ΠΟΛΟ

Πήραν τα ντέρμπι Βουλιαγμένη και Παναθηναϊκός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ EUROKINISSI SPORTS

Βουλιαγμένη και Παναθηναϊκός επικράτησαν επί του Εθνικού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα στα ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών. Φεύγει και ο Λοράντος από τους πράσινους.

Δεν δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του ως ντέρμπι κορυφής (2ης θέσης συγκεκριμένα) το παιχνίδι στο κολυμβητήριο του Λαιμού για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ανάμεσα στον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Εθνικό Πειραιά.

Οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ επιβλήθηκαν εύκολα με 11-4 (επιστρέφοντας στις νίκες μετά τη μοναδική φετινή τους ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό) και διατηρούν τη 2η θέση στη βαθμολογία περιμένοντας το βραδινό ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για να δουν αν θα είναι μόνοι τους εκεί στο τέλος του 2016 και τις αρχές του 2017, ή θα έχουn παρέα και τους πράσινους.

Με εξοντωτική άμυνα οι παίκτες του Λούδη σταμάτησαν οτιδήποτε καλό προσπαθούσε να φτιάξει επιθετικά ο μέτριος στο συγκεκριμένο παιχνίδι Εθνικός και με πολυφωνία στην επίθεση, αλλά κορυφαίους του Χρυσοσπάθη και Τίγκα, πήραν μια μεγάλη διαφορά από νωρίς και την αύξησαν μέχρι το φινάλε.

ΝΟ Βουλιαγμένης - Εθνικός 11-4

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-1, 2-3, 2-0

Βουλιαγμένη (Λούδης): Χρυσοσπάθης 4, Τίγκας 4, Δελαγραμμάτικας 1, Αφρουδάκης 1, Γούβης 1.

Εθνικός (Κουντουδιός): Παπαδόγκωνας 2, Κόχειλας 1, Καζάζης 1.

Πήρε το ντέρμπι στα πολλαπλά "αντίο" ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε έστω και δύσκολα, στο τέλος ενός συγκλονιστικού αγώνα, να πάρει τη νίκη με 5-4 επί του ΠΑΟΚ, για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, στην τυπική του έδρα στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" της Γλυφάδας και να παραμείνει ισόβαθμος με τον ΝΟ Βουλιαγμένης στη 2η θέση της βαθμολογίας μέχρι τις αρχές του 2017.

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, ήταν σκληρό και με σφιχτές άμυνες και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες Γαλανίδη και Καραμπέτσο. Ο Παναθηναϊκός προηγείτο με ένα γκολ και οι Θεσσαλονικείς ισοφάριζαν μέχρι λίγο πριν το φινάλε, αλλά για το τελευταίος γκολ των πρασίνων ο ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε να έχει απάντηση. Συγκεκριμένα, στο 1.35 πριν από τη λήξη του αγώνα ισοφάρισε σε 4-4 για τον ΠΑΟΚ Νικολαϊδης, αλλά στο 0.32 πριν από το φινάλε ο Φώσκολος πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των δύο ξένων του Παναθηναϊκού, Βάσιτς και Λίντχουτ, αλλά και πιθανότατα του Τεό Λοράντου. Αιτία η οικονομική αφερεγγυότητα των πρασίνων.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-4

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 1-1, 1-1.

Παναθηναϊκός (Λοράντος): Τοράκης, Φώσκολος, Βιττέλας, Βάσιτς, Καρούντζος.

ΠΑΟΚ (Βέργος): Νικολαΐδης 2, Ζάτοβιτς, Σάριτς.

Ούτε για προπόνηση

Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα συναντούσε κανένα πρόβλημα κόντρα στον ουραγό ΝΟ Πατρών ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός στο μεταξύ τους αγώνα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν άνετα με 22-3 και πέτυχαν την 8η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, με τον Βλάχο να έχει αφήσει εκτός ρόστερ, εκτός από τους δυο ξένους Πάβιτς και Γιάνοβιτς και τον Ντόσκα. Ο Ολυμπιακός τερματίζει το 2016 έχοντας τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία, αλλά και την αήττητη μέχρι στιγμής πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ (το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει στις 7/1/2017).

Ολυμπιακός – ΝΟ Πατρών 22-3

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 7-1, 5-1, 7-0.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 2, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης 5, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Πρέκας 1, Εσπανιόλ 3

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Τουλγαρίδης 1, Φύκουρας 1, Γκότσης 1

Ανεβαίνει η Γλυφάδα

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, με τους πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή του, πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα του (στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος") με 5-3 επί του Υδραϊκού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και στοχεύει πλέον να εδραιωθεί στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας.

Το ματς ήταν δυνατό, με κλειστές άμυνες και είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο το σκορ ήταν ισόπαλο μόλις στο 1-1. Στο τρίτο οκτάλεπτο έκαναν το ξέσπασμά τους οι παίκτες του ΑΝΟΓ και πήραν τη διαφορά των δύο γκολ που διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το δριμύ ψύχος είχε αρκετό κόσμο στην εξέδρα (ακολουθεί και το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο ίδιο κολυμβητήριο).

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός 5-3

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-0, 3-1, 1-1

Γλυφάδα (Μάζης): Παπαναστασίου 1, Κατσαούνης 2, Σκουμπάκης 1, Γιαννόπουλος 1

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Χατζηκυριακάκης 1, Μπλάνης 1, Στελλάτος 1

"Ανάσα" για τη Χίο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, που του δίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα, πήρε ο ΝΟ Χίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Οι Χιώτες επιβλήθηκαν με 11-4 του ΝΟ Καλαμακίου στο κολυμβητήριο του Αλίμου και ευελπιστούν για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν τη μεγάλη διαφορά κυρίς στο τρίτο οκτάλεπτο και κορυφαίος σκόρερ τους ήταν ο Θωμάκος με 3 γκολ. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 4.53 πριν από τη λήξη της γ’ περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Πέτρε Σάντα, που ήταν δηλωμένος ως έφορος του ΝΟ Καλαμακίου, για διαμαρτυρία.

ΝΟ Καλαμακίου - ΝΟ Χίου 4-11

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-1, 1-5, 1-2.

ΝΟ Καλαμακίου (Χρυσάφης): Δουδέσης 1, Φαναριώτογλου 2

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Αγιαργούσης 1, Θωμάκος 3, Καλαργυρός 2, Κανδιόγλου 2, Βουκμίροβιτς 1, Καλή 1, Κόλλιας 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ Βουλιαγμένης - Εθνικός 11-4

Ολυμπιακός - ΝΟ Πατρών 22-3

ΝΟ Καλαμακίου - ΝΟ Χίου 4-11

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός 5-3

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-4

Πανιώνιος - Παλαιό Φάληρο 9-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 19

-. Παναθηναϊκός 19

4. Εθνικός 16

5. ΑΝΟ Γλυφάδας 13

-. Παλαιό Φάληρο 13

…………………………

7. Υδραϊκός 10

-. ΠΑΟΚ 10

………………………………

9. ΝΟ Χίου 7

10. Πανιώνιος 6

11. ΝΟ Καλαμακίου 1

12. ΝΟ Πατρών 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/1)

Εθνικός – Παναθηναϊκός

ΝΟ Πατρών – ΝΟ Βουλιαγμένης

Παλαιό Φάληρο – Ολυμπιακός

Υδραϊκός – Πανιώνιος

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΠΑΟΚ – ΝΟ Καλαμακίου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ