ΠΟΛΟ

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική, 9-7 από τη Ρωσία

WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη αφού ηττήθηκε με 9-7 από τη Ρωσία.

Δεν κατάφερε να πάρει μία νίκη που θα τις έδινε άλλον "αέρα" για τη συνέχεια του ομίλου της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Οι παίκτριες του Μορφέση ηττήθηκαν με 9-7 από τη Ρωσία στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση.

Η Εθνική μας "πληγώθηκε" ουσιαστικά από δύο πράγματα. Το ένα ήταν οι επιστροφές της και οι κόντρες της Ρωσίας αφού τα περισσότερα τέρματά τους τα πέτυχαν με αυτόν τον τρόπο οι Ρωσίδες.

Το άλλο ήταν η επιθετική δυστοκία της Ελλάδας και η εξαιρετική Καρνάουκ. Οι διεθνείς μας δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό να βρουν το δρόμο προς την αντίπαλη εστία και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η τερματοφύλακας της Ρωσίας.

Επόμενη αντίπαλος για την Εθνική μας είναι το Καζακστάν και η νίκη με μεγάλη διαφορά είναι επιβεβλημένη.

Το ματς: Η Ελλάδα ήταν εκείνη που πέτυχε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης με τη Βασιλική Διαμαντοπούλου. Για να μπορέσει όμως να σκοράρει ξανά χρειάστηκε να περάσει ένα οκτάλεπτο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ρωσία, η οποία χτυπώντας κυρίως στην κόντρα κατάφερε να προηγηθεί με 4-1. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Εθνικής η οποία με δύο γκολ από τις Ελευθερία Πλευρίτου και Ξενάκη μείωσε στο γκολ (4-3).

Ο καταιγισμός τερμάτων συνεχίστηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο με την Καρίμοβα να σκοράρει την κόντρα με 1.30 για το τέλος της περιόδου. Η Ξενάκη κέρδισε στην επόμενη φάση την αποβολή και στη συνέχεια σκόραρε για να μειώσει στο γκολ, όμως στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ημιχρόνου η Τιμοφέεβα διαμόρφωσε το τελικό 6-4 υπέρ των Ρωσίδων.

Μάλιστα και η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τέρμα από τη Σιμάνοβιτς για να μεγαλώσει και πάλι η διαφορά στα τρία γκολ. Η Βασιλική Διαμαντοπούλου με το δεύτερο τέρμα της μείωσε προσωρινά, για να πετύχει και άλλο γκολ η Καρίμοβα για να διαμορφώσει το 8-5. Κάπου εκεί ήρθε η δεύτερη αντίδραση της Ελλάδα στο ματς. Η Ασημάκη με δύο εντυπωσιακά τέρματα μείωσε στο γκολ με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η Ελληνική αντεπίθεση ωστόσο δεν συνεχίστηκε με την Σιμάνοβιτς να σκοράρει στην πρώτη επίθεση της Ρωσίας στην τέταρτη περίοδο και να διαμορφώνει το 9-7. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ αφού δεν υπήρξε κάποιο άλλο τέρμα από τις δύο ομάδες.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ρωσία - Ελλάδα 9-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Ρωσία: Καρίμοβα 3, Ιβάνοβα 1, Σιμάνοβιτς 3, Μπορίσοβα 1, Τιμοφέεβα 1

Ελλάδα: Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Κυριακή 16/07

Αυστραλία - Καζακστάν 16-4

Ρωσία - Ελλάδα 9-7

Τρίτη 18/07

14:30 Ελλάδα - Καζακστάν

18.30 Αυστραλία - Ρωσία

Πέμπτη 20/07

11.50 Αυστραλία - Ελλάδα

13.10 Ρωσία - Καζακστάν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αυστραλία 2

2. Ρωσία 2

3. Ελλάδα 0

4. Καζακστάν 0

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ