ΠΟΛΟ

Σταμάτησε στα 18 γκολ η Ελλάδα

Σταμάτησε στα 18 γκολ η Ελλάδα
INTIME SPORTS

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επικράτησε 18-12 της Ρουμανίας για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του World League. Ασταμάτητος ο Γιάννης Φουντούλης.

Μέχρι και η ρουμανική τηλεόραση έχασε το λογαριασμό στα γκολ της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών. Η Ελλάδα επικράτησε 18-12 της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι και στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου ο Ρουμάνος τηλεσκηνοθέτης έδωσε 15 γκολ στην Ελλάδα, αντί για 14 που είχε πετύχει.

Η ρουμανική ομάδα είχε μεγαλύτερα προβλήματα, αφού οι Έλληνες διεθνείς ήταν ασταμάτητοι. Η εθνική ανδρών χρειαζόταν μόνο τη νίκη στην 4η αγωνιστική του Α' προκριματικού ομίλου του World League, προκειμένου να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στο Super Final του Μπέργκαμο. Στο Βουκουρέστι έκανε μεγάλη εμφάνιση και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο Γιάννης Φουντούλης άνοιξε το σκορ στον αγώνα και δεν σταμάτησε να σκοράρει. Στα οκτώ γκολ... τράβηξε χειρόφρενο ο Χιώτης περιφερειακός του Ολυμπιακού.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με διαφορά τεσσάρων γκολ (6-10) στα 03:58 πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ρουμάνοι διατηρούσαν τη διαφορά σε... κόσμιο επίπεδο, "χτυπώντας" από την περιφέρεια, αφού τόσο ο Κώστας Τσαλκάνης (πρώτο ημίχρονο), όσο και ο Στέφανος Γαλανόπουλος (δεύτερο ημίχρονο) έμειναν εκτεθειμένοι από την ελληνική άμυνα.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Μπροστά ωστόσο πήγαιναν όλα καλά. Ο Φουντούλης έφερε την εθνική στο +5 (9-14) στο τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο η ελληνική ομάδα σημείωσε επτά γκολ. Το τελικό 18-12 υπέρ των Ελλήνων διαμόρφωσε ο Αλέξανδρος Γούνας με εκτέλεση πέναλτι στα 38 δευτερόλεπτα.

Στο Κόζιτσε η Σλοβακία άγγιξε το θαύμα, η Ουγγαρία δραπέτευσε με τη νίκη με 13-12. Οι Ούγγροι δεν έχασαν το προβάδισμα στο ματς, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 4-7, 3-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ν.Στανόγεβιτς): Τικ, Ράντου 2, Νεγκρεάν 4, Κατάμι, Κρέτου, Ζάμπο 1, Αντίπα, Τσιοβεάνου 3, Γκοάντα, Γκιόρκιε 2, Τζίμπαν, Ποπουργκίου, Ντράγκουσι.

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Τσαλκάνης, Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Τίγκας, Φουντούλης 8, Ποντικέας, Παπαδόγκωνας 1, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 4, Βλαχόπουλος 1.

Βαθμολογία

1.Ουγγαρία 12β.

2.Ελλάδα 9

3.Ρουμανία 2

4.Σλοβακία 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ