ΠΟΛΟ

Οριστική αναβολή στο Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο

Οριστική αναβολή στο Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το διήμερο 27 και 28 Μαϊου μετατίθεται η διεξαγωγή του 17ου Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση το οποίο και ήταν προγραμματισμένη για τις 4 και 5 Μαρτίου 2016.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε η ΚΟΕ μετά τη σημερινή (26/2) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας παρουσία του Προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσαρού, του Ταμία Ηλία Ξιάρχου και εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός Πειραιά), αξιολογώντας τους παρακάτω λόγους:

1. Η αδυναμία να εξευρεθεί κατάλληλο (κλειστό λόγω εποχής) Κολυμβητήριο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ανάλογο της σπουδαιότητας της διοργάνωσης.

Η κατ’ αρχήν ανακοίνωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Σμύρνης, για την διεξαγωγή του Final Four, προσέκρουσε στην δικαιολογημένη εκ των υστέρων άρνηση του Δήμου καθόσον, αμέσως μετά την κλήρωση των αγώνων, δημοσιεύματα ενέσπειραν τον πανικό για την διεξαγωγή του ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και κατά συνέπεια από τον ίδιο τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

2. Η προγενέστερη λύση της Πάτρας, ενώ κατ’ αρχήν είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών (ΚΟΕ και Δήμος, Περιφέρεια) μετά από σχετική συνάντηση, στη συνέχεια δεν ευδοκίμησε αφού υπήρξε άρνηση φιλοξενίας της διοργάνωσης στην πόλη από τους αρμόδιους φορείς της.

3. Η διεξαγωγή του Final Four σε ανοιχτό Κολυμβητήριο τέτοια εποχή, προσκρούει στο απρόβλεπτο των καιρικών συνθηκών, πέραν του ότι και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN) δεν επιτρέπει ως τις 10/4 τη διεξαγωγή αγώνων σε ανοιχτά Κολυμβητήρια στις διοργανώσεις της.

4. Οι τυχόν εναλλακτικές λύσεις που εξετάστηκαν και είναι οι μοναδικές που υφίστανται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, δηλαδή το Κολυμβητήριο (κλειστό) Χαλανδρίου και το Κολυμβητήριο (κλειστό) της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, εκτιμήθηκε από τους μετέχοντες στη σύσκεψη ότι δεν είναι ικανοποιητικές για μιας τέτοιας εμβέλειας διοργάνωση, με την επιφύλαξη του Παναθηναϊκού. Η λύση του Εθνικού Κολυμβητηρίου (κλειστό) του Πειραιά, αποτελεί έδρα δύο ομάδων (Ολυμπιακός, Εθνικός) που μετέχουν στο Final Four και φυσικά απορρίπτεται.

5. Η καλύτερη λύση φυσικά, για την διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάν1ωσης, είναι το Κολυμβητήριο (κλειστό) του ΟΑΚΑ το οποίο όμως δυστυχώς προσκρούει στο γεγονός ότι ΔΕΝ διαθέτει άδεια διεξαγωγής αγώνων υδατοσφαίρισης.

Μετά από όλα αυτά, προκρίθηκε η λύση της μετάθεσης των ημερομηνιών διεξαγωγής του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, το διήμερο 27 και 28 Μαϊου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ