ΠΟΛΟ

Ο Κεχαγιάς αντί του Μορφέση στην Εθνική γυναικών

Ο Κεχαγιάς αντί του Μορφέση στην Εθνική γυναικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ συνεδρίασε πριν τη σημερινή (24/10) ΓΣ. και αποφάσισε τη δομή που θα έχουν οι Εθνικές ομάδες σε προπονητικό επίπεδο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ που συνεδρίασε πριν τη σημερινή (24/10) Γενική Συνέλευση, αποφάσισε τη δομή που θα έχουν οι Εθνικές μας ομάδες σε προπονητικό επίπεδο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με την απόφαση του, αυτή είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ: Θόδωρος Βλάχος, συνεργάτης Δημήτρης Κραβαρίτης

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ&ΕΦΗΒΩΝ: Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, συνεργάτης Νίκος Καραμάνης

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Νίκος Βενετόπουλος

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σάκης Κεχαγιάς, συνεργάτης Αγγελική Γερόλυμου

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ&ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Στέφανος Λέανδρος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ (Κορίτσια): Βαγγέλης Πάτρας

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ: Γιώργος Μορφέσης

Έτσι ανέλαβε ο Κεχαγιάς αντί του Μορφέση

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή στην Εθνική ομάδα των Γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης ύστερα από 13 χρόνια, είτε ως συνεργάτης αρχικά από το 2003 ως το 2008, είτε στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής, αφού εκτίμησε ότι ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο που επέφερε κορεσμό και ψυχική κούραση, ζήτησε από την ΚΟΕ να αποχωρήσει και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από άλλη θέση.

Κάτι άλλωστε, για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από το Sport24.gr από τις 25 Αυγούστου. Η ΚΟΕ, εκτιμώντας την προσωπικότητα, το ήθος, την μέγιστη προσφορά του Γιώργου Μορφέση (11 Μετάλλια συνολικά), αλλά και τις σπουδαίες ικανότητες του, συναισθανόμενη την προσωπική του πίεση να αποδεσμευθεί από τα καθήκοντα του ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Γυναικών. Έτσι, προχώρησε στην αλλαγή του με τον Σάκη Κεχαγιά, ο οποίος και υπήρξε πρόταση του ιδίου του Γιώργου Μορφέση, που τον θεωρεί ως τον πλέον ικανό στη δεδομένη στιγμή, για την καθοδήγηση της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών.

Με ομόφωνη επίσης απόφαση, το Δ.Σ της ΚΟΕ, ανέθεσε στον Γιώργο Μορφέση τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή Υδατοσφαίρισης στην Ομοσπονδία, θέση που κατείχε ως τώρα ο Σάκης Κεχαγιάς.

Διαθεσόπουλος: "Κλείνει ένας απόλυτα πετυχημένος κύκλος στην Εθνική Γυναικών"

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με αφορμή την αλλαγή φρουράς στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Γιώργος Μορφέσης, το 2008 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ήταν προσωπική μου επιλογή, με την απόλυτη πεποίθηση και πίστη μου ότι διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα ώστε να παίξει τεράστιο και καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα θριαμβευτική πορεία της Εθνικής ομάδας των Γυναικών.

Γι αυτή μου την απόφαση, τότε, λοιδωρήθηκα, όχι από λίγους. Πλην όμως, αρχικά από το 2009 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης και στη συνέχεια με την κορύφωση του χρυσού μεταλλίου το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, αποδείχθηκε ότι η επιλογή μου ήταν ολόσωστη.

Η συνολική πορεία του Γιώργου, από το 2003 ως συνεργάτης του Κούλη Ιωσηφίδη και μετέπειτα ως πρώτος προπονητής με τα 9 προσωπικά του μετάλλια (11 συνολικά), τον κατατάσσει ως τον κορυφαίο τεχνικό όλων των ομαδικών αθλημάτων στη χώρα μας.

Η επιθυμία του να αποχωρήσει με στενοχωρεί αφάνταστα. Τον αγαπώ και τον θαυμάζω σαν χαρακτήρα και προπονητή. Θεωρώ ότι το τελευταίο που θα μπορούσα να του αποδώσω, σε ανταπόδοση όσων πέτυχε, ήταν η ανάληψη εκ μέρους του των καθηκόντων του Τεχνικού Διευθυντή Υδατοσφαίρισης στην ΚΟΕ. Απ’ αυτό το ρόλο πολλά έχει να προσφέρει, χωρίς φυσικά να παύω να λέω πως μπορεί να επανέλθει στο μέλλον σε ενεργό προπονητικό ρόλο.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ και εκ μέρους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, για όσα σημαντικά προσέφερε.

Κλείνει ένας απόλυτα πετυχημένος κύκλος στην Εθνική ομάδα των Γυναικών και ανοίγει ένας νέος με την παρουσία ενός γνώριμου τόσο στον Γιώργο – πρόταση και του οποίου ήταν άλλωστε να τον αντικαταστήσει – όσο και σε εμάς στην Ομοσπονδία, του Σάκη Κεχαγιά τον οποίο καλωσορίζω στα νέα του καθήκοντα και εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό της Εθνικής μας ομάδας, της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ