ΠΟΛΟ

Πέρασε στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός, 6-5 την Σπαντάου

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÓÐÁÍÔÁÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / ÏÓÖÐ - ÓÐÁÍÔÁÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 6-5 επί της Σπαντάου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League στο πόλο ανδρών.

Έστω και πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League στο πόλο ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 6-5 επί της Σπαντάου και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Έγκερ και την Μπαρτσελονέτα.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (κυρίως στον παίκτη παραπάνω) και στο τέλος χρειάστηκαν ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις του Πάβιτς για να σφραγίσουν τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν για μία ακόμα φορά ο Ντίνος Γενηδουνιάς που πέτυχε τρία τέρματα (τα δύο εκ των οποίων στο τέλος), ενώ φυσικά ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και στον Πάβιτς που ειδικά στο τέταρτο οκτάλεπτο έκανε ιδιαίτερα κρίσιμες επεμβάσεις.

Το ματς: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την αρχή του ματς και με όπλο του την άμυνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 2-0. Πρώτα ο Φουντούλης και στη συνέχεια ο Γούνας σκόραραν για τους ερυθρόλευκους με τον Χιώτη περιφερειακό να χάνει και πέναλτι για να μεγαλώσει τη διαφορά.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου ο Γενηδουνιάς έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις επιθετικά και τους κρατούσε με άνεση μπροστά στο σκορ η άμυνα τους. Για την ακρίβεια η Σπαντάου χρειάστηκε 14 λεπτά και εννιά δευτερόλεπτα για να σκοράρει με τον Ντέντοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Αργυρόπουλος με γκολ που πέτυχε σχεδόν με τη σέντρα έκανε το 4-1 δίνοντας και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό. Η συνέχεια της τρίτης περιόδου ανήκε στη Σπαντάου, η οποία έτρεξε επί μέρους 3-0 για να φέρει το ματς στα ίσα (4-4). Ωστόσο, ο Γενηδουνιάς κατάφερε στην τελευταία επίθεση του οκταλέπτου να βάλει εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 5-4.

Κάπως έτσι η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε ντέρμπι με τον Γενηδουνιά να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω στα μισά του οκταλέπτου και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό με 6-4. Η Σπαντάου μείωσε στο γκολ με τέρμα του Ντέντοβιτς ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα και οι Γερμανοί δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν την τελευταία τους επίθεση αφού ο Δερβίσης έκλεψε την μπάλα από τον Τσουκ.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ολυμπιακός - Σπαντάου 6-5

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

Σπαντάου: Μπάκσα, Σονταντιέ, Ζιέλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 7 Ιουνίου

Ολυμπιακός – Σπαντάου 6-5

18:30 Γιούγκ – Ζόλνοκ

20:00 Έγκερ – Μπαρτσελονέτα

21:30 Ρέκο – Μπρέσια

Παρασκευή 8 Ιουνίου

17:00 Ηττημένοι Ολυμπιακός/Σπαντάου – Έγκερ /Μπαρτσελονέτα

18:30 Ηττημένοι Ρέκο/Μπρέσια – Γιούγκ/Ζόλνοκ

20:00 Νικητές Ολυμπιακός/Σπαντάου – Έγκερ /Μπαρτσελονέτα

21:30 Νικητές Ρέκο/Μπρέσια – Γιούγκ/Ζόλνοκ

Σάββατο 9 Ιουνίου

17:00 Θέσεις 7-8

18:30 Θέσεις 5-6

20:00 Μικρός τελικός

21:30 Μεγάλος τελικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ