ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 9-5

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 9-5
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με άνεση στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο των γυναικών. Ο δεύτερος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (24/5) στο Λαιμό.

Δύο δυνατές "μάχες" έδωσαν ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όταν "μονομαχούσαν" για την πρώτη θέση.

Στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο των ανδρών όμως η εικόνα ήταν διαφορετική, οι "ερυθρόλευκες" μονοπώλησαν και πήραν μια άνετη νίκη με 9-5 και ενώ προηγήθηκαν με 7-1 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πραγματοποίησε το 1-0 και ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/5) στο Λαιμό. Η πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Στο "Παπαστράτειο" λοιπόν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 με ισάριθμα γκολ από την περιφέρεια, δύο από την Ελευθερία Πλευρίτου και ένα από τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι. Εγκλωβισμένη στην άμυνα του Ολυμπιακού η Βουλιαγμένη κατάφερε να σημειώσει το πρώτο της γκολ μόλις στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τη Χριστίνα Τσουκαλά. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-1.

Με το δεύτερο από τα συνολικά τρία της Φιλιώς Μανωλιουδάκη ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το 7-1 στα 4:24 στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης προχώρησε σε αλλαγές, αποσυντονίζοντας την ομάδα του. Άλλο που δεν ήθελε η Βουλιαγμένη και με σερί 3-0 μείωσε σε 7-4 στις αρχές της τελευταίας περιόδου με το γκολ της Έλενας Ξενάκη από θέση φουνταριστού.

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι "σφράγισε" τη νίκη του Ολυμπιακού (8-4). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε η Χριστίνα Τσουκαλά (9-5). Και οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη ανταγωνιστικότητα, πάθος στην άμυνα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χάρης Παυλίδης (προπονητής Ολυμπιακού): " Το φοβόμουνα το σημερινό ματς, αλλά τα κορίτσια έπαιξαν φανταστικά στο πρώτο ημίχρονο. Κερδίσαμε πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε. Μετά το 7-1 το ματς δεν θα γύρναγε και στη συνέχεια έγινε συντήρηση δυνάμεων. Στο δεύτερο τελικό θέλουμε να παίξουμε την ίδια άμυνα, να διορθώσουμε τα λάθη που δεχθήκαμε ουσιαστικά από χαμένες επιθέσεις. Πλέον είμαστε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το αποδεικνύουμε".

Κώστας Δήμου (προπονητής Βουλιαγμένης): "Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και αν ξεφύγει στο σκορ μετά τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί ανεβαίνει η ψυχολογία του. Το παιχνίδι δεν μας πήγε καλά στην αρχή και ο αντίπαλος μας άνοιξε μια διαφορά 3-4 τερμάτων. Κυνηγούσαμε στο σκορ, αλλά ήταν δύσκολο. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε να παίξουμε δίχως άγχος, να κανουμε τον αγώνα μας".

Ελευθερία Πλευρίτου (παίκτρια Ολυμπιακού): " Ήμασταν καλά προετοιμασμένες. Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα, όμως παίξαμε καλά και στην επίθεση. Πιστεύω ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Θα είναι διαφορετικός ο δεύτερος αγώνας".

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-1, 2-2, 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ε.Πλευρίτου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 3, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ.Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Β.Πλευρίτου, Μπιανκόνι 2, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Λογοθέτη.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 1, Μουλάκη, Πρωτόπαππα, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Διαμαντοπούλου, Μελιδώνη, Κοντογιάνη, Κοτσιώνη, Μαμογλου, Σελετοπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ