ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός-Ζέντες 10-6

Ολυμπιακός-Ζέντες 10-6
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε και πήρε διαφορά ασφαλείας από τη Ζέντες στον πρώτο προημιτελικό της Euro League. Στη ρεβάνς της 11ης Μαρτίου οι Ουγγαρέζες θα ενισχυθούν με τη Μπάρμπαρα Μπούικα.

Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός βλέπει ήδη προς το Final-4 της Euro League. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επικράτησε 10-6 της ουγγρικής Ζέντες στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης στο "Παπαστράτειο".

Με προσοχή στη ρεβάνς της 11ης Μαρτίου στην Ουγγαρία ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο Final-4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δίχως λοιπόν την τραυματία Μπάρμπαρα Μπούικα που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του LEN Trophy από τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν, η Ζέντες ήρθε στη χώρα μας.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και χάρη στην εξαιρετική άμυνα ειδικά στο λιγότερο, συντήρησαν αυτή τη διαφορά.

Μάλιστα μετά το γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου στον παίκτη παραπάνω για το 9-5 στα 4:14 πριν το τέλος (6/10 το ποσοστό του Ολυμπιακού), οι "ερυθρόλευκες" είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά, αλλά σημάδεψαν το δοκάρι σε δύο συνεχόμενες φάσεις.

Η Κόβερ-Κις έριξε τη διαφορά στα τρία γκολ (9-6 στα 2:48), αλλά η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη επανέφερε την ηρεμία στον πάγκο του Ολυμπιακού και στο πρόσωπο του Χάρη Παυλίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 10-6.

Τη σιγουριά του για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final-4 εξέφρασε ο Παυλίδης: " Τα τέσσερα γκολ με τα τρία είναι τεράστια διαφορά. Δεν νομίζω ότι εύκολα μπορεί να υπάρξει ομάδα στην Ευρώπη που να μπορεί να μας κερδίσει με τέσσερα γκολ και να αποκλειστούμε. Ωστόσο μη λέμε μεγάλες κουβέντες γιατί στο γυναικείο πόλο τα έχουμε δει όλα. Κατά 80% νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει στο Final -4".

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-2, 1-1

Οι συνθεσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Σταματοπούλου, Μανωλιουδάκη 3, Πλευρίτου Ελ., Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου, Μπιανκόνι 2, Ασημάκη 3, Σάουθερν, Τετζαλίδου, Σώρα, Καλογεράκου, Νιαρχάκου, Διαμαντοπούλου.

ΖΕΝΤΕΣ(Λ.Τοτ): Μπολονιάϊ, Μισκόλζι, Κόβερ Κις 2, Πένγκο, Φαν ντερ Σλοοτ 3, Γκέμες, Χέβεσι 1, Γκιόρι, Πόζι, Κάνταρ, Ραζ, Φάρκας, Γκουντλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ