ΠΟΛΟ

Πρωταθλητής για έκτη διαδοχική χρονιά ο Ολυμπιακός, 8-5 τη Βουλιαγμένη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του εντός της πισίνας, επιβλήθηκε με 8-5 επί της Βουλιαγμένης και κατέκτησε το έκτο διαδοχικό πρωτάθλημα του στην Α1 πόλο των ανδρών.

Την 138η διαδοχική νίκη του σε κανονική περίοδο και πλέι οφ συμπλήρωσε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού πανηγυρίζοντας το έκτο διαδοχικό πρωτάθλημα του. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 8-5 επί του ΝΟΒ στον Πειραιά και με την τρίτη τους νίκη σφράγισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Δίχως αμφιβολία ο τρίτος τελικός ήταν και ο πιο αμφίρροπος με τη Βουλιαγμένη να έχει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τελικά οι παίκτες του Βλάχου ήταν εκείνοι που έφτασαν στη νίκη.

Το ματς: Η Βουλιαγμένη μπήκε δυναμικά στον τελικό και με τέρματα των Βάσιτς και Καπότσης προηγήθηκε με 0-2. Ο Μυλωνάκης μείωσε στον παίκτη παραπάνω, αλλά και πάλι ο Καπότσης έκανε το 1-3 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Το προβάδισμα της Βουλιαγμένης μεγάλωσε και άλλο στα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν ο Σολανάκης έκανε το 1-4.

Από εκεί ξεκίνησε η αντίδραση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι, με τέρμα του Γούνα στον παίκτη παραπάνω και ένα τυχερό γκολ του Μουρίκη ο οποίος σκόραρε άθελα του με το κεφάλι μετά από σουτ του Δελακά, μείωσαν σε 3-4 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που τελείωσε το δεύτερο οκτάλεπτο και ακριβώς στα μισά του τρίτου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 5-4 χάρη σε τέρμα του Ομπράντοβιτς. Λίγο νωρίτερα (5.26'' για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) η Βουλιαγμένη είχα χάσει με αποβολή με αντικατάσταση τον Χρυσοσπάθη έπειτα από διαμαρτυρία του. Οι παίκτες του Βλάχου ωστόσο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος πέτυχαν ακόμα δύο γκολ κάνοντας το 7-4!

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Καπότσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κατάφερε να μειώσει με 2.50'' να απομένουν για το τέλος, αλλά στη συνέχεια ο Πάβιτς με μία τεράστια απόκρουση στον παίκτη λιγότερο δεν επέτρεψε στον ΝΟΒ να μειώσει παραπάνω και στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 8-5

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-5

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-0, 1-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Δερβίσης , Χαλυβόπουλος, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς

Βουλιαγμένη (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης 1, Βάσιτς 1, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκη, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 3, Γκιουβέτσης, Σολανάκης, Δ. Κουρούβανης, Δήμου, Καλογερόπουλος

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ