ΠΟΛΟ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε κι απ' τον Πειραιά

Ο ΠΑΟΚ πέρασε κι απ' τον Πειραιά
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την ανοδική πορεία, επικρατώντας μέσα στον Πειραιά του Εθνικού για την 15η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Στην 3η θέση η Χίος.

Δεν σταμάτησε ούτε στον Πειραιά η ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών για τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" καθήλωσε τον Εθνικό και πέτυχε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 7-2, μέσα στο κλειστό κολυμβητήριο "Π. Καπαγέρωφ", στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Κώστα Γαλανίδη, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και κατέβασε ρολά και με επιθετικές λύσεις στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και έκτη συνολικά (έχει και μια ισοπαλία και συνολικά 19 βαθμούς) και -από εκεί που κινδύνευε- φλερτάρει πλέον για τα καλά με τα πλέι οφ. Ο Εθνικός, με την ήττα του αυτή, κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση από τον ΝΟ Χίου, που αγωνίζεται λίγο αργότερα στην έδρα του με τον ΟΦΗ.

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο οκτάλεπτο, όπου πρωταγωνίστησαν οι δύο τερματοφύλακες (Τζωρτζάτος και Γαλανίδης), ο ΠΑΟΚ, με άξονα το νέο του μεταγραφικό απόκτημα, τον φουνταριστό του Νίκολα Τομάσεβιτς -που συνέβαλε τα μέγιστα στο να αλλάξει η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο-, αλλά και με όλους τους παίκτες του Πάνου Βέργου σε φόρμα (και κυρίως τον Γαλανίδη που έπιανε τα άπιαστα), πήρε τα ηνία, προηγήθηκε με 6-1 και έφτασε στο τελικό 7-2.

Εύκολα ο ΝΟ Χίου τον ΟΦΗ

Ο ΝΟ Χίου επέστρεψε στις νίκες, καθώς πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στην έδρα του, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, όπου επικράτησε εύκολα του ουραγού ΟΦΗ με 21-5, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Με τη νίκη τους αυτή, την ένατη στο φετινό πρωτάθλημα, οι Χιώτες περνούν πλέον μόνοι στην 3η θέση της βαθμολογίας, καθώς εκμεταλλεύτηκαν και την ήττα του (τέταρτου πλέον) Εθνικού Πειραιά από τον ΠΑΟΚ.

Ανέβηκε 5ος ο ΑΝΟ Γλυφάδας

Επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο ΑΝΟ Γλυφάδας. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη νίκησε στην έδρα της με 14-8 τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 15η αγωνιστική, τον ξεπέρασε και βρέθηκε εκείνος στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο (που έληξε 3-3) ο ΑΝΟΓ κυριάρχησε απόλυτα μέχρι το φινάλε, με κορυφαίους επιθετικά τους Παπαναστασίου και Αλβέρτη.

Νίκη 6άδας το Παλαιό Φάληρο στη Νέα Σμύρνη

Ανεβαίνει συνεχώς στη βαθμολογία το Παλαιό Φάληρο, που πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 9-6 επί του Πανιωνίου, μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση, ισόβαθμο στους 21 βαθμούς με τον 5ο ΑΝΟΓλυφάδας (που ευνοείται στην ισοβαθμία).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι Φαληριώτες πήραν το πάνω χέρι, έκαναν την ανατροπή και επιβάλλοντας το ρυθμό τους, βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά.

Ισοπαλία στα Χανιά

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι - ντέρμπι, στο κολυμβητήριο των Χανίων, ο τοπικός ΝΟΧ και ο Υδραϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 8-8. Η ομάδα της Ύδρας πήρε ένα προβάδισμα δύο γκολ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αρχικά με 7-5 και στη συνέχεια με 8-6, αλλά ο αειθαλής Μάνθος Βουλγαράκης (που πέτυχε συνολικά 4 γκολ), πρώτα μείωσε και στη συνέχεια, 35 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ισοφάρισε στο τελικό 8-8.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΟΚ 2-7

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-3, 0-2, 1-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος 2, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραΐμης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Ν. 1, Κουλούρης, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 1, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας 2, Τομάσεβιτς 2, Σιορδίλης, Τάτσης, Παπαδόπουλος Γ.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΟΦΗ 21-5

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 5-1, 5-1, 6-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 2, Ρουστάμοφ 6, Τεσάνοβιτς 3, Καλαργυρός 3, Μπερτόλης, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 1, Παπούκας 4, Σωτηράκης, Καλογεράκος, Πέττας 1, Κούτης, Σωτηριανός 1, Μόκκας

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Αλάτσης, Τσικβινίτζε 1, Βασιλάκης, Γεωργόπουλος, Καλής 2, Λεονταράκης, Κλήμος 1, Γιγουρτάκης 1, Ντάνκαν, Καβουσανός, Σπυριδάκης

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-8

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 4-2, 4-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου, Παπασηφάκης 1, Παπαναστασίου 4, Γιαννόπουλος 1, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 3, Φωτόπουλος 2, Σκουμπάκης 2, Σαλτέρης, Λεμπέσης, Γαλάνης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς, Μητρόπουλος, Φωκάς 1, Μοσκόφ 5, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Λέκιτς, Παπάκος 1, Δερμιτζάκης Δ., Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Τροβάς – Κυριαζάκος, Γιαννουρής

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 6-9

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-4, 0-3, 3-1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Περόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπργκούλιαν 1, Κουλιεράκης 1, Καλαϊτζής 1, Φαναριώτογλου 1, Παπαποστόλου, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης 3, Θεοδωρόπουλος, Κάκαρης 1, Αθανασίου, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 1, Σπηλιωτόπουλος 1, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Παζαϊτης

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-8

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-0, 1-3, 3-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Πολύζος, Νάστραν 1, Αγιωργούσης 1, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 4, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Παπαμανωλιουδάκης

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης 1, Μπλάνης 1, Βιτέλλας, Σολεϊμάνιπακ 1, Πάτερος, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Γραμματικός, Χαραλαμπόπουλος 3

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 7/2

Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο 6-9

Εθνικός – ΠΑΟΚ 2-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλλων Σμύρνης 14-8

ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός 8-8

ΝΟ Χίου – ΟΦΗ 21-5

Σάββατο 10/2

15.30 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 39

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 33

3. ΝΟ Χίου 27

4. Εθνικός 25

5. ΑΝΟ Γλυφάδας 21

6. Παλαιό Φάληρο 21

……………………………………

7. Απόλλων Σμύρνης 19

8. ΠΑΟΚ 19

……………………………………

9. Υδραϊκός 19

10. Πανιώνιος 16

11. ΝΟ Χανίων 13

12. ΟΦΗ 3

* Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν έναν (1) αγώνα λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/2)

Παλαιό Φάληρο – ΝΟ Βουλιαγμένης

Ολυμπιακός – ΝΟ Χίου

ΟΦΗ – ΝΟ Χανίων

Υδραϊκός – ΑΝΟ Γλυφάδας

Απόλλων Σμύρνης – Εθνικός

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ