ΠΟΛΟ

Παυλίδης: "Θα κερδίσουν αυτό που αξίζουν οι άντρες!"

Παυλίδης: "Θα κερδίσουν αυτό που αξίζουν οι άντρες!"
Παυλίδης INTIME SPORTS

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή “Ιστορίες για παρέες” με τους Βασίλη Τεμπέλη και Νίκο Συριώδη.

Για την πορεία της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών: "Περίμενα να πάμε καλύτερα και σαν κατάκτηση θέσης, αλλά και ακόμα καλύτερα αγωνιστικά. Δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που μπορούσαμε. Καμία από τις αθλήτριες δεν έπιασε τα στάνταρ της, σύμφωνα με τις δυνατότητες.

Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που μας έδωσαν την δυνατότητα να βρούμε μία ομάδα όπως η Ιταλία, που είναι στα μέτρα μας και να μπορέσουμε να μπούμε στην τετράδα. Αν έρχονταν φυσιολογικά τα αποτελέσματα θα παίζαμε με την Αμερική. Η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αν σε αυτό το παιχνίδι είχαμε πιάσει τα στάνταρ μας θα ήμασταν στην θέση της Ιταλίας".

Για τον λόγο που η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών δεν έπιασε τα γνωστά της στάνταρ: "Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, γιατί η Εθνική ομάδα έκανε ενάμιση μήνα προπόνηση και δεν μπορώ να ξέρω πως ετοιμάστηκε. Απλά βλέπω μία ομάδα από την τηλεόραση που δεν είχε αυτή τη φλόγα που χρειάζεται για να κάνεις το κάτι παραπάνω. Αυτό μπορείς να το συγκρίνεις και με την ομάδα των ανδρών. Ήταν μία ομάδα που έδειχνε ότι δεν μπορούσε. Δεν ξέρω. Και πνευματικά δεν ήταν έτοιμες. Στο γυναικείο πόλο παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Παίκτριες με εμπειρίες δεν έφτασαν στο επίπεδο που μπορούν να παίξουν. Οι καλύτερες παίκτριες ήταν δύο παίκτριες που είναι 18 και 20 χρονών και αυτό κάτι λέει. Φέτος ήταν ευκαιρία".

Για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών: "Οι άντρες έχουν εντυπωσιάσει νομίζω. Βγάζουν εντελώς διαφορετική εικόνα από τις γυναίκες. Αρνούνται να χάσουν. Έχουμε γυρίσει δύο παιχνίδια στα τελευταία λεπτά και αυτό δείχνει τρομερή θέληση και αυταπάρνηση. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω θα μας ανταμείψει και το σύμπαν και θα κερδίσει η ομάδα αυτό που της αξίζει. Θα είναι κρίμα αυτή η ομάδα να γυρίσει πίσω, χωρίς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μετάλλιο".

Για το αν μυστικό της επιτυχίας είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες και ο προπονητής ανήκουν στον Ολυμπιακό; "Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας είναι αυτό. Δεν είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ότι οι πιο πολλοί παίκτες και ο προπονητής ανήκουν σε μία ομάδα και υπάρχει χημεία. Ο Χρήστος Αφρουδάκης έχει τεράστια εμπειρία και μπορεί να προσαρμοστεί. Ο τερματοφύλακας είναι ευχάριστη έκπληξη. Η ομάδα αν και είχε λίγο χρόνο προετοιμασίας είναι έτοιμη. Αυτό είναι αβαντάζ απέναντι στις άλλες ομάδες που μαζεύονται για ένα με ενάμιση μήνα και δεν είναι εύκολο να γίνουν γρήγορα ομάδες. Ομάδες όπως η Ιταλία για παράδειγμα βρίσκει χημεία μέσα από τους αγώνες".

Για την αξία της επιτυχίας σε περίοδο κρίσης: "Δεν νομίζω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο. Το δικό μας άθλημα σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει επιτυχίες. Αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητας. Σε ένα μήνα που θα γίνει η κλήρωση, θα είναι αυτά τα τριάντα άτομα στις κερκίδες. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα γίνουμε μπάσκετ. Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι".

Για τον Ολυμπιακό και τους φετινούς στόχους: " Χάρηκα πάρα πολύ χθες για την Ιταλία. Μίλησα με τα κορίτσια μέσω μηνυμάτων και ειδικά η Ρομπέρτα έρχεται στον Ολυμπιακό με ένα παγκόσμιο μετάλλιο. Είναι χαρούμενες γιατί έρχονται στο καλύτερο κλαμπ της Ευρώπης. Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Πρώτος στόχος είναι το σούπερ καπ. Θεωρώ έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Το δύσκολο είναι να πας, από και πέρα είναι θέμα μέρας. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ