ΠΟΛΟ

Ολοκληρώθηκε η κοινή προετοιμασία Ελλάδας και Κροατίας

Ολοκληρώθηκε η κοινή προετοιμασία Ελλάδας και Κροατίας

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ολοκλήρωσε την κοινή προετοιμασία της με την Κροατία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ολοκληρώθηκε η κοινή προετοιμασία μεταξύ της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών και της Κροατίας που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό. Οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων να δώσουν μια σειρά από δυνατά φιλικά παιχνίδια προπονητικού χαρακτήρα, στα οποία η Εθνική μας έδειξε αρκετά κουρασμένη, πράγμα που όμως ίσως είναι φυσιολογικό και λόγω των απουσιών που υπήρξαν στο τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο της προετοιαμασίας οι δύο ομάδες έδωσαν κι ένα φιλικο παιχνίδι, το οποίο ήταν πιο επίσημο (χωρίς όμως να κρατηθεί φύλλο αγώνα). Και σε αυτό οι Κροάτες ήταν ανώτεροι και επιβλήθηκαν της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου με 12-6. «Καμιά φορά κερδίζεις περισσότερα με μια ήττα, παρά με μια νίκη», όπως σημείωσε και ο τεχνικό της Εθνικής μας ομάδας λίγο μετά τη λήξη του φιλικού.

Μετά το τέλος του κοινού καμπ, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας: «Η Κροατία ήρθε εδώ και φάνηκε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι καλύτερη τόσο σε σχέση με το Καζάν πέρσι, αλλά και σε σχέση με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Εμείς στα παιχνίδια που κάναμε μαζί τους παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των προσδοκιών μας και του προσώπου που είχαμε δείξει μέχρι τώρα. Βέβαια αυτό ειναι ένα θετικό, το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Μας προσγειώνει από αυτό που όλοι είχαμε στο μυαλό μας και όλοι οι Έλληνες είχαν, ότι δηλαδή αυτήν η ομάδα δε χάνει από κανέναν και μπορεί να κερδίσει τους πάντες έτσι απλά. Τα παιχνίδια κόντρα στους Κροάτες μας δείξαν πως πρέπει να καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και να είμαστε σχεδόν τέλοιοι αν θέλουμε να κερδίσουμε ομάδες όπως η Κροατία, η Σερβία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο που μπορούμε να βρούμε μπροστά μας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μιας εβδομάδας, παρουσιάσαμε ένα πολυ καλό πρόσωπο στη Σερβία και ένα πολύ κακό πρόσωπο εδώ. Αυτά είναι καλά να τα έχουμε στο μυαλό μας και να ξεκινήσουμε τους αγώνες μας στο Ρίο πιο συνεσταλμένοι και πιο μυαλωμένοι».

Για την προετοιμασία συνολικά και για τη χρησιμότητα της νίκης και της ήττας: «Καμιά φορά κερδίζεις περισσότερα από μια μεγάλη ήττα παρά από μια νίκη. Με αυτές τις εμφανίσεις που κάναμε κόντρα στην Κροατία, ίσως κερδίσουμε περισσότερα σε σχέση με αυτά που κερδίσαμε στο τουρνουά του Μπορ. Όταν πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξέρουμε πως θα βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό. Νομίζω πως αυτά τα παιχνίδια εδώ δεν μπορούν να επισκιάσουν την πολύ καλή εμφάνιση που είχαν στην προετοιμασία τους. Ξέρουν τις δυνατότητές τους. Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι αρχής γενομένης από αυτό με την Ιαπωνία. Η πρεμιέρα είναι πάντα ύπουλη και κρύβει παγίδες. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα είμαστε πιο ξεκούραστοι και πιο φρέσκοι. Έχουμε στόχους και πλέον θα τους διεκδικήσουμε πιο μυαλωμένα πιστεύω».

Για τις αδυναμίες της Εθνικής, που η Κροατία έφερε στην επιφάνεια: «Η Κροατία ήταν πολύ καλά στημένη απέναντι σε εμάς και έδειξε όλες μας τις αδυναμίες. Δεν έχουμε πολλές, αλλά η Κροατία φρόντισε να τις βγάλει στην επιφάνεια. Επιθετικά ήμασταν πολύ λίγοι απέναντι σε μια ομάδα που ήταν στημένη αμυντικά τέλεια. Αυτό ήταν ένα κομμάτι που μας έφερε πολύ πίσω στο παιχνίδι. Γενικά και η διαφορά που χάσαμε νομίζω πως ήταν δίκαιη».

Για την κούραση λόγω των απουσιών που υπήρχαν: «Το ότι υπήρχαν απουσίες στο τελευταίο τουρνουά, έδωσε επιπλέον παιχνίδια στα υπόλοιπα παιδιά και ίσως να τους βγήκε η κούραση σε αυτές τις ημέρες. Ακόμη δεν έχουμε παίξει ένα παιχνίδι όλοι μαζί. Τώρα επέστρεψε ο Φουντούλης και προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα ο Βλαχόπουλος. Γενικά η χημεία της ομάδας έχει αλλάξει λίγο. Το πρώτο που θέλω να δω είναι τους αθλητές μου υγιείς. Ηθικό θα έχουμε ακμαίο, όπως και αυτοπεποίθηση. Βασικό είναι να πάμε υγιείς για να βγάλουμε την ενέργεια που έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε και να πάμε εκεί να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα».

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ