ΠΟΛΟ

Ο Φώσκολος λύτρωσε τον Εθνικό, 7-6 τον Πανιώνιο

Α1 ΑΝΤΡΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΑΝΤΡΩΝ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Άγγελο Φώσκολο να σκοράρει 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Εθνικός επιβλήθηκε με 7-6 επί του Πανιώνιου. Μεγάλες νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με τον Άγγελο Φώσκολο να σκοράρει στα 36 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Εθνικός πήρε την πολύτιμη νίκη επί του αξιόμαχου Πανιωνίου, με 7-6, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, το βράδυ του Σαββάτου (9/12), στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Ο Εθνικός προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο, ο Πανιώνιος όμως ανέκαμψε και κατάφερε να οσοφάρισε με τον Κουτσιαλή 6-6, στο 3.09 πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Φώσκολος, όμως, είπε την τελευταία κουβέντα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Κουντουδιού.

Για τη φάση του τέρματος του Εθνικού διαμαρτύρονται οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων. Οι διαιτητές έδωσαν αποβολή στον Χρήστο Κουτσιαλή σε φάση με τον Νικήτα Κόχειλα, το παραπάνω είχε αρχίσει να παίζετε με τη μπάλα να καταλήγει στον Άγγελο Φώσκολο και κάπου εκεί ο Διονύσης Θεοδόσης έκλεψε την μπάλα, όμως οι διαιτητές γύρισαν πίσω τη φάση, καθώς ο προπονητής του Εθνικού είχε ζητήσει τάιμ άουτ, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι άνθρωποι του Πανιωνίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 0-0, 2-3, 1-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Γέμελος, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 1,Καρούντζος 2, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος 1, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεδόσης – Παπαλουκάς 1, Περόπουλος, Κουτσιαλής 1, Μπργκούλιαν, Κουλιεράκης, Καλαϊτζής 2, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου 1, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος 1, Σιάχος, Αβαγιανός, Παπαδόπουλος Δ.

Μεγάλη ανατροπή για τον Απόλλωνα, 16-13 τον ΝΟ Χίου

Σε ένα συγκλονιστικό και χορταστικό σε θέαμα και γκολ παιχνίδι, με ανατροπές και εντάσεις, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να επιβληθεί του ΝΟ Χίου με 16-13. Έτσι επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό και ανέκοψε την εκπληκτική πορεία της ομάδας της μαστίχας.

Ο ΝΟ Χίου μπήκε δυνατά, πήρε το πάνω χέρι και έδειχνε πως θα συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσμστα, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 2-6, 5-9 και 8-11, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, οπότε και άρχισε η αντεπίθεση του Απόλλωνα. Η ομάδα του Κατρουτζανάκη ισοφάρισε σε 11-11 και προηγήθηκε με 13-11.

Ο ΝΟ Χίου ισοφάρισε και πάλι σε 13-13, αλλά ο Απόλλων, με τρία αναπάντητα γκολ, από τα οποία τα δύο του κορυφαίου του αγώνα Νίκολα Μοσκόφ (ο οποίος πέτυχε 8 συνολικά) έφτασε στη νίκη. Άλλωστε, στο 2.31 πριν από τη λήξη της δ' περιόδου (σύμφωνα και με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα) αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάστατση ο Μιμίδης του ΝΟ Χίου για βιαιπραγία κατά του Μοσκόφ, όταν αυτός σκόραρε το 14-13. Έτσι στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα ο ΝΟ Χίου έπαιξε με παίκτη λιγότερο και ο Απόλλων έκανε πιο εύκολα το τελικό 16-13.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 16-13

Τα οκτάλεπτα: 2-6, 4-3, 4-2, 6-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ. 1, Ψαρρέας, Φωκάς 1, Μοσκόφ 8, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος 1., Λέκιτς 2, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ. 2, Δερμιτζάκης Χρ. 1. Καστανάκης, Τροβάς, Γιαννουρής.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 2, Ρουστάμοφ 4, Τεσάνοβιτς 1, Καλαργυρός, Καρακάσης, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 3, Παπούκας 1, Σωτηριάνος Καλογεράκος 1, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης 1.

Πήρε βαθμό στο Ποσειδώνιο ο ΝΟ Χανίων

Ο ΝΟ Χανίων πήγε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, έφτασε πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά τελικά έφυγε με ισοπαλία 7-7 κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Χανιώτες δείχνουν σημαντική αγωνιστική πρόοδο, ενώ ο ΠΑΟΚ δείχνει να περνάει αγωνιστική κρίση και έχει να δει το χρώμα της νίκης πολύ καιρό.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον βασικό τους τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη, λόγω τραυματισμού, και τον αντικατέστησε ο νεαρός Ξενοφών Σιορδίλης. Oι Χανιώτες πήραν τα ηνία και έφτασαν να προηγούνται 0-3 (μείωσε 2-3 ο ΠΑΟΚ) και στη συνέχεια 3-6 με 5-7 λίγο πριν τη λήξη του γ' οκτάλεπτου. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 6-7 στο 0.07 πριν από τη λήξη του γ' και ισοφάρισε στο τελικό 7-7 με τον Ζάτοβιτς στο 6.57 πριν από το φινάλε. Οι Χανιώτες κέρδισαν πέναλτι στο 1.34 πριν από τη λήξη, αλλά στην εκτέλεση του Βουλγαράκη απέκρουσε Σιορδίλης κι έμεινε το 7-7.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 5.52 πριν από τη λήξη του γ’ οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΠΑΟΚ Πετρίδης για έντονη διαμαρτυρία".

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-1, 1-0.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Σιορδίλης, Σαρησάββας 1, Ζάτοβιτς 2, Προσινικλής Ν. 1, Κουλούρης, Μάνος, Τσολακούδης, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Μαξίμοβιτς 2, Τίγκας, Προσινικλής Π., Γαλανίδης, Τάτσης, Μπόλκας.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Αν., Πολύζος, Παπαδόπουλος Τρ., Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης 2, Κατσουλά

Δεύτερη νίκη για το Παλαιό Φάληρο, 12-3 τον ΟΦΗ

Το Παλαιό Φάληρο πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επικράτησε στην έδρα του επί του ουραγού ΟΦΗ με 12-3, για την 8η αγωνιστική.

Έτσι οι Φαληριώτες, που έχουν και μια ισοπαλία, έφτασαν στους 7 βαθμούς και ανέβηκαν στην 9η θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μαμούρη πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό της αύξησε τη διαφορά και έφτασε στο τελικό 12-3.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΟΦΗ 12-3

Τα Οκτάλεπτα: 4-1, 3-1, 2-1, 3-0.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 2, Κάκαρης 3, Φυτάλης, Τσαχειλίδης 1, Τρούλος 1, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι. 1, Κατσαγούνος, Λιαπάκης 1, Παζαΐτης.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος, Τσικβινίτζε 1, Βασιλάκης, Αλάτσης, Ζακχάια, Σιράπογλου, Λεονταράκης, Κλήμος, Γιγουρτάκης 1, Καλής, Καβουσάνος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/12

Υδραϊκός – Ολυμπιακός 5-13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/12

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης 6-8

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/12

Παλαιό Φάληρο - ΟΦΗ 12-3

ΠΑΟΚ – ΝΟ Χανίων 7-7

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χίου 16-13

Εθνικός – Πανιώνιος 7-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 21 *

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 21

3 ΝΟ Χίου 15

- Απόλλων Σμύρνης 15

- Εθνικός 15

6. Υδραϊκός 12

…………………………..

- ΑΝΟ Γλυφάδας 12

8. Πανιώνιος 9

……………………………

9. ΠΑΟΚ 7

10. Παλαιό Φάληρο 7

11. ΝΟ Χανίων 5

12. ΟΦΗ 0 *

* Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/12)

Πανιώνιος – Υδραϊκός (15/12)

Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Χανίων – Απόλλων Σμύρνης

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ