ΠΟΛΟ

Οι αντίπαλοί μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Οι αντίπαλοί μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Τους αντιπάλους τους στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης (14-30 Ιουλίου 2017, Βουδαπέστη), έμαθαν σήμερα (24/2) οι Εθνικές μας ομάδες Ανδρών και Γυναικών. Κληρώσεις και για τους Νέους ανδρών και Νέες γυναικών. Τι δήλωσαν οι Έλληνες ομοσπονδιακοί προπονητές.

Τους αντιπάλους τους στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης (14-30 Ιουλίου 2017, Βουδαπέστη), έμαθαν σήμερα (24/2) οι Εθνικές μας ομάδες Ανδρών και Γυναικών, στην Κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κληρώθηκε στο Γ’ Όμιλο, με Σερβία, Ισπανία, Νότια Αφρική και η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στον Δ’ Όμιλο με Ρωσία, Αυστραλία, Καζακστάν.

Όλοι οι Όμιλοι:

ΑΝΔΡΕΣ

Α’: Καζακστάν, Καναδάς, Βραζιλία, Μαυροβούνιο

Β’: Γαλλία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Ιταλία

Γ’: Ισπανία, Νότια Αφρική, ΕΛΛΑΔΑ, Σερβία

Δ’: Ιαπωνία, Ρωσία, ΗΠΑ, Κροατία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α’: Κίνα, Βραζιλία, Ιταλία, Καναδάς

Β’: Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ

Γ’: Ιαπωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία

Δ’: Καζακστάν, ΕΛΛΑΔΑ, Αυστραλία, Ρωσία

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος που βρέθηκε στη Βουδαπέστη με την ιδιότητα του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina, ως Liaisson (Σύνδεσμος) με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο οποίος και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Κληρώσεις Νέων ανδρών και γυναικών

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Κλήρωσης για τους Άνδρες και τις Γυναίκες, στη Βουδαπέστη, ακολούθησαν σήμερα (24/2) οι Κληρώσεις για τα αντίστοιχα Παγκόσμια πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών (Βελιγράδι, 5-13 Αυγούστου) και Νέων γυναικών (Βόλος, 3-9 Σεπτεμβρίου).

Σημείωση: Στην κλήρωση των Νέων Ανδρών, η μία σημαία των ΗΠΑ υποδεικνύει την ύπαρξη της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η άλλη την 4η ομάδα της αμερικανικής ηπείρου που θα προκύψει μέσα από προκριματικούς αγώνες.

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΗΠΑ, Αμερική 4, Ιράν, Ρωσία, ΕΛΛΑΔΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Αμερική 5, Ιαπωνία, Ισπανία, Κροατία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστραλία, Αμερική 3, Νέα Ζηλανδία, Σερβία, Κίνα

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Αίγυπτος, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ιταλία, Ουγγαρία

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ολλανδία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κίνα, Αυστραλία, Νότια Αφρική, ΕΛΛΑΔΑ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Καναδάς, Αμερική 3, Γερμανία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Αμερική 4, Νέα Ζηλανδία

"Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις"

Στο ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις και στο ότι ρόλο θα παίξει η αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν οι Εθνικές μας ομάδες Υδατοσφαίρισης στάθηκαν οι προπονητές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος μετά την κλήρωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Νέων Ανδρών και Νεών Γυναικών. Παράλληλα οι προπονητές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων έθεσαν ως πρώτο στόχο την είσοδο στην οχτάδα κάθε διοργάνωσης, που από εκεί και πέρα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη διάκριση μέσω των νοκ-άουτ αγώνων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι:

Θοδωρής Βλάχος – Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών

«Στον όμιλο μας υπάρχουν ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας, όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία, η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά Νότιος Αφρική και μία ομάδα στα μέτρα μας όπως η Ισπανία. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά. Γενικότερα η είσοδος στην 8άδα αποτελεί τον πρώτο στόχο γι αυτή την ομάδα. Δε θεωρώ πως το πρόγραμμα θα παίξει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, αφού κοιτάζουμε τους αγώνες έναν έναν».

Για το ότι η Ελλάδα εφόσον περάσει στους 8 της διοργάνωσης θα αποφύγει την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του κόσμου, Σερβία, σχολίασε: «Νομίζω πως όλα αυτά είναι πολύ μακριά. Δεν μπορώ να πω κάτι, αφού δε γνωρίζω το τι θα γίνει στον όμιλο. Εξάλλου οι αναμετρήσεις για τα προημιτελικά θα γίνουν δέκα περίπου ημέρες μετά την έναρξη του τουρνουά, οπότε τότε θα ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο να περάσουμε στην οχτάδα».

Γιώργος Μορφέσης – Προπονητής Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και Τεχνικός Διευθυντής Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ

«Για εμάς πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην οχτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε εξ' αρχής πως θα έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας, αφού βρισκόμασταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Δεν μπορείς να διαλέξεις κάποια πό αυτές. Είναι όλες περίπου στο ίδιο επίπεδο. Το καλό είναι ότι αποφύγαμε την Κίνα από το τέταρτο γκρουπ. Έτσι κι αλλιώς, όλες οι κληρώσεις κρίνονται εκ των πραγματών. Κάθε παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ομάδες παρουσιάζουν αλλαγές στα ρόστερ τους και στους προπονητές τους με το άνοιγμα του νέου Ολυμπιακού κύκλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, αλλά τους σεβόμαστε όλους. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι δύο ομάδες υψηλού επιπέδου και οι διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων είναι πολύ μικρές».

Για το ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σάκη Κεχαγιά, επί χρόνια συνεργάτη του στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας: «Είναι πολύ περίεργο που θα είμαστε αντίπαλοι. Ξέραμε όμως, πως υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να βρούμε αντιμέτωπο τον Σάκη Κεχαγιά ή τον Χάρη Παυλίδη (προπονητής της Εθνικής Καναδά). Τον Σάκη τον ξέρουμε και μας ξέρει και εύχομαι πραγματικά να βρεθούμε αντιμέτωποι και σε υψηλότερη φάση της διοργάνωσης».

Όσον αφορά την κλήρωση των νέων ανδρών, ο κ. Μορφέσης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως αντίπαλοι για την πρώτη θέση που οδηγεί στην 8άδα είναι οι ομάδες των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η ελληνική ομάδα έχει δείξει πως έχει το ταλέντο και τη δυναμική να φτάσει σε μια διάκριση. Είναι μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Χρειάζονται δύο καλά παιχνίδια για να φτάσουμε στα προημτελικά και από εκεί και πέρα όλα γίνονται».

Στέφανος Λέανδρος – Προπονητής Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών

«Δε μου αρέσει να μιλάω για κληρώσεις, καθώς θεωρώ πως εκεί πέρα δεν κρίνεται σχεδόν τίποτα. Το σημαντικότερο είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων να έρθουμε ως ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στον όμιλο και το σημαντικό παιχνίδι είναι το χιαστί, όπου εκεί πέρα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα το δούμε όμως όταν έρθει η ώρα».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος – Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

«Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις. Μπορεί μια ομάδα να βρεθεί σε εύκολο θεωρητικά όμιλο, όμως στη συνέχεια να έχει δύσκολες διασταυρώσεις και να πέσει πάνω σε μεγαθήρια. Όλα λοιπόν είναι σχετικά σε μία κλήρωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να φτάσεις ψηλά πρέπει να κερδίζεις και το πιο σημαντικό είναι οι ομάδες μας να βρεθούν σε καλή κατάσταση ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ