ΠΟΛΟ

Πρωτιές για Απόλλωνα, Καλαμάτα, Ηρακλή και Απόλλο

Πρωτιές για Απόλλωνα, Καλαμάτα, Ηρακλή και Απόλλο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (5/4) ο πρώτος γύρος της Α’ φάσης σε 4 από τους 5 ομίλους του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ανδρών στο πόλο.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (5/4) ο πρώτος γύρος της Α’ φάσης σε 4 από τους 5 ομίλους του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής ανδρών και οι Απόλλων Σμύρνης, Ν. Ο. Καλαμάτας, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Απόλλο ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κολ. Ποσειδώνιο/εξωτερική):

Ο Ηρακλής στον Α’ Όμιλο της συμπρωτεύουσας είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία αποδεικνύοντας ότι φετινός στόχος του είναι η άμεση άνοδος στην Α2 από την οποία υποβιβάστηκε πέρυσι. Ο «Γηραιός» έκανε το «4 στα 4» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στη Β’ φάση, ενώ φαβορί για τη δεύτερη προνομιούχο θέση είναι η Λάρισα. Όπως όλα δείχνουν για την τρίτη θέση που οδηγεί στην πρόκριση και την αποφυγή των play out, θα παλέψουν ο Πανσεραϊκός και η Καβάλα.

Αποτελέσματα: ΝΟ Λάρισας- Οξυγόνο 11-8, Πανσερραϊκός- ΝΟ Καβάλας 15-10, Ηρακλής- ΝΟ Λάρισας 8-3, Οξυγόνο- Πανσερραϊκός 8-8, Ηρακλής- ΝΟ Καβάλας 14-5, ΝΟ Λάρισας- Πανσερραϊκός 9-8, Οξυγόνο- Ηρακλής 1-13, ΝΟ Καβάλας- ΝΟ Λάρισας 6-13

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνιστικές)

1. Ηρακλής 12

2. ΝΟ Λάρισας 9

3. Πανσερραϊκός 4

4. ΝΟ Καβάλας 3

5. Οξυγόνο 1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κολ. Ποσειδώνιο/εξωτερική):

Εντυπωσιακός ήταν στον Β’ Όμιλο της Θεσσαλονίκης ο ενισχυμένος Απόλλο που έδειξε από την έναρξη του Πρωταθλήματος τις «άγριες» διαθέσεις του και νικώντας με μεγάλες διαφορές σε όλα τα παιχνίδια έκανε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι πλέον με το «ένα πόδι» στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά αφού ΧΑΝΘ, Ναυσίθοος, ΟΕΑ/ΝΑΒ και Άρης είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αποτελέσματα: Ναυσίθοος- Άρης 7-8, ΟΕΑ/ΝΑΒ- ΧΑΝΘ 9-6, Απόλλο- Ναυσίθοος 17-3, Άρης- ΟΕΑ/ΝΑΒ 11-8, Απόλλο- Χάνθ 16-8, Ναυσίθοος- ΟΕΑΝΑΒ 12-12, Άρης- Απόλλο 6-19, Χανθ-Ναυσίθοος 9-5

Η βαθμολογία (σε 5 αγωνιστικές)

1. Απόλλο 12

2. ΧΑΝΘ 6

3. Ναυσίθοος 4

4. ΟΕΑ/ΝΑΒ 4

5. Άρης 3

Β’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (κολ. Χαλανδρίου)

Στην Αθήνα ο περυσινός Πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε μεν νωθρά απέναντι στον Νηρέα Χαλανδρίου με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 7-7 στην πρεμιέρα αλλά στη συνέχεια βρήκε σιγά – σιγά τον εαυτό του και με τρεις συνεχόμενες νίκες έκλεισε τον Α’ γύρο πρώτος στον Όμιλο υπό τις οδηγίες του ασίσταντ κόουτς Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλου (αφού ο Κωνσταντίνος Δάνδολος απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι). Ο Ποσειδών Ιλισίων με τη νεανική του ομάδα με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς δείχνει ικανός για την πρόκριση, η οποία όμως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού τόσο ο Νηρέας όσο και η Νίκη (που είχε σημαντικές απουσίες) θα παλέψουν μέχρι τέλους.

Αποτελέσματα: Νίκη Βόλου- Απόλλων Σμύρνης 4-5, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων- Νηρέας Χαλανδρίου 7-6, ΑΕ Χαϊδαρίου- Νίκη Βόλου 10-15, Απόλλων Σμύρνης- ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 9-4, ΑΕ Χαϊδαρίου-Νηρέας Χαλανδρίου 5-11, Νίκη Βόλου-ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 5-6, Απόλλων Σμύρνης- ΑΕ Χαϊδαρίου 9-3, Νηρέας Χαλανδρίου- Νίκη Βόλου 4-3

Η βαθμολογία (σε 5 αγωνιστικές)

1. Απόλλων Σμύρνης 10

2. ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 9

3. Νηρέας Χαλανδρίου 7

4. Νίκη Βόλου 3

5. ΑΕ Χαϊδαρίου 0

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (κολ. Αντώνης Πεπανός)

Τέλος, στην Πάτρα η Καλαμάτα ήταν η ομάδα που έδειξε το καλύτερο πρόσωπο και με τρεις νίκες και μία ισοπαλία (με τον Νηρέα Πατρών), τερμάτισε πρώτη στον Α’ Γύρο και πήρε πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Πάντως αν εξαιρέσει κάποιος το Αργοστόλι που με 4 ήττες είναι μία… ανάσα από τα play out οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση.

Αποτελέσματα: ΝΟ Καλαμάτας- ΝΟ Ναυπλίου 6-5, Νηρέας Πατρών- ΟΠΑΘΑ 8-8, ΝΟ Αργοστολίου- ΝΟ Καλαμάτας 3-13, ΝΟ Ναυπλίου- Νήρεας Πατρών 4-4, ΟΠΑΘΑ- ΝΟ Αργοστολίου 16-1, ΝΟ Καλαμάτας- Νηρέας Πατρών 9-9, ΝΟ Ναυπλίου- ΝΟ Αργοστολίου 20-4, ΟΠΑΘΑ- ΝΟ Καλαμάτας 0-8

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνιστικές)

1. ΝΟ Καλαμάτας 10

2. Νηρέας Πατρών 6

3. ΝΟ Ναυπλίου 5

4.ΟΠΑΘΑ 5

5. ΝΟ Αργοστολίου 0

Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί το τριήμερο 24-26 Απριλίου με τους αγώνες του Α’ Ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν οι ομάδες: ΝΟ Αγίου Νικολάου, ΑΟ Καστέλας, ΑΟ Βετεράνοι, ΓΣ Περιστερίου, ΑΟ Πετρούπολης. Ο δεύτερος Γύρος της Α’ Φάσης θα διεξαχθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαϊου.

Η συνέχεια του Πρωταθλήματος

Αφού ολοκληρωθεί η Α’ Φάση, οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο, θα προκριθούν στην Β’ Φάση που θα γίνει από τις 10 ως τις 12 Ιουλίου (οι υπόλοιπες 10 ομάδες θα αγωνιστούν τις ίδιες ημερομηνίες στα play out), όπου θα δημιουργηθούν τρεις Όμιλοι των πέντε ομάδων. Από αυτές οι δύο πρώτες από κάθε Όμιλο θα προκριθούν στην Τελική Φάση όπου θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια για την Α2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ