ΠΟΛΟ

Οι πρωταθλητές στον Sport24 Radio 103,3

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη και ο προπονητής της ομάδας, Χάρης Παυλίδης μίλησαν στον Sport24Radio 103,3 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών από τις ερυθρόλευκες.

Oι πρωταθλητές στην Α1 πόλο γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Χάρης Παυλίδης μίλησαν στον " Sport24 Radio 103,3" για την σπουδαία επιτυχία του Ολυμπιακού.

Αρχικά, η φουνταριστή των "ερυθρολεύκων" στάθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη 13-8 επί της Βουλιαγμένης στον 5ο τελικό: "Κάναμε εκπληκτικό παιχνίδι και εγώ και η ομάδα μου. Λειτουργήσαμε πάρα πολύ καλά. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένες από την αρχή του παιχνιδιού και καταφέραμε και γυρίσαμε ένα σε βάρος μας 2-0. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αλλά το πίστευα και το έλεγα και στα κορίτσια. Το καταφέραμε με το πιο άρτιο παιχνίδι μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη".

Για τον Χάρη Παυλίδη και τον Γιώργο Κατσούλη: "Είναι εξαιρετικοί και οι δύο. Και οι τρεις νίκες μετά το 2-0 ήταν εξαιρετικά σημαντικές. Και ο τρίτος τελικός ήταν η αρχή του come back και ο 4ος που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και ο σημερινός. Αξίζουν και στους δύο συγχαρητήρια. Προπονούμαστε και με τους δύο όλο το χρόνο. Έχουμε δουλέψει και με τους δύο".

Για το αν φοβήθηκαν ότι θα έμεναν με άδεια χέρια: "Σαφώς κλονίζεσαι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διαχειριστείς. Εγώ όμως δεν φοβήθηκα καθόλου. Πίστευα ότι θα τα καταφέρναμε. Έχουμε έμπειρες αθλήτριες. Είμαστε εφτάψυχες και έχουμε ολυμπιακή ψυχή".

Για τη συνέχεια: "Τώρα θα ξεκουραστούμε μερικές μέρες και μετά θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία με την Εθνική ομάδα"

Ήμουν σίγουρος ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα

Απ' την άλλη πλευρά, ο Χάρης Παυλίδης μίλησε, αρχικά, για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού: "Ήταν μια πολύ ψυχοφθόρα χρονιά. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών και κάποιες αθλήτριες είχαν προσωπικά προβλήματα. Φτάσαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσαμε και εκεί να κερδίσουμε το Κύπελλο. Είχαμε ένα νεκρό διάστημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Βουλιαγμένη και δίκαια μάς κέρδισε σε δυο παιχνίδια. Η ποιότητα όμως που έχουμε ως ομάδα και η θέληση των αθλητριών να μην παραδώσουμε τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν αυτό που υπερίσχυσε και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν περισσότερο θέμα ψυχής".

Για το πως διαχειρίστηκε η ομάδα το ότι βρέθηκε πίσω με 2-0 στην σειρά των τελικών: "Ήμουν σίγουρος ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πίστευα στις αθλήτριές μου. Έπρεπε να πιστέψουν και αυτές στον εαυτό τους. Δεν γίναμε ξαφνικά κακή ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη. Στο τρίτο παιχνίδι κερδίσαμε σχετικά εύκολα, παρά το τελικό σκορ. Το τέταρτο παιχνίδι ήταν το πιο κρίσιμο, επειδή η Βουλιαγμένη ήξερε ότι σε πέμπτο παιχνίδι δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στην έδρα μας. Έχουμε παίξει τέσσερις φορές πέμπτο παιχνίδι και έχουμε κερδίσει και τις τέσσερις φορές. Αυτό κάτι λέει για την ομάδα μας".

Για τον Θοδωρή Βλάχο και τον Γιώργο Κατσούλη, που τον αντικατέστησαν στην τεχνική ηγεσία όταν ήταν τιμωρημένος: "Είναι και οι δύο υπέροχοι προπονητές και αγαπημένοι φίλοι. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Με τον Θοδωρή Βλάχο τα έχουμε πει. Ο Γιώργος κέρδισε το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, το 2-2 στη Βουλιαγμένη. Έχουμε άλλη σχέση και θα τα πούμε μεταξύ μας".

Για την επόμενη χρονιά: "Πρέπει να ενισχυθούμε λίγο. Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια το ρόστερ μας δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε 20 ώρες, όπως παίξαμε τώρα. Νομίζω ότι θα γίνουν κάποιες κινήσεις. Ακόμη και αν μείνουμε έτσι, είμαστε αρκετά δυνατοί, αλλά πιστεύω ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα".

Για την Αλεξάνδρα Ασημάκη: "Είναι πολύ ψυχωμένη αθλήτρια. Είναι πολύ παθιασμένη. Σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Φάνηκε από την πρώτη φάση. Όλα τα κορίτσια έδωσαν τη ψυχή τους ειδικά στην άμυνα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μικρότερο σκορ, αλλά από ένα σημείο και μετά χαλαρώσαμε και δεχθήκαμε γκολ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα δεχόμασταν".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ