ΠΟΛΟ

"Σαμαρτζίδης Καπ": Η Ουγγαρία νικήτρια, τέταρτη η Ελλάδα

WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 6-5 από το Μαυροβούνιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο "Σαμαρτζίδης Καπ". Νικήτρια η Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία αναδείχθηκε νικήτρια του "Σαμαρτζίδης Καπ" για το 2017, αφού στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής επιβλήθηκε της Ισπανίας με 9-7. Από την άλλη, η Εθνική μας, η οποία παρουσιάστηκε ανανεωμένη και έκανε πολλές δοκιμές κατέλαβε την 4η θέση, αφού ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 6-5.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στην κακή τρίτη περίοδο που πραγματοποίησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν το 1-2 υπέρ του Μαυροβουνίου, μετατράπηκε με τρία αναπάντητα γκολ σε 1-5. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αντέδρασαν και μείωσαν σε 3-5, όμως και πάλι η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς πήρε διαφορά τριών γκολ (3-6). Όμως δύο γκολ των Σολανάκη και Παπαναστασίου έφεραν τη διαφορά στο γκολ (5-6), 1:14 πριν τη λήξη. Όμως αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 5-6

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-3, 3-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Καπότσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Ποντικέας, Σολανάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Δερβίσης 1, Χατζηγούλας, Ζερδεβάς.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν, Μπανίσεβιτς, Πόπαντιτς 2, Βίντοβιτς, Ντούρντιτς, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ράντοβιτς 1, Σπάιτς, Τσούσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Σκεπάνοβιτς.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 9-7

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-2, 1-2, 4-2

Ουγγαρία (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Ζάλανκι 1, Μπάτορι, Σάλαμον, Βάμος 2, Τόροκ 2, Ντέκερ, Γκορ – Νάγκι, Έρντελι 2, Μάνχερτζ 1, Μέτσεϊ, Χάραι 1, Ντέκερ Ατ.

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Λόπεζ, Μούνιαριθ 1, Γκρανάντος, Ντελ Τόρο, Λαρούμπε, Μιγκέλ 2, Μπαρόζο 1, Εσπανιόλ 1, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάγιαρακ, Καμπάνας 1, Μότος

Τελική Βαθμολογία

Ουγγαρία 10 (39-29)

Μαυροβούνιο 7 (30-25)

Ισπανία 7 (27-26)

Ελλάδα 4 (27-25)

Καναδάς 0 (25-43)

Οι πολυτιμότεροι

Ο Ισπανός Αλμπέρτο Μούναριθ και ο Καναδός Μίλαν Ραντένοβιτς έλαβαν τους τίτλους του MVP και του καλύτερου τερματοφύλακα του τουρνουά αντίστοιχα, κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών των συμμετεχουσών ομάδων. Τις απονομές έκαναν η αδερφή και η μητέρα του αδικοχαμένου Νώντα Σαμαρτζίδη, Στέλλα και Μαρία, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΑΝΟΓ και παλαίμαχος διεθνής υδατοσφαιριστής Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Θοδωρής Βλάχος: "Δόθηκαν ευκαιρίες"

Στις ευκαιρίες που δόθηκαν απόρροια και των τραυματισμών που υπήρχαν πριν και κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αναφέρθηκε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Θοδωρής Βλάχος.

"Αυτήν η ομάδα δεν είναι εκείνη που θα εμφανιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε 20 ημέρες. Υπήρχαν αρκετές απουσίες βασικών παικτών από τραυματισμούς πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Συνεπώς δεν μπορώ να βγάλω καθαρά συμπεράσματα. Παρ' όλα αυτά δόθηκαν ευκαιρίες σε μικρότερα παιδιά, τα οποία πήραν σημαντικές εμπειρίες και αυτό με κάνει αν μη τι άλλο χαρούμενο ως προπονητή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ