ΠΟΛΟ

Πήρε το ντέρμπι η Βουλιαγμένη, 5-4 τον Παναθηναϊκό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Εντυπωσιακά παιχνίδια στην 21η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών με δύο ματς ολοκληρώνονται ισόπαλα και άλλα δύο να κρίνονται στο γκολ.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης -που έκανε την ανατροπή στο φινάλε-, ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 21ης και προτελευταίας στροφής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, με το οποίο έκλεισε και η αυλαία της συγκεκριμένης αγωνιστικής, καθώς κατάφερε να υποτάξει στο φινάλε τον μαχητικό Παναθηναϊκό με 5-4, στην έδρα των πρασίνων στο Γουδή.

Ο ΝΟΒ έχει από καιρό οριστικοποιήσει τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, όμως, με την ήττα του αυτή έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, που ανέβηκε 3ος. Και στην τελευταία αγωνιστική οι Γλυφαδιώτες φιλοξενούν τον Εθνικό, ενώ οι πράσινοι παίζουν στον Άλιμο με τον ουραγό ΝΟ Καλαμακίου.

Στο παιχνίδι με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, στο κολυμβητήριο Γουδή, προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με 3-1 και 4-3, αλλά οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ κατάφεραν να ανατρέψουν στο τέλος την κατάσταση. Ισοφάρισαν με τον Χρήστο Αφρουδάκη, στο 3.53 πριν από το φινάλε (4-4), ενώ ο Γούβης πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 1.46, για το τελικό 4-5.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΥΔΡΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Τρόμαξε" τον Ολυμπιακό ο Υδραϊκός

Ο Υδραϊκός φάνηκε πως έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στον Άλιμο και -εν αντιθέσει με όλα τα άλλα ματς που έχουν δώσει στη φετινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις-, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με ένα μόνο γκολ διαφορά και συγκεκριμένα με 8-7, στην έδρα του αντιπάλου τους, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, κάτι που έκανε αίσθηση.

Ο Ολυμπιακός, πάντως έκανε το "21 στα 21" και είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με το απόλυτο. Ο Υδραϊκός από την πλευρά του βρίσκεται στην 7η θέση και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική (παίζει ο ίδιος με ΝΟΠ, αλλά εξαρτάται και από τους άλλους), για να δει αν θα μπορέσιε τελικά να μπει στη εξάδα των πλέι οφ. Συγκεκριμένα, θα θέλει να κερδίσει τους Πατρινούς και να χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο.

Στο ματς του Αλίμου, ο Υδραϊκός προηγήθηκε με 3-1, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και είχε τον έλεγχο, πέρασε μπροστά με 8-5, αλλά στο τέλος οι Υδραίοι απείλησαν και έφτασαν στο ένα γκολ τη διαφορά (ενώ έχασαν και πέναλτι).

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

* Σε μεγάλη ημέρα και πάλι ο Φίλιππος Καραμπέτσος.

Ισόπαλο το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Με τον τερματοφύλακά του Φίλιππο Καραμπέτσο να πραγματοποιεί μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια υπερπολύτιμη ισοπαλία 9-9, στην έδρα του, από τον πολύ φορμαρισμένο ΑΝΟ Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, που τον διατηρεί στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 35 βαθμούς, ισόβαθμο με το 6ο Παλαιό Φάληρο και βρίσκεται πολύ κοντά στη συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνίζεται την τελευταία αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και αν πάρει έστω κι ένα βαθμό πετυχαίνει το στόχο ό,τι κι αν κάνουν οι δύο ανταγωνιστές του Φάληρο και Υδραϊκός. Σε περίπτωση ήττας του, στη διπλή ισοβαθμία με το Φάληρο ευνοείται, ενώ με τον Υδραϊκό υστερεί. Ευνοείται επίσης σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, από την πλευρά του, περιμένει το βραδινό ματς του Παναθηναϊκού με τον ΝΟ Βουλιαγμένης για να δει αν θα είναι 3ος ή 4ος μετά την 21η αγωνιστική.

Το ματς του Εθνικού κολυμβητηρίου, στη Θεσσαλονίκη, ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη με συγκλονιστικό φινάλε. Ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε με 3-1 και 5-2, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 6-6 και προηγήθηκε 7-6. Στη συνέχεια οι Γλυφαδιώτες πέρασαν πάλι μπροστά με 9-7, αλλά οι Θεσσαλονικείς με πείσμα μείωσαν και ισοφάρισαν στο 1.34 πριν από τη λήξη με τον Τσολακούδη.

Ο Καραμπέτσος, που είχε πιάσει δυο πέναλτι, ένα στο δεύτερο και ένα στο τρίτο οκτάλεπτο, είχε και μια εκπληκτική επέμβαση στο φινάλε, σε σουτ παίκτη του ΑΝΟΓ.

Μεγάλο ματς και στη Χίο

Εύκολο έργο είχε το Παλαιό Φάληρο στην έδρα του, κόντρα στον ΝΟ Πατρών, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι Φαληριώτες επικράτησαν με 12-3 των Πατρινών και βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμοι στους 35 βαθμούς με τον 5ο ΠΑΟΚ (οι Φαληριώτες δεν ευνοούνται στη σχετική μεταξύ τους ισοβαθμία), μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του ΑΟΠΦ έχει δύσκολο παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική, εκτός έδρας με τον ΝΟΒ και αυτό που θα εύχεται είναι να νικήσει (ή να φέρει ισοπαλία) ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ώστε ακόμα κι αν χάσει στο Λαιμό να ισοβαθμεί με τον Υδραϊκό (σε περίπτωση που αυτός νικήσει τον ΝΟΠ) και να πάρει αυτή την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, καθώς ευνοείται στη σχετική ισοβαθμία με τους Υδραίους. Οι Φαληριώτες απεύχονται πιθανή τριπλή ισοβαθμία.

Εύκολη νίκη πέτυχε ο Εθνικός επί του ΝΟ Καλαμακίου στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε με 11-1 του ΝΟ Καλαμακίου. Με αυτή τη νίκη ο Εθνικός παρέμεινε στην 8η θέση με 29 βαθμούς, ενώ ο ΝΟ Καλαμακίου στην τελευταία με 2 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή του αγώνα και έφτασαν σε προβάδισμα 4-0 στη λήξη τη πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια του αγώνα διατήρησαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην άμυνα και με κάποιες καλές επιλογές πήραν προβάδισμα έξι τερμάτων στη λήξη του ημιχρόνου (6-0).

Η προσήλωση στο αμυντικό πλάνο συνεχίστηκε και η διαφορά διευρύνθηκε στο 9-0 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Κι ενώ και στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Εθνικός συνέχιζε να μη δέχεται γκολ (11-0) κι όλα έδειχναν πως θα καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, ο Καστανάκης πέτυχε το γκολ για τους φιλοξενούμενους 1:16 πριν το τέλος διαμορφώνοντας το 11-1.

Ισόπαλο 7-7 έληξε το παιχνίδι στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου ανάμεσα στον τοπικό ΝΟΧ και τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.

Έτσι δεν άλλαξε κάτι στη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία εν όψει της συμμετοχής τους στα πλέι άουτ, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, με τον ΝΟΧ να φτάνει τους 15 βαθμούς και τον Πανιώνιο στους 14.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Η ομάδα της Χίου προηγήθηκε με 7-6, αλλά ο Νίκος Καρακάσης είπε την τελευταία κουβέντα για λογαριασμό του Πανιωνίου και σκόραρε για την ισοφάριση και το τελικό 7-7.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Παναθηναϊκός - Βουλιαγμένη 4-5

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 0-0, 1-3

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Τοράκης 1, Δ. Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Καπετανάκης 1

Βουλιαγμένη (Λούδης): Κοπελιάδης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 1, Σολανάκης 1

Υδραϊκός - Ολυμπιακός 7-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 2-3, 2-2

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Θαλασσινός 1, Μπλάνης 2, Λιαπάκης 1, Στελλάτος 3

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 2, Φουντούλης 1, Ποντικέας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Εσπανιόλ 2

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ Γλυφάδας 9-9

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-3, 1-1, 2-2.

ΠΑΟΚ (Βέργος): Ζάτοβιτς 2, Ν. Προσινικλής 1, Νικολαΐδης 2, Σάριτς 3, Τσολακούδης 1

ΑΝΟ Γλυφάδας (Μάζης): Παπαναστασίου 2, Κατσαούνης 1, Αλβέρτης 1, Σκουμπάκης 2, Γιαννόπουλος 2, Παπασηφάκης 1

Εθνικός - ΝΟ Καλαμακίου 11-1

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-0, 3-0, 2-1

Εθνικός (Κουντουδιός): Σιώνης 1, Παπαγεωργίου 1, Παπαδόγκωνας 3, Χονδροκούκης 2, Καζάζης 1, Μπεριστιάνος 1, Πρωτοψάλτης 2

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Καστανάκης 1

ΝΟ Χίου - Πανιώνιος 7-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 0-2, 3-2, 3-3

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Τεσάνοβιτς 2, Βουκμίροβιτς 1, Γκιουβέτσης 4

Πανιώνιος (Δήμου): Καρακάσης 2, Κουλιεράκης 1, Σταυρόπουλος 1, Βέκκος 3

Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Πάτρων 12-3

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 4-0, 3-2

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Γαρδίκας 1, Θεοδωρόπουλος 1, Πέττας 4, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 2, Γαβαλάς 2, Κάκαρης 1

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Αθανασίου 2, Β. Κανελλόπουλος 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ής ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Υδραϊκός - Ολυμπιακός 7-8

Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Πατρών 12-3

Εθνικός - ΝΟ Καλαμακίου 11-1

ΠΑΟΚ - ΑΝΟ Γλυφάδας 9-9

ΝΟ Χίου - Πανιώνιος 7-7

Παναθηναϊκός - ΝΟ Βουλιαγμένης 4-5

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 63

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 55

3. ΑΝΟ Γλυφάδας 42

4. Παναθηναϊκός 41

5. ΠΑΟΚ 35

6. Παλαιό Φάληρο 35

…………………………………

7. Υδραϊκός 32

8. Εθνικός 29

…………………………………

9. ΝΟ Χίου 15

10. Πανιώνιος 14

11. ΝΟ Πατρών 3

12. ΝΟ Καλαμακίου 2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/3)

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός

ΝΟ Καλαμακίου – Παναθηναϊκός

ΝΟ Βουλιαγμένης – Παλαιό Φάληρο

ΝΟ Πατρών – Υδραϊκός

Ολυμπιακός – ΝΟ Χίου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ