ΠΟΛΟ

Παυλίδης: "Να κάνει την δικιά του δυναστεία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός"

Παυλίδης: "Να κάνει την δικιά του δυναστεία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του γυναικείου τμήματος πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τους Νίκο Συριώδη και Δημήτρη Σαμόλη για τον Ολυμπιακό, το χαμένο Final 4, το πρωτάθλημα και το μέλλον του. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έφταιξε στο φετινό Final 4: "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια ομάδα και ένας προπονητής είναι να δει τι δεν πήγε καλά. Η ομάδα φέτος πλέον έχει στόχο το πρωτάθλημα και να παίξει του χρόνου πάλι στο Final 4. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η προετοιμασία δεν ήταν η κατάλληλη που έπρεπε για τα παιχνίδια που δώσαμε. Ο προπονητής βγάζει το πρόγραμμα και οι παίκτες ακολουθούν, άρα η ευθύνη είναι καθαρά δική μου. Ήξερα πως η χρονιά αυτή θα ήταν αρκετά δύσκολη λόγο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος γνωρίζοντας όμως πως αυτό δεν θα ίσχυε μόνο για την δική μας ομάδα. Ξέρω τι έφταιξε αλλά πιστεύω δεν είναι σωστό να μεταφέρω αλλού ευθύνες".

Για το τι ήταν αυτό που έφταιξε και η ομάδα δεν προχώρησε: "Η ομάδα του Ολυμπιακού στηρίζετε καθαρά στην προπόνηση γιατί αυτό επιφέρει αυτοματισμούς, καλή λειτουργία ρυθμό και καλύτερη απόδοση. Θεώρησα πως ακόμα και έτσι θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε αλλά εν τέλει έκανα λάθος. Καταρεύσαμε σαν ομάδα ειδικά στο τελευταίο ματς στα δυο τελευταία λεπτά. Η ομάδα φέτος δεν είχε αυτά που είχε πέρσι. Και δεν μιλάω μόνο για σωματική προετοιμασία αλλά και ψυχολογική. Εγώ είμαι ο πρώτος υπεύθυνος. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε του χρόνου για να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί".

Για το αν ήταν η δυναμική του Ολυμπιακού κατώτερη από τις άλλες: "Όχι οι άλλες ομάδες δεν ήταν καλύτερες, παίξανε μεν καλύτερα αλλά άμα το βάλουμε σαν μονάδες στη κάθε ομάδα, πιστεύω δεν είμαστε κατώτεροι από τους άλλους. Σας πληροφορώ ότι οι Ισπανοί μας είπαν ότι φοβόντουσαν μην τύχουν μαζί μας. Όλοι μας φοβόντουσαν απλά η ομάδα δεν έδειξε το πρόσωπο που έπρεπε. Μπορεί αν παίζαμε 2-3 εβδομάδες αργότερα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Με την προπόνηση που κάναμε περίμενα τουλάχιστον να αντέξουμε στο πρώτο παιχνίδι".

Για τον στόχο του Ολυμπιακού στην συνέχεια: "Στόχος τώρα είναι το πρωτάθλημα πρέπει να δουλέψουμε ώστε να το πάρουμε και να δείξουμε το ανταγωνιστικό μας πρόσωπο. Η ομάδα δεν σταματάει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολλά να δείξει ακόμα. Θα κατακτήσει πολλά ευρωπαϊκά κύπελλα στο μέλλον. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί τα επόμενα χρόνια να γράψει ιστορία και να κάνει την δικιά του δυναστεία στην Ευρώπη".

Για το μέλλον του: "Δεν νομίζω μετά από τόσα χρόνια να αλλάξω δουλειά. Δεν είναι θέμα αν μπορώ η όχι, είναι ότι έχω καθιερωθεί στο γυναικείο πόλο. Δεν λέω ότι είναι απίθανο να πάω στο αντρικό αλλά δεν το νομίζω για την ώρα. Αν φύγω από τον Ολυμπιακό θα είναι μόνο για το εξωτερικό. Ακόμα δεν ξέρω τι θα γίνει είναι νωρίς ακόμα, ας τελειώσει το πρωτάθλημα και θα δούμε".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ