ΠΟΛΟ

Σημαντικές νίκες για ΠΑΟΚ και Γλυφάδα

Σημαντικές νίκες για ΠΑΟΚ και Γλυφάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ και η Βουλιαγμένη πήραν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό, ενώ η Γλυφάδα έπιασε τους "πράσινους" στην τρίτη θέση της Α1 πόλο των ανδρών.

Με βασικό όπλο την άμυνα και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του και πρώην γκολκίπερ των πρασίνων Φίλιππο Καραμπέτσο, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 8-5 και του έκοψε τη φόρα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο (18/3) το απόγευμα.

Είναι μια τεράστια νίκη για τον δικέφαλο του Βορρά, καθώς τον φέρνει πιο κοντά στην είσοδο στην τελική εξάδα της βαθμολογίας και τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, έχτισε μια διαφορά και κράτησε τη σπουδαία νίκη.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 2.00 πριν από τη λήξη του δ΄οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΠΑΟΚ Πετρίδης, για διαμαρτυρία σε απόφαση των διαιτητών. Στο 0.45 πριν από τη λήξη του δ’ οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Παναθηναϊκού Παπαδημητρακόπουλος, για τον ίδιο λόγο.

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε άνετα επί του Εθνικού με 10-3 στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" και σιγούρεψε και μαθηματικά την 2η θέση θέση στη βαθμολογία στην κανονική περίοδο.

Οι παίκτες του ΝΟΒ, με όπλο κυρίως την άμυνα, περιόρισαν στο ελάχιστο τους αντιπάλους τους και βρήκαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους και πρωταγωνιστές τους Κοπελιάδη, Καπότση και αύξαναν το διαφορά στο σκορ μέχρι το φινάλε. Ο Εθνικός, που μόνο στο τρίτο οκτάλεπτο αντιστάθηκε σθεναρά, έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την εξάδα.

Ταξίδεψε με 10 μόνο παίκτες στην αποστολή για την Πάτρα ο Ολυμπιακός και, όπως αναμενόταν, επικράτησε άνετα του ΝΟΠ με 20-3 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το απόλυτο (19 στα 19) και θέλουν έναν βαθμό ακόμα για να οριστικοποιήσουν και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Καταιγιστικός παρουσιάστηκε ο ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο του Αλίμου, επικρατώντας με 13-6 του Υδραϊκού στο πλαίσιο της 19ης Αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη με αυτή τη νίκη έπιασε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση με 38 βαθμούς, όμως υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία και πλέον ελπίζει σε καλύτερη συγκομιδή βαθμών από τους «πράσινους» στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Από τη μεριά του ο Υδραϊκός του Δημήτρη Κραβαρίτη έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του να βρεθεί στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, όμως ο ΑΝΟΓ κατάφερε να φτάσει σε προβάδισμα δύο γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (4-2). Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αυτό στο οποίο κρίθηκαν τα πάντα αφού οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη έκαναν επιμέρους σκορ 7-1, εκτοξεύοντας τη διαφορά στα οχτώ γκολ (11-3). Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το παιχνίδι να λήγει με 13-6 υπέρ τη φιλοξενούμενης ομάδας.

Είδε το χρώμα της νίκης μετά από πολύ καιρό ο ΝΟ Χίου, καθώς επιβλήθηκε στην έδρα του, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, με 9-4 επί του ουραγού ΝΟ Καλαμακίου, Για την 19η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας (η πιο πλεονεκτική των πλέι άουτ) ξεπερνώντας τον Πανιώνιο (που έχασε λίγο αργότερα στο Φάληρο).

Οι Χιώτες είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και σε μεγάλη μέρα τον Βουκμίροβιτς, που πέτυχε 4 γκολ, και αύξησαν γρήγορα τη διαφορά. Ο ΝΟ Καλαμακίου, που πήγε στη Χίο με 11 παίκτες, δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, "... στο 4.34 πριν από τη λήξη του δ’ οκτάλεπτου, αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Αγιωργούσης, Καλής και Γεώργαλος του ΝΟ Χίο, που μπήκαν από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδιο", κάτι που αποφεύχθηκε.

Το Παλαιό Φάληρο εδραιώνεται στην 5η θέση της βαθμολογίας της Α1 Ανδρών, στην οποία βρίσκεται πλέον μόνο του και βλέπει όλο και πιο κοντά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, καθώς επιβλήθηκε για την 19η αγωνιστική, στην έδρα του, με 7-2 επί του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αδιαπέραστοι στην άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση έχτισαν την απαραίτητη διαφορά και έφτασαν στη νίκη. Στο τελευταίο οκτάλεπτο όλα κύλησαν σε χαλαρούς ρυθμούς.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 8-5

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 3-1, 1-1.

ΠΑΟΚ (Βέργος): Ζάτοβιτς 2, Ν. Προσινικλής 2, Νικολαΐδης 2, Σάριτς 1, Μουρατίδης 1

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Καρούντζος 1, Φώσκολος 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Καπετανάκης 1

Εθνικός - ΝΟ Βουλιαγμένης 3-10

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 1-1, 0-3

Εθνικός (Κουντουδιός): Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Λούδης): Κοπελιάδης 3, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 1, Βίκο 1, Καπότσης 2, Τιγκας 1, Δήμου 1

Υδραϊκός - ΑΝΟ Γλυφάδας 6-13

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 1-7, 3-2

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Θαλασσινός 1, Μπλάνης 1, Σαρτζετάκης 1, Βλοντάκης 1, Στελλάτος 1.

ΑΝΟ Γλυφάδας (Μάζης): Τζελάτης 1, Παπαναστασίου 3, Παπούκας 1, Αλεξίου 2, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας 2, Γιαννόπουλος 2, Σκουμπάκης 1

ΝΟ Πατρών - Ολυμπιακός 3-20

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-7, 2-4, 0-4.

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Κανελλόπουος - Γκίρης 1, Κανελλόπουλος Β. 1, Βικάτος 1,

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πρέκας 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 6, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Εσπανιόλ 5

ΝΟ Χίου - ΝΟ Καλαμακίου 9-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 0-0, 4-2

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Μιμίδης 1, Τεσάνοβιτς 2, Κανδιόγλου 1, Βουκμίροβιτς 4, Γκιουβέτσης 1

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Ιωαννίδης 1, Τρόβας 1, Αλεβίζος 2

Παλαιό Φάληρο - Πανιώνιος 7-2

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-0, 3-2, 0-0

Π. Φάληρο (Μαμούρης): Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 2, Γαβαλάς 2

Πανιώνιος (Δήμου): Σ. Γαβαλάς 1, Γ. Γαβαλάς 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 8-5

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-10

ΝΟ Χίου – ΝΟ Καλαμακίου 9-4

Υδραϊκός – ΑΝΟ Γλυφάδας 6-13

ΝΟ Πατρών – Ολυμπιακός 3-20

Παλαιό Φάληρο – Πανιώνιος 7-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 57

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 49

3. Παναθηναϊκός 38

4. ΑΝΟ Γλυφάδας 38

5. Παλαιό Φάληρο 32

6. ΠΑΟΚ 31

…………………………………

7. Υδραϊκός 29

8. Εθνικός 26

…………………………………

9. ΝΟ Χίου 14

10. Πανιώνιος 13

11. ΝΟ Πατρών 3

12. ΝΟ Καλαμακίου 2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/3)

Παναθηναϊκός – Εθνικός

ΝΟ Βουλιαγμένης- ΝΟ Πατρών

Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο

Πανιώνιος – Υδραϊκός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου

ΝΟ Καλαμακίου – ΠΑΟΚ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ