ΠΟΛΟ

Πρώτοι οι Έφηβοι στην Μάλτα, νίκη με 9-7 επί της Τουρκίας

Πρώτοι οι Έφηβοι στην Μάλτα, νίκη με 9-7 επί της Τουρκίας

Την πρώτη θέση στον όμιλό της κατέκτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων, κερδίζοντας χθες (12/9) την Τουρκία με 9-7 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Μάλτα.

Την πρώτη θέση στον όμιλό της κατέκτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων, νικώντας χθες (12/9) την Τουρκία με 9-7 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Μάλτα.

Ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες απέναντι στην Σλοβακία με 11-10 και την Ρωσία με 9-7), που οδηγεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης, δημιουργώντας προσδοκίες για την συμμετοχή στην τετράδα στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα που πιθανότατα θα είναι η Ουγγαρία (είναι το ακλόνητο φαβορί στον αγώνα με την Γεωργία που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 13/9). Το παιχνίδι της Πέμπτης (14/9) θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Στην σημερινή (12/9) συνάντηση απέναντι στους Τούρκους η ελληνική ομάδα ήταν πολυ καλή και κυριάρχησε στο παιχνίδι, με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο που ήταν αρνητικό για τα παιδιά του Δημήτρη Κραβαρίτη. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 2-1, αλλά η συνέχεια ήταν ελληνική! Οι παίκτες μας γύρισαν γρήγορα το σκορ, προηγήθηκαν με 5-2,7-4,9-5 και τελικά επικράτησαν με 9-7.

Σκόραραν 8 Έλληνες δείχνοντας μια πολυφωνία στην επίθεση. Τα τέρματα πέτυχαν ο Παπανικολάου 2 και απο 1 οι Κουλούρης , Δήμου, Τσιστράκης , Καλογερόπουλος , Γραμματικός , Πάτερος και Περόπουλος . Αγωνίστηκαν ακόμη οι Μανθογιάννης, Αλαμάνος, Κουρούβανης, Γωνιωτάκης και Πιόβαν.

Τα οκτάλεπτα ήταν: 1-2,2-0,4-3,2-2.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε: "Το τουρνουά είναι πολύ ανταγωνιστικό στην Μάλτα. Οι διάφορες ανάμεσα στις κλασικές ομάδες της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και τις νεοεισερχόμενες έχουν μικρύνει. Στον όμιλό μας τα παιχνίδια ήταν όλα ανταγωνιστικά. Καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο και αυτό είναι σπουδαίο γι' αυτά τα παιδιά που θέλουν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν εκεί που οι ίδιοι θέλουν και ονειρεύονται.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής. Την Πέμπτη απέναντι σε μια εμφανώς καλύτερη ομάδα την οποία δεν ξέρουμε ακόμη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στα μετάλλια. Ο ρόλος μας είναι δύσκολος και το ξέρουμε. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε".

Στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου η Ρωσία νίκησε με 10-7 την Σλοβακία και κατέκτησε την 2η θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:

Ελλάδα 9, Ρωσία 6, Τουρκία 3 και Σλοβακία 0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ