ΠΟΛΟ

Re-peat από τον Απόλλωνα και άνοδος στην Α2!

Re-peat από τον Απόλλωνα και άνοδος στην Α2!

Το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρών κατέκτησε ο Απόλλων Σμύρνης στο Final Six του Περιστερίου, καταφέρνοντας μέσα σε δύο σεζόν να πάρει δύο σερί τίτλους (πέρυσι αυτόν της Γ’ Εθνικής), ταρακουνώντας τα νερά της ελληνικής υδατοσφαίρισης (video).

Η "Αμφίβια Ταξιαρχία" βρίσκεται πλέον στον "προθάλαμο" Α1, επίτευγμα πολύ σημαντικό, αν λάβει κάποιος υπόψιν ότι πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά σε Πρωτάθλημα της ΚΟΕ. Απέναντι σε ομάδες με παράδοση στην υδατοσφαίριση όπως ο Ηρακλής και ο ΚΟΠΙ, ανερχόμενες δυνάμεις όπως ο Απόλλο και το Περιστέρι αλλά και τη δυνατή και νεανική Λάρισα, το "μπλε υποβρύχιο" δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και κάνοντας το "5 στα 5" στην τελική φάση πήρε τον τίτλο και την άνοδο στην Α2.

Ακολούθησε ο ενισχυμένος Απόλλο που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4 νίκες και μία ήττα ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ηρακλής. Την τετράδα της ανόδου συμπλήρωσε η δυναμική ομάδα του Περιστερίου. Οι νεανικές ομάδες των ΚΟΠΙ και Λάρισας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και του χρόνου θα αγωνιστούν εκ νέου στη Β’ Εθνική, διεκδικώντας την άνοδο στην Α2.

Όλα τα αποτελέσματα του Final Six:

Πρώτη αγωνιστική:

Περιστέρι – Λάρισα: 10 – 6

Απόλλων Σμύρνης – ΚΟΠΙ: 11 - 7

Απόλλο – Ηρακλής: 10 – 7

Δεύτερη αγωνιστική:

Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα: 13 - 7

Απόλλο – Λάρισα: 13 - 5

Ηρακλής – ΚΟΠΙ 13 - 10

Τρίτη αγωνιστική:

Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής: 13 – 7

Απόλλο – Λάρισα: 13 - 5

Περιστέρι – ΚΟΠΙ: 9 - 5

Τέταρτη αγωνιστική:

Απόλλων Σμύρνης – Απόλλο: 14 – 9

Ηρακλής - Περιστέρι: 13 - 6

ΚΟΠΙ – Λάρισα: 7 - 12

Πέμπτη αγωνιστική:

Απόλλο – ΚΟΠΙ: 13 - 7

Λάρισα – Ηρακλής: 10 - 12

Περιστέρι – Απόλλων Σμύρνης: 6 - 10

Η τελική βαθμολογία:

1. Απόλλων Σμύρνης 15

2. ΑΣ Απόλλο 12

3. Ηρακλής 9

4. ΓΣ Περιστερίου 6

5. ΝΟ Λάρισας 3

6. ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 0

Οι δηλώσεις των Πρωταθλητών:

Zάχος Αφρουδάκης: " Είναι πολύ σημαντικό για ένα νεοσύστατο τμήμα να καταφέρει μέσα σε δεκατρείς μήνες να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα. Έχουμε μία ομάδα από έμπειρους παίχτες. Όσο προχωράμε πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και η διοίκηση ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Πρέπει να κινηθούμε σε πιο επαγγελματικά πλαίσια και να καλλιεργούμε τις παιδικές ηλικίες. Εμείς με τη τεχνογνωσία που έχουμε κάνουμε ότι το δυνατό καλύτερο και όσο ανεβαίνει η ομάδα, αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Ευελπιστώ ότι μετά την Λουμπιάνα η ομάδα πόλο θα φέρει το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι των Απολλωνιστών".

Γιώργος Ρεππας (τερματοφύλακας): " Υπάρχει ικανοποίηση γιατί είμαστε μια πολύ ωραία παρέα. Απόλαυσα όλα τα παιχνίδια που παίξαμε και είναι πολύ καλό που συνδυάστηκε η άνοδος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμα και στην ηλικία που παίζω κάθε παιχνίδι είναι μια πρόκληση και έτσι το αντιμετώπισα. Από εκεί και πέρα είναι χαρά μας γιατί από εκεί που ο Απόλλων δεν είχε τμήμα πόλο, τώρα έχει γίνει πρωταθλητής δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια και του χρόνου έχουμε τη πρόκληση της Α2".

Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός): " Δουλέψαμε εντατικά τους τελευταίους δύο μήνες και αυτό οδήγησε στο απόλυτο στην τελική φάση. Έχουμε ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών που αποδείχθηκε πως αν απέδιδε όπως μπορούσε δεν θα είχε πρόβλημα να "καθαρίσει" όλα τα ματς. Αυτό έγινε και πλέον η ομάδα είναι και πάλι Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στην Α2. Οι απαιτήσεις πλέον μεγαλώνουν και θα πρέπει με τη στήριξη της διοίκησης να προχωρήσει ο Απόλλων με στόχο την άνοδο στην Α1. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη διοίκηση των εκπαιδευτηρίων St. Lawrence College ( www.slc.gr) για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να προπονηθούμε στην πισίνα των εγκαταστάσεων του σχολείου "".

Αλέξανδρος Καψοκόλης (περιφερειακός): "Μπράβο σε όλους τους συμπαίκτες μου, τον κόουτς Κωνσταντίνο Δάνδολο και τον έφορό μας Σπύρο Μίντζη για την επίτευξη του πολύ σημαντικού στόχου της ανόδου και της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος, που φτάσαμε με τον Απόλλωνα στο πολύ σημαντικό επίτευγμα της ανόδου στην Α2 μέσα σε δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική υδατοσφαίριση".

Γιάννης Σαλπέας (περιφερειακός): " Δύο χρόνια, δύο τίτλοι… Δεν είναι κι άσχημα! Όταν το κλίμα είναι τόσο καλό σε μία ομάδα και το ταλέντο ρέει άφθονο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Τώρα θα το διασκεδάσουμε και θα ξεκουραστούμε επιτέλους μετά από μία δύσκολη χρονιά".

Παναγιώτης Ψαρρέας (περιφερειακός): " Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ για το τρομερό επίτευγμα, να κάνουμε το re-peat σε Γ’ Εθνικής πέρυσι και Β’ Εθνική φέτος. Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι δίπλα σε τόσο καλούς φίλους αλλά και σπουδαίους αθλητές και Ολυμπιονίκες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές του project του Απόλλωνα Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη αλλά και στον έφορό μας Σπύρο Μίντζη που χωρίς να φαίνεται βοήθησε πολύ την ομάδα στη φετινή της προσπάθεια. Στόχος πλέον της ομάδας, με τη στήριξη της διοίκησης είναι η άνοδος στην Α1".

Εύφρος Γεωργιάδης (φουνταριστός): " Παίξαμε καλά και κάναμε χαρούμενο τον κόσμο του Απόλλωνα. Πήραμε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και είναι ένας άθλος. Ελπίζουμε του χρόνου με σωστές προσθήκες να πάρουμε και το τρίτο προχωρώντας ενωμένοι σαν οικογένεια".

Γιώργος Περατινός (περιφερειακός): " Ο κόσμος μας γέμισε το κολυμβητήριο κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον ικανοποιήσαμε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2. Εύχομαι και του χρόνου η πορεία μας να είναι ανάλογη".

Γιώργος Χόρτης (περιφερειακός): "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο που μας στήριξε και στη φετινή μας προσπάθεια και ειδικά στην τελική φάση υπό αντίξοες συνθήκες (υπερβολική ζέστη κτλ). Ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα και το δείξαμε, ειδικά στις δύο τελευταίες φάσεις του Πρωταθλήματος. Ευχαριστώ προσωπικά τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σ’ αυτό το project και να ζήσω τόσο όμορφες στιγμές".

Σταύρος Τσαγκόζης (Βοηθός Προπονητή): "Μέσα σε δύο χρόνια καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο τίτλους κι αυτό τα λέει όλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή Κωνσταντίνο Δάνδολο και σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Θεωρώ ότι και στο μέλλον θα έρθουν αντίστοιχα αποτελέσματα με τη βοήθεια τόσο των αδερφών Αφρουδάκη όσο και της διοίκησης του Απόλλωνα".

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ