ΠΟΛΟ

Ρωσία-Ελλάδα 7-5

Ρωσία-Ελλάδα 7-5

Με ήττα από τη Ρωσία ολοκλήρωσε η εθνική γυναικών τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Στην 6η θέση βρέθηκαν οι Ελληνίδες.

Έσπασε τα δοκάρια η εθνική γυναικών στο φινάλε... Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μετά την ήττα που γνώρισε από τη Ρωσία με 7-5 στο τελευταίο της παιχνίδι στο νησάκι της Μαργαρίτας.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κράτησαν τις Ρωσίδες δεκαπέντε λεπτά μακριά από το γκολ. Το σκορ βρισκόταν στο 6-5 μετά από όμορφη λόμπα της Άλκηστης Αβραμίδου και ενώ η ίδια παίκτρια είχε χάσει πέναλτι νωρίτερα.

Ένα λάθος στην ελληνική άμυνα έδωσε στη Ρωσίδα αρχηγό Προκόφιεβα να βγει στην κόντρα. Οι Ελληνίδες έκαναν πέναλτι για να τη σταματήσουν στα τρία λεπτά και 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Η Προκόφιεβα σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό (όπως αποδείχθηκε) 7-5.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η Ελλάδα είχε ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω στη συνέχεια, ενώ η Ρωσίδα τερματοφύλακας Κάρναουκ πραγματοποίησε δύο μεγάλες επεμβάσεις στο τετ α τετ με την Αλεξάνδρα Ασημάκη στο φινάλε, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα της.

Δέκα γκολ μπήκαν στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, μόλις δύο στα δύο επόμενα. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία γκολ (6-3) στα 2:59 πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου με λάθος από την ελληνική άμυνα.

Για πρώτη φορά μετά το 2010 η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο ευρωπαϊκό βάθρο. Οι Ελληνίδες δεν έκαναν μεγάλες εμφανίσεις στη Βουδαπέστη, ας μη ξεχνάμε πως είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης με τον ομοσπονδιακό προπονητή να μη διστάζει να χρησιμοποιήσει άπειρες παίκτριες.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε μια προετοιμασία μετ' εμποδίων με διπλές προπονήσεις σε διαφορετικά κολυμβητήρια, ενώ η ομάδα ταξίδεψε στην Ουγγαρία με μόλις ένα τουρνουά προετοιμασίας στο ενεργητικό της, το "Θέτις Καπ".

Tα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 0-1, 1-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΩΣΙΑ (Μ.Νακοριάκοβ): Κάρναουκ, Τρότσκαγια, Προκόφιεβα 3, Καρίμοβα 1, Κρίμερ 1, Κολμάκοβα, Ιαρονταΐκινα 1, Μπορίσοβα, Αμπντριζιάκοβα, Γκρίνεβα, Ιβάνοβα, Ρούζκοβα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β.Διαμαντοπούλου, Μ.Πλευρίτου 1, Στ.Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση, Ι.Χαραλαμπίδη 1, Μανωλιουδάκη, Ε.Πλευρίτου, Μπενέκου.

Συγκλονιστικοί ημιτελικοί

Ισπανία-Ολλανδία θα είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού το Σάββατο (26/7). Οι Ισπανίδες νίκησαν με 9-8 την οικοδέσποινα Ουγγαρία και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα παίξουν και στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επίτευγμα που είχαν κάνει οι άνδρες της Ισπανίας στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο το 1991, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992.

Έσπασαν καρδιές στο δεύτερο ημιτελικό με την Ολλανδία να κερδίζει στα πέναλτι με 12-11 την Ιταλία. Η Τερέζα Φρασινέτι έκανε λάθος, οι διαιτητές υπέδειξαν το πέναλτι επτά δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας και η Μιλούσκα Σμιτ διαμόρφωσε το 8-8.

Στα πέναλτι μίλησε η Ολλανδέζα τερματοφύλακας Ντέμι Βίλεμς με τρεις αποκρούσεις. Απαρηγόρητη ήταν η ηγέτιδα της Ιταλίας Τάνια Ντι Μάριο που αστόχησε δύο φορές σε πέναλτι, ένα στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ