ΠΟΛΟ

Οι δύσκολοι δρόμοι των Εθνικών ομάδων πόλο

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 / ΓΥΝΑΙΚΕΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη μπαίνει στην τελική ευθεία και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους δύσκολους δρόμους των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών.

Η φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε και πλέον αρχίζουν τα σπουδαία. Τόσο η Εθνική ομάδα των ανδρών όσο και εκείνη των γυναικών έχουν πολλές ελπίδες για διάκριση αν και οι δρόμοι τους μόνο εύκολοι δεν είναι.

Ας ξεκινήσουμε από τις γυναίκες. Οι παίκτριες του Μορφέση ολοκλήρωσαν χτες τις υποχρεώσεις του στον όμιλο με μία άδικη ήττα με 8-7 από την Ολλανδία και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με ένα βαθμό διαφορά από τις "οράνιε".

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο τελευταίο οκτάλεπτο κάποιες αποφάσεις των διαιτητών έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ολλανδίας. Πλέον, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Ρωσία σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτριες του Μορφέση μπορούν να πάρουν την πρόκριση αρκεί να διαχειριστούν σωστά το ιδιαίτερο παιχνίδι των αντιπάλων τους το οποίο βασίζεται κυρίως στο γρήγορο κολύμπι.

Από εκεί και πέρα εάν η Εθνική ξεπεράσει το εμπόδιο των Ρωσίδων τότε κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει και πάλι την Ισπανία η οποία λογικά θα ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Γαλλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών (23/7)

18.00 ΕΛΛΑΔΑ- Ρωσία

19.30 Ιταλία- Ουγγαρία

21.30 Ολλανδία- Γερμανία

23.00 Γαλλία- Ισπανία

Ο... ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Την ίδια ώρα οι άνδρες αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γερμανίας και να βρεθούν στα προημιτελικά. Εκεί θα τους περιμένει η διοργανώτρια Ισπανία, ενώ στη συνέχεια τους περιμένει η ιδιαίτερα δυνατή Ιταλία στα ημιτελικά.

Δίχως αμφιβολία μπορεί η Εθνική να αποφεύγει ομάδες όπως η Σερβία, η Ουγγαρία και η Κροατία μέχρι τον τελικό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο το έργο της. Η διοργανωτές Ισπανοί διαθέτουν μία δυνατή ομάδα και στην έδρα τους θέλουν να φτάσουν μέχρι τουλάχιστον τα ημιτελικά, ενώ στη συνέχεια τους περιμένουν οι Ιταλοί που απέναντι στην Ουγγαρία έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ