ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα με το δεξί για όλα τα φαβορί

Πρεμιέρα με το δεξί για όλα τα φαβορί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με νίκες ξεκίνησαν την παρουσία τους στην Α1 πόλο των ανδρών Βουλιαγμένη, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Εθνικός στους αγώνες με τους οποίους ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική.

Εύκολα έφτασε στη νίκη ο ΝΟ Βουλιαγμένης στο ματς κόντρα στον ΝΟ Χίου, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στο άνοιγμα της αυλαίας των σαββατιάτικων αγώνων της πρεμιέρας του 32ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 14-6 και έδειξε ότι θα είναι και πάλι η ομάδα που θα επιδιώξει να διεκδικήσει κάτι από το μεγάλο φαβορί που λέγεται Ολυμπιακός.

Οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους παίρνοντας σταδιακά μια μεγάλη διαφορά στο σκορ και μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν χαλάρωσαν και ο Λούδης χρησιμοποίησε νεαρούς αναπληρωματικούς, οι Χιώτες ήταν πιο ανταγωνιστικοί. Κορυφαίος σκόρερ για τον ΝΟ Βουλιαγμένης ο Ντούσαν Βάσιτς που πέτυχε 4 γκολ.

Ο Εθνικός ήταν το "αφεντικό" στο παιχνίδι του της πρεμιέρας της Α1 Ανδρών κόντρα στον νεοφώτιστο στην κατηγορία ΟΦΗ, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" και επικράτησε άνετα με 10-5.

Οι κυανόλευκοι του Πειραιά επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους, έκλεισαν καλά στην άμυνα και με ποικιλία επιθετικών λύσεων βρέθηκαν να προηγούνται και με 7-1 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Κουντουδιού χαλάρωσαν σχετικά και η ομάδα του Βολτυράκη μείωσε στο τελικό 10-5.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κατάτι καλύτερος στην αναμέτρηση με τον Υδραϊκό, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στην επαναμφάνισή στο ανακαινισμένο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-3.

Ήταν ένα παιχνίδι σκληρό, με σφιχτές άμυνες και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, Γαλανίδη και Φλέγκα. Ο ΠΑΟΚ κατέφερε να πάρει μια διαφορά και δύο γκολ, 3-1 και 4-2, ο Υδραϊκός μείωσε σε 4-3 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και το αποτέλεσμα έμεινε στο τέταρτο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Με τον πιο ιδανικό τρόπο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πόλο ο Απόλλων Σμύρνης. Η νεοφώτιστη στην Α1 Ανδρών ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη πέτυχε μια τεράστια νίκη στην τυπική του έδρα, στο κολυμβητήριο Ηλιούπολης, με 9-8 επί του Παλαιού Φαλήρου, στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, το Σάββατο (14/10) το βράδυ, και έδειξε πως σίγουρα δεν θα είναι κομπάρσος στο 32ο πρωτάθλημα.

Οι Απολλωνιστές βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς, είχαν ένα ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο, όπου προηγήθηκαν και με 6-4, στη συνέχεια έλεγξαν το ρυθμό, διατηρούσαν ένα προβάδισμα δύο γκολ και απλά οι Φαληριώτες μείωσαν στο φινάλε στο τελικό 9-8. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μαυροβούνιος Νίκολα Μοσκόφ που πέτυχε και 5 γκολ.

Σαφώς καλύτερος ο Πανιώνιος, επικράτησε για την 1η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με 10-8 του ΝΟ Χανίων, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχτισαν μια διαφορά στο δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο, καθώς υπερτερούσαν σε όλους τους τομείς και είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Έφτασαν να προηγούνται και με 10-6 και με δυο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Χανιώτες μείωσαν στο τελικό 10-8.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-15

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-6, 0-2, 2-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης 1, Παπανικολάου, Αλεξίου 1, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης 1, Σαλτερής, Κουκιάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Νικολαϊδης, Δερβίσης 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 3, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς Σπ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 14-6

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-1, 3-0, 2-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Κουρούβανης, Κοπελιάδης 1, Σαρτζετάκης 1, Βάσιτς 4, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας 1, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης 2, Σολανάκης 1, Πιοβάν, Δήμου, Ξανθόπουλος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 1, Μπερτόλης, Τεσάνοβιτς, Καλαργυρός, Καρακάσης 1, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 1, Παπούκας 1, Σωτηράκης, Καλογεράκος 1, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Σωτηριανός 1.

ΠΑΟΚ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 4-3

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 1-2, 0-0.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής Ν. 2, Κουλούρης, Νάνος, Τσολακούδης, Μουρατίδης, Παυλίδης, Μαξίμοβιτς 1, Τίγκας, Προσινικλής Π., Σιορδίλης, Τάτσης, Μπόλκας.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Κοτσάφτης, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης 2, Μπλάνης 1, Βιτέλας, Αργυρόπουλος, Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Στελλάτος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 10-8

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-2, 3-1, 0-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Πετρόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπργκούλιαν 1, Κουλιεράκης 2, Καλαϊτζής 1, Φαναριώτογλου 1, Παπαποστόλου 1, Σταυρόπουλος 1, Βέκος, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Πωλογεώργης, Φλώρος Ανδ., Πολύζος, Παπαδόπουλος Τρ., Αγιοργούσης 2, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης 1, Μητράκης, Χάλαρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΟΦΗ 10-5

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-0, 2-1, 3-4.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Θαλασσινός 1, Κόχειλας Ν. 2, Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 2, Καρούντζος 1, Φώσκολος 3, Μπεριστιάνος, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος, Σιράπογλου, Βασιλάκης, Γεωργόπουλος 1, Σπυριδάκης, Πίσσας, Αλάτσης, Κλήμος 3, Γιγουρτάκης, Κάλης, Καβουσάνος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 5-2, 2-2, 1-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουντζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Μητρόπουλος 1, Φωκάς, Μοσκόφ 5, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος 1, Λέκιτς 1, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ. 1, Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης, Θοεδωρόπουλος, Κάκαρης 2, Αθανασίου 1, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 3, Σπηλιωτόπουλος 1, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Καραγιάννης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13/10

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-15

Σάββατο 14/10

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ 14-6

ΠΑΟΚ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 4-3

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 10-8

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΦΗ 10-5

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 9-8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 3

2. Βουλιαγμένη 3

3. Εθνικός 3

4. Πανιώνιος 3

5. ΠΑΟΚ 3

6. Απόλλων Σμύρνης 3

7. Παλαιό Φάληρο 0

8. Υδραϊκός 0

9. ΝΟ Χανίων 0

10. ΟΦΗ 0

11. ΝΟ Χίου 0

12. ΑΝΟ Γλυφάδας 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΝΟ ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ

ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ΚΟΕ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ