ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-10

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-10

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι χάρισε στον Ολυμπιακό το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο "Παπαστράτειο".

Μας... κακόμαθαν ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη με την πρώτη τους αναμέτρηση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε μια εκκωφαντική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα στο "Παπαστράτειο" ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 10-10 στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών στο πόλο.

Σχεδόν σε νεκρό χρόνο η Ρομπέρτα Μπιανκόνι (φωτογραφία) "κρέμασε" την Έλενα Κούβδου και χάρισε το βαθμό στον Ολυμπιακό. Έντεκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα η Έλενα Ξενάκη, η διεθνής φουνταριστός της Βουλιαγμένης, είχε πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με γυριστό σουτ με τις φιλοξενούμενες να "αγκαλιάζουν" τη νίκη.

" Χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας", δήλωσε στην τηλεόραση ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου και έσπευσε να προσθέσει " αυτοί οι αγώνες δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία γιατί θα παίξουμε αρκετές φορές φέτος". Στον αντίπαλο πάγκο ο Χάρης Παυλίδης έκανε λόγο για " θεαματικό για τον κόσμο, αλλά κάκιστο ματς από εμάς".

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τη Βουλιαγμένη. Ήταν συνεχώς κλεισμένη από τις αντιπάλους-πρώην συμπαίκτριες, αλλά πρόλαβε να βάλει την υπογραφή της νωρίς στο ματς, επιτυγχάνοντας το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (1-1) με τον τρόπο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Μετά το χορταστικό με οκτώ γκολ πρώτο οκτάλεπτο (4-4) η Εύη Τετζαλίδου έβαλε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (5-4). Η Βουλιαγμένη απάντησε με σερί 3-0 με δύο τέρματα από τη Ξενάκη και ένα ακόμα από θέση φουνταριστού με την Αντιγόνη Ρουμπέση σε μια "σκοτωμένη" φάση από τη Χρυσή Διαμαντοπούλου (5-7).

Στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να πετύχει σερί 3-0 με την Ασημάκη στην παίκτρια παραπάνω, τη Μπιανκόνι στην κόντρα και με υπέροχο τρόπο η Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια (8-7). Ενδιάμεσα η Κούβδου έκανε διπλή απόκρουση.

Με διπλό "χτύπημα" της Αγγελικής Γερόλυμου η Βουλιαγμένη πέραε μπροστά με 9-8 στα έξι λεπτά. Οι "ερυθρόλευκες" έχαναν απανωτές ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω, ενώ σε μια δύσκολη φάση η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε σε παραπάνω νεκρό χρόνο με τη Βουλιαγμένη να έχει σταματήσει να παίζει.

Τα τελευταία έντεκα λεπτά ήταν συναρπαστικά. Μέχρι τον επόμενο αγώνα των δύο ομάδων επί ρουμανικού εδάφους. Βλέπετε βρίσκονται στον ίδιο προκριματικό όμιλο της Euro League (16-18/1) και διεκδικούν τα δύο εισιτήρια πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 3-1, 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ε.Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Μ.Πλευρίτου, Καλογεράκου, Β.Πλευρίτου, Μπιανκόνι 5, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη, Ξενάκη 4, Πρωτόπαπα, Μουλάκη, Ι.Μαυρωτά, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 3, Β.Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Μαμόγλου, Α.Μαυρωτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ