ΠΟΛΟ

Ουγγρική υπόκλιση στο ελληνικό πόλο

Ουγγρική υπόκλιση στο ελληνικό πόλο

Η επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στην Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Ένα κείμενο αποθέωση για το ελληνικό πόλο δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου το οποίο θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Οι Ούγγροι, υποκλίθηκαν στην Εθνική ομάδα και τις επιτυχίες της και τονίζουν ότι αποτελεί ένα από τα φαβορί για να βρεθεί στο βάθρο.

Στο κομμάτι γίνεται αναφορά τόσο στις πρόσφατες όσο και στις παλιότερες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα: "Πριν από δύο χρόνια η ελληνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν νικώντας στα πέναλτι την Ιταλία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού σε όλο το τουρνουά η ελληνική ομάδα έβρισκε λύσεις. Σήμερα η ελληνική ομάδα αποτελεί μία από τις κορυφαίες στο κόσμο και σίγουρα εκεί θέλουν να παραμείνουν το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη». Στη συνέχεια η αναφορά που κάνει η διοργάνωση σημειώνει πως η χώρα μας έχει απουσιάσει μόλις από τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (1975, 2009, 2011), ενώ από τις υπόλοιπες 13 έχει κατακτήσει, εκτός από το χάλκινο στο Καζάν, το χάλκινο στο Μόντρεαλ το 2005.

Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι η συστηματική δουλειά η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 90' στη χώρα και τα αποτελέσματα της φάνηκαν από το 2000 και μετά. Επίσης δεν παραλείπονται οι διακρίσεις της Εθνικής με την τρίτη στο world league (2004, 2006, 2016) ή η τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

"Οι Έλληνες ξέρουν πως να παίζουν" λένε πολλοί ειδικοί στην Ουγγαρία όταν αναφέρονται για την Ελλάδα, ενώ είναι αρκετοί οι οποίοι όταν μιλούν για τα φαβορί υποστηρίζουν ότι "δεν πρέπει να ξεχνάτε τους Έλληνες". Είναι κοινώς αποδεκτό ότι κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα όταν αντιμετωπίζει την Ελλάδα τόσο στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες όσο και σε επίπεδο ανδρών. Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας των Ελλήνων; Οι Έλληνες διαθέτουν εξαιρετική σωματοδομή και πλέον έχουν μάθει πως να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους σωστά και αποτελεσματικά.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν από τα παγκόσμια πρωταθλήματα είναι ο πάγκος. Στο Μόντρεαλ προπονητής ήταν ο Ιταλός θρύλος Αλεσάντρο Καμπάνια. Η μεσογειακή συνεργασία πέτυχε, αν και ο προημιτελικός μάλλον θα ήταν συναισθηματικά περίεργος για τον προπονητή καθώς αντιμέτωπε την Ιταλία. Οι Έλληνες νίκησαν 13-9 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Εκεί οι Ούγγροι ήταν καλύτεροι και επικράτησαν 7-6. Στον μικρό τελικό η ελληνική ομάδα νίκησε 11-10 την Κροατία, με τον Γιώργο Αφρουδάκη να πετυχαίνει το καθοριστικό γκολ 11 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης.

Στο Καζάν προπονητής ήταν ο Θοδωρής Βλάχος ο οποίος παράλληλα είναι προπονητής του καλύτερου συλλόγου της χώρας, του Ολυμπιακού. Οι πρόσφατες διακρίσεις της Ελλάδας συνδέονται άμεσα με τη διπλή προπονητική ιδιότητα του Βλάχου. Η Εθνική ομάδα βασίζεται στον Ολυμπιακό, π.χ. 10 από τους 13 αθλητές που ταξίδεψαν το καλοκαίρι στο Ρίο ανήκαν στο συγκεκριμένο σύλλογο. Στο Καζάν οι Έλληνες νίκησαν την Ιταλία του Καμπάνια και τις ΗΠΑ με 11-10 και τη Ρωσία με 15-11. Στον προημιτελικό απέκλεισαν την Αυστραλία αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Κροατία. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε Ελλάδα και Ιταλία να αναμετρηθούν για την τρίτη θέση. Οι Έλληνες νίκησαν στα πέναλτι εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το κοινό στοιχείο των δύο μεταλλίων αποτελούν ο Χρήστος Αφρουδάκης και ο Μανώλης Μυλωνάκης. Τώρα το βασικό κομμάτι της επίθεσης παίρνουν οι Άγγελος Βλαχόπουλος και Γιάννης Φουντούλης, όμως το δυνατό κομμάτι της Ελλάδας είναι ότι πολλοί μπορούν να σκοράρουν.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα εκεί θέλει να παραμείνει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης".

Δείτε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ