ΠΟΛΟ

Σελετόπουλος: "Το είχα μάθει από τις εφημερίδες"

Σελετόπουλος: "Το είχα μάθει από τις εφημερίδες"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σελετόπουλος θυμήθηκε για το Sport24.gr το χρονικό της ανταλλαγής του με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και το πως τελικά άφησε το Τριφύλλι για να πάει στη Γλυφάδα.

Το Sport24.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω στον Αύγουστο του 1990 όταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ντύθηκε στα πράσινα και ο Δημήτρης Σελετόπουλος μεταγράφηκε στη Γλυφάδα.

Μια μεταγραφή η οποία βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά σε όλους, αλλά ανάγκασε το τμήμα πόλο να φτάσει μέχρι τη Β΄Εθνική.

Για να μας διηγηθεί τα όσα έγιναν επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Σελετόπουλο.

Ο εκ των κορυφαίων πολιστών και νυν προπονητής της Γλυφάδας μας διηγήθηκε όλα όσα έγιναν εκείνες τις μέρες με κάθε λεπτομέρεια. Μας αποκάλυψε πως τότε υπήρχε ενδιαφέρον για εκείνον από συλλόγους της Ιταλίας και τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά πήγε στον ΑΝΟΓ.

"Εγώ είχα προτάσεις κυρίως από την Ιταλία για να φύγω επειδή ήμουν αρχηγός της Εθνικής ομάδας, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το συζητούσε. Παράλληλα, είχα και πρόταση από τον Ολυμπιακό που και αυτό φυσικά δεν το συζητούσαμε καν.

Τότε ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό ο Ιορδανίδης ο οποίος ζήτησε τον Αλβέρτη. Τότε ο Αλβέρτης ήταν 17 χρονών και έπαιζε στη Γλυφάδα. Ο ΑΝΟΓ είπε τότε "εντάξει αλλά θέλω τον Σελετόπουλο". Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία της μεταγραφής μου. Εγώ ουσιαστικά τα έμαθα πρώτα από την εφημερίδα γιατί δεν με είχε πλησιάσει κανείς.

Έκανα προετοιμασία με την Εθνική ομάδα για το Κύπελλο Εθνών και ήταν τέλος Αυγούστου. Οι μεταγραφές στο πόλο τότε γίνονταν τον Οκτώβριο, ενώ εκείνες του μπάσκετ τελείωναν εκείνη την περίοδο.

Έτσι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών με φώναξε στο σπίτι του ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκεί που ήταν μαζεμένοι όλοι. Εκεί με ρώτησε τι ήθελα να κάνω. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν εκείνος ο οποίος με έπεισε για να προχωρήσει η μεταγραφή, αφού μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόθεση για ενίσχυση της ομάδας πόλο, ενώ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να φύγω.

Μετά από διαπραγματεύσεις ωρών καταλήξαμε σε συμφωνία και έτσι συνέχισα στη Γλυφάδα και ο Αλβέρτης πήγε στον Παναθηναϊκό".

Από την εξέλιξη της ιστορίας αποδείχτηκε πως το τμήμα πόλο ήταν εκείνο που βγήκε ζημιωμένο από αυτή τη μεταγραφή, αφού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος.

Αντίθετα, η ομάδα πόλο του Τριφυλλιού από τρίτη στην Α1 κατέληξε να παίζει στη Β Εθνική. "Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ομάδα του μπάσκετ βγήκε κερδισμένη από αυτή την ανταλλαγή. Αντίθετα, η ομάδα πόλο άρχισε τον κατήφορο.

Θα έπεφτε μάλιστα την ίδια χρονιά που αποχώρησα από την ομάδα, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των συλλόγων που θα έπαιζαν στην Α1 και έτσι παρέμεινε. Την αμέσως επόμενη χρονιά έπεσε στην Α2 και από εκεί έφτασε μέχρι τη Β' Εθνική από όπου την ανέλαβα εγώ ως προπονητής πια το 96 και ανεβήκαμε και πάλι στην Α1 το 98" ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Σελετόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ