ΠΟΛΟ

Ο Πάβιτς θα φορέσει το Νο1 του Δεληγιάννη

Ο Πάβιτς θα φορέσει το Νο1 του Δεληγιάννη

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα Γιόσιπ Πάβιτς. Αναδείχθηκε καλύτερος πολίστας στον κόσμο το 2012.

Ο Εθνικός είχε φέρει στην Ελλάδα το 2006 τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, Ντένις Σέφικ. Αυτή τη φορά είναι ο Ολυμπιακός που φέρνει στη χώρα μας ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, τον Κροάτη Γιόσιπ Πάβιτς.

Ο 33χρονος είχε αναδειχθεί κορυφαίος πολίστας στον κόσμο το 2012, τη χρονιά που η Κροατία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Πάβιτς καλείται να αντικαταστήσει τον Νίκο Δεληγιάννη που ανακοίνωσε την Τρίτη (23/6) την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

" O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιόσιπ Πάβιτς. Ο Κροάτης διεθνής τερματοφύλακας είναι γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου 1982 και αγωνιζόταν στην Μλάντοστ Ζάγκρεμπ. Ο Γιόσιπ Πάβιτς ανήκει σε μια ξεχωριστή και σπάνια κατηγορία αθλητών αφού έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε μια πενταετία. Το 2012 είχε αναδειχθεί καλύτερος πολίστας από τη FINA και καλύτερος τερματοφύλακας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.

Οι διακρίσεις του Γιόσιπ Πάβιτς με την Εθνική Κροατίας:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Χρυσό μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χρυσό μετάλλιο το 2007 στη Μελβούρνη

Χάλκινο μετάλλιο το 2009 στη Ρώμη

Χάλκινο μετάλλιο το 2011 στη Σανγκάη

Χάλκινο μετάλλιο το 2013 στη Βαρκελώνη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χρυσό μετάλλιο το 2010 στο Ζάγκρεμπ

WORLD CUP

Αργυρό μετάλλιο το 2010 στην Οραντέα

FINA World League

Χρυσό μετάλλιο το 2012 στη Ρωσία

Αργυρό μετάλλιο το 2009 στη Ποντγκόριτσα

Χάλκινο μετάλλιο το 2010 στη Νις

Χάλκινο μετάλλιο το 2011 στη Φλωρεντία".

Ο Πάβιτς θα είναι ο δεύτερος ξένος του Ολυμπιακού μαζί με τον Ισπανό αριστερόχειρα περιφερειακό, Μπλάι Μάλιαρακ που έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους". Κι αν στην Ευρώπη δεν υπάρχει πρόβλημα, δικαίωμα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μόνο ένας. Στους νταμπλούχους βρίσκεται ήδη ο Κώστας Γαλανίδης που πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ