ΠΟΛΟ

Στα... όπλα τα "χάλκινα" κορίτσια του Μπακού

Στα... όπλα τα "χάλκινα" κορίτσια του Μπακού

Η εθνική ομάδα των νεανίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ξεκινάει πρετοιμασία την Τετάρτη (1/7) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών τον Αύγουστο.

Οι δεκατρείς νεάνιδες που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού έγιναν... νέες γυναίκες μετά από λίγες μέρες και θα ενισχύσουν την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου (17-23/8) στη Μέριδα του Μεξικό.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου, η Βάσω Πλευρίτου, η Μίλβα Καλογεράκου, η Άρτεμις Σαφέτη, η Αδαμαντία Δουρέκα, η Σήλια Λογοθέτη, η Ελένη Σωτηρέλη, η Νικόλ Ελευθεριάδου, η Μαρία Πάτρα, η Εύη Λούδη, η Έλενα Ελληνιάδη, η Ελισάβετ Πρωτοπαππά και η Ιφιγένεια Μαυρωτά κλήθηκαν από τον Γιώργο Μαυρωτά και βέβαια τον Στέφανο Λέανδρο για προετοιμασία την Τετάρτη (1/7).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών (σ.σ. για αθλήτριες μέχρι 20 ετών) διεξαγεται τον Αύγουστο, αλλά η "μικρή" εθνική θα κάνει κοινή προετοιμασία με την εθνική γυναικών μέχρι την αναχώρηση της τελευταίας για το Καζάν.

Στην εθνική νέων γυναικών κλήθηκαν επίσης η Βιργινία Νιαρχάκου από τον Ολυμπιακό, η Μαρία Ντάσιου, η Πηνελόπη Κόλλια και η Άνθια Παπαθανασίου από τη Γλυφάδα, η Νιόβη Ζοφώλη και η Μαρίνα Κοτσιώνη από τη Βουλιαγμένη, καθώς και η Κική Στρατιδάκη από τον Τρίτωνα Αμαρουσίου

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια στο παγκόσμιο νέων γυναικών, το χρυσό το 1997 στην Πράγα και το χάλκινο το 2013 στον Βόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ