ΠΟΛΟ

Ο τελικός χάθηκε στα πέναλτι

Ο τελικός χάθηκε στα πέναλτι

Η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων γνώρισε την ήττα με 12-11 στα πέναλτι από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το "χρυσό" σερί των νεανίδων στην υδατοσφαίριση διακόπηκε στη Μαδρίτη. Βέβαια οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένη με τη συμμετοχή στον ημιτελικό και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, αλλά τα συγκεκριμένα κορίτσια έχουν βάλει ψηλά τον πήχη.

Η εθνική νεανίδων, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2012 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2011 και 2013, γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό στα πέναλτι με 12-11 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια ήταν 9-9.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο την Κυριακή (31/8) με αντίπαλο την ηττημένη του ζευγαριού Ουγγαρία-Καναδάς.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση προηγήθηκε με 3-0 και 5-2 στο πρώτο οκτάλεπτο με τρία γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου. Όμως στη συνέχεια οι Αμερικανίδες έκαναν σερί 3-0 και ισοφάρισαν σε 5-5. Πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (6-5) στα 45 δευτερόλεπτα.

Με την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου να κάνει σειρά καλών επεμβάσεων, η εθνική προηγήθηκε με 6-8 στο τρίτο οκτάλεπτο με το τέταρτο γκολ της Πλευρίτου και άλλα δύο από την Έλενα Ξενάκη και την Ιωάννα Χυδηριώτη.

Τέσσερα λεπτά πριν από την εκπνοή του ημιτελικού η εθνική προηγήθηκε με διαφορά δύο γκολ (9-7), όμως στο τελευταίο λεπτό οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν με τις Μάντελιν Μούσλεμαν και Άρια Φίσερ. Οι δύο ομάδες έχασαν από μια επίθεση και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Παρά την προσπάθεια της Πάτρα που απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι των ΗΠΑ, οι Ελληνίδες ήταν άστοχες. Τρία χαμένα πέναλτι από την Χυδηριώτη, την Ξενάκη και την Ελευθεριάδου. Στο τελευταίο πέναλτι η Ντέβιν Γκραμπ είχε όλο το χρόνο να σουτάρει με την καθυστέρηση των διαιτητών να σφυρίξουν και να στείλει την Ελλάδα στο μικρό τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-0, 0-3, 3-2 (κ.α), 3-2 (πεν.)

Η σύνθεση της Ελλάδας: Σταματοπούλου, Ε.Πάτρα, Ε.Πλευρίτου 5, Ξενάκη 2, Β.Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Καλογεράκου, Μ.Πάτρα, Σώρα 1, Νιμίδη, Νιαρχάκου,, Ελευθεριάδου, Παπαναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ