós Alfréd uszoda képe egy mérkõzésen. MTI Fotó: Illyés Tibor MTI RT. FOTOSZERKESZTOSEG

Η Βουδαπέστη ανέλαβε τη διεξαγωγή του Final-6 του Champions League στο πόλο ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Βαρκελώνη.

Πουθενά δεν αγαπούν το πόλο τόσο πολύ όσο στη Βουδαπέστη, πουθενά δεν υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα στους αγώνες όπως στην ουγγρική πρωτεύουσα. Και το Final-6 του Champions League θα φιλοξενηθεί στη Βουδαπέστη το 2016 και το 2017 μετά από τη συμφωνία της LEN με την ουγγρική ομοσπονδία.

Το 2016 οι τελικοί θα γίνουν στην πισίνα "Άλφρεντ Χάγιος" στο νησάκι της Μαργαρίτας, όπου έχουν φιλοξενηθεί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τελευταίο το 2014. Τη δεύτερη χρονιά, το 2017, το Final-6 θα διεξαχθεί στο καινούργιο κολυμβητήριο που χτίζουν οι Ούγγροι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου το 2017.

Ο σπουδαίος προπονητής και νυν πρόεδρος της ουγγρικής ομοσπονδίας, Ντένες Κέμενι εξέφρασε την άποψη πως ίσως καταφέρουν δύο ουγγρικές ομάδες να βρεθούν στην κορυφαία 6άδα. Φέτος συμμετείχαν στο Final-4 η Έγκερ και η Σζόλνοκ. Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που ο τίτλος κρίθηκε στη Βουδαπέστη, ενώ το 2002 ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ανδρικού τμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ