ΠΟΛΟ

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Για 28η φορά στην ιστορία του και 14η φορά από το 2000 και έπειτα, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο, νικώντας 10-6 τον Παναθηναϊκό και κάνοντας το 3-0 στις νίκες.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον Ολυμπιακό. Για μια ακόμη χρονιά, η ομάδα του Πειραιά έδειξε ότι αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική υδατοσφαίριση, "σκουπίζοντας" την σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπαιξε στα όριά του και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο μια εξαιρετική σεζόν.

Θυμηθείτε το Live του τελικού

Στο κατάμεστο "Παπαστράτειο", οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κατάφεραν στο τελευταίο οκτάλεπτο να... ξεκολλήσουν από τους αντιπάλους τους και να επικρατήσουν τελικά με 10-6, φτάνοντας στη νίκη-τίτλου και σε ένα ακόμη νταμπλ. Μάλιστα, ο Νίκος Δεληγιάννης έφτασε τα 12 πρωταθλήματα στην καριέρα του.

Το "τριφύλλι" προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση, στον δεύτερο και στον τρίτο τελικό ήταν πέρα για πέρα ανταγωνιστικός, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου του, που έχει το "know how" για το πως να φτάνει στην συλλογή τροπαίων και να επεκτείνει την "δυναστεία" του.

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Στο +2 ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω, για να απαντήσει στην αμέσως επόμενη επίθεση με τον Θεοδωρόπουλο. Οι Μάγιαρακ και Φουντούλης έδωσαν "αέρα" δυο τερμάτων στους γηπεδούχους, για να μειώσει με νέο γκολ ο Θεοδωρόπουλος. Το 4-2 έκανε ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω και ήταν το σκορ όχι μόνο της πρώτης περιόδου, αλλά και του ημιχρόνου, μιας και στο δεύτερο οκτάλεπτο οι άμυνες είχαν την πρώτο λόγο και δεν σημειώθηκε κανένα τέρμα.

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

"Πράσινη" απάντηση και "ερυθρόλευκο" ξέσπασμα

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, ο Κουρλιάφτης μείωσε στο γκολ για τον Παναθηναϊκό και ο Σαρτζετάκης ισοφάρισε στα 06'16'' πριν το φινάλε της. Ο Μυλωνάκης κατάφερε να "ξεκολλήσει" τον Ολυμπιακό στην επίθεση, κάνοντας το 5-4, όμως ο πολύπειρος Γιώργος Αφρουδάκης ισοφάρισε με σουτ από την περιφέρεια στον παίκτη παραπάνω. Το "τριφύλλι" θα πουλούσε ακριβά το τομάρι του στον τρίτο τελικό. Στο τελευταίο λεπτό όμως, οι Μουρίκης και Ντόσκας έκαναν το 7-5 για τον Ολυμπιακό, που μπήκε με "μαξιλαράκι" στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είχε παράπονα για τις αποβολές που έδιναν οι διαιτητές (12 για την ομάδα του και 5 για τον Ολυμπιακό), όμως αυτό δεν θα άλλαζε κάτι στη ροή του αγώνα. Με πιρουέτα, ο Κολόμβος σκόραρε μπροστά από τον Καραμπέτσο για το 8-5, ενώ μείωσε ο Καλογεράκος στα δυο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Δεν είχαν όμως άλλες δυνάμεις για να κυνηγήσουν μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, σκοράροντας αρχικά με τον Γούνα και μετέπειτα με τον Ντόσκα (πέναλτι).

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Η στιγμή που δεν άρεσε σε κανέναν

Ο τελικός είχε και την άσχημη στιγμή του όμως και συγκεκριμένα στα 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν οι Θοδωρής Βλάχος και Γιώργος Αφρουδάκης είχαν έντονη λεκτική διαμάχη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως ο φουνταριστός του "τριφυλλιού" τον έβρισε, γι' αυτό και ο ίδιος αντέδρασε και απάντησε. Μάλιστα, κάλεσε τάιμ άουτ στην συνέχεια, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. Συν τις άλλοις, το "τριφύλλι" δεν συμμετείχε στην δική του απονομή προτού δοθεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στους Πειραιώτες.

Πρωταθλητής για 28η φορά ο Ολυμπιακός!
INTIME SPORTS

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-0, 3-3, 3-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Βλαχόπουλος 1, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 1, Γούνας 1, Γαλανίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 2, Παπαδόγκωνας, Καλογεράκος 1, Αφρουδάκης 1, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Παπαδημητρίου, Σπυρόπουλος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τον τελικό:

Βλάχος: " Κάθε τίτλος είναι γλυκός. Ιδιαίτερος γιατί είναι απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, το αφιερώνουμε στον κόσμο. Η ομάδα είναι μοντέλο για την Ελλάδα, οφείλει πολλά στον πρόεδρο".

Βλάχος για Αφρουδάκη: "Να γυρνάει αθλητής μέσα στο νερό, να με βρίζει και να μου κάνει παρατήρηση δεν είναι σωστό".

Κ.Λούδης: " Κάναμε υπερπροσπάθεια για ακόμα μια φορά. Σήμερα παίξαμε ακόμα καλύτερα σε μια δύσκολη έδρα σε μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αν σήμερα είχαμε πάρει καποια σφυρίγματα που δικαιούμασταν, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικός. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, δεν χρειάζεται βοήθεια για να πάρει πρωταθλήματα και νίκες. Αυτή η εμφάνιση μας θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό".

Μυλωνάκης: " Τα παιχνίδια στη σειρά των τελικών ήταν πολύ ωραία. Στα τελευταία δύο μας δυσκόλεψε πολύ, αλλά η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια που πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό το πάθημα από τη Μπαρτσελονέτα να μας γίνει μάθημα και του χρόνου να είμαστε καλύτεροι στην Ευρώπη".

Γούνας: "Είναι ευχάριστο να παίρνεις το νταμπλ. Ο κόσμος ήταν φανταστικός και μας έδωσε δύναμη, ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ανάλογη επιτυχία".

Δερβίσης: " Χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ήταν ο στόχος μας να περάσουμε στο Final-6".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ