ΠΟΛΟ

Νίκες για τα φαβορί, ένταση στη Νέα Σμύρνη

Νίκες για τα φαβορί, ένταση στη Νέα Σμύρνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είτε εύκολα είτε δύσκολα τα φαβορί έφτασαν στη νίκη στα ματς της Α1 πόλο των ανδρών. Επεισοδιακό ματς στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και Καλαμάκι.

Μετά το στραπάτσο στην έδρα του με την ισοπαλία στον Υδραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επανήλθε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και μάλιστα εκτός έδρας.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη επικράτησε με 9-4 του ΑΝΟ Γλυφάδας στον "Αντ. Δημητρόπουλος", για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, με βασικό όπλο την πολύ καλή της άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για δύο οκτάλεπτα ο ΝΟΒ κράτησε το "0" στην άμυνα και με πρώτο σκόρερ τον Καπότση έφτασε στη νίκη.

Ίδρωσε, αλλά πήρε τελικά τη νίκη στο κολυμβητήριο "Αντ. Πεπανός" της Πάτρας ο Εθνικός, με 8-6 επί του τοπικού ΝΟ Πατρών, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Οι Πατρινοί το πάλεψαν γερά αυτή τη φορά, βρέθηκαν να προηγούνται με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ ήταν κοντά και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, μέχρι την τέταρτη περίοδο που ο Εθνικός άνοιξε τη διαφορά στα δύο γκολ και πήρε τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έκοψε τη φόρα του Παλαιού Φαλήρου και το προσγείωσε ανώμαλα, καθώς μπήκε σαν άλλος "πυρπολητής" στο Ρέστειο κολυμβητήριο και πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 10-6, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά (που έφτασε στους 6 βαθμούς) αιφνιδίασε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και προηγήθηκε ακόμα και με 5-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι Φαληριώτες έκαναν την υπερπροσπάθεια και μείωσαν σε 6-4, αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν σε μεγάλη μέρα τους Σάριτς (4 γκολ) και Νικολαϊδη (3 γκολ), κράτησαν και έφτασαν δίκαια στη νίκη με το τελικό 10-6.

Μετά την ισοπαλία - έκπληξη στην προηγούμενη αγωνιστική στη Βουλιαγμένη, ο Υδραϊκός έφτασε και στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, το απόγευμα του Σαββάτου (12/11) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, στην τυπική του έδρα στο κολυμβητήριο του Αλίμου.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επιβλήθηκε δύσκολα με 9-6 του ΝΟ Χίου και έφτασε τους 4 βαθμούς. Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και την τρίτη περίοδο, αλλά ο Υδραϊκός κατάφερε να χτίσει μια διαφορά στην τέταρτη και τελευταία και να φτάσει στη νίκη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών της περιόδου 2016-17 πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (12/11) ο Πανιώνιος στην έδρα του, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως σημαντική για τη συνέχεια.

Οι κυανέρυθροι της Νέας Σμύρνης επιβλήθηκαν με 6-5 του ΝΟ Καλαμακίου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που είχε επεισοδιακό φινάλε.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει με 1-3 στο ξεκίνημα, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει κι έτσι το ματς με τον ΝΟ Καλαμακίου έγινε ντέρμπι με κλειστές άμυνες και πήγαινε γκολ γκολ. Το νικητήριο για τους Νεοσμυρνιώτες πέτυχε ο Γαβριήλ Γαβαλάς στο 3.14 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Στο 0.55 της δ’ περιόδου υπήρξε διακοπή καθώς, μετά από διπλή αποβολή που δόθηκε από τους διαιτητές, διαπληκτίστηκαν οι δύο αθλητές που αποβλήθηκαν και κάποιοι συμπαίκτες τους από τους πάγκους μπήκαν στην πισίνα και απειλήθηκε γενική σύρραξη. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και το ματς συνεχίστηκε, μετά από 15 περίπου λεπτά, και αφού αποβλήθηκαν με αντικατάσταση οι Φλώρος Ανδ. του ΝΟ Καλαμακίου, Πανταζόπουλος, Βέκκος και Ποταμιάνος του Πανιωνίου για συμμετοχή στη σύρραξη.

Με κόκκινη κάρτα είχε αποβληθεί στο 4.44 πριν από τη λήξη της δ’ περιόδου ο βοηθός προπονητή του ΝΟ Καλαμακίου Χρυσάφης.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης 4-9

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 2-3, 0-2

Γλυφάδα (Μάζης): Φωτόπουλος 1, Παπαναστασίου 1, Χατζηγούλας 1, Γιαννόπουλος 1

Βουλιαγμένη (Λούδης): Χρυσοσπάθης 2, Αφρουδάκης 1, Βίτσο 2, Καπότσης 3, Τίγκας 1

ΝΟ Πατρών – Εθνικός 6-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-2, 2-1, 1-3.

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Αθανασίου 2, Β. Κανελλόπουλος 1, Καλιοράκης 1, Κωνσταντακόπουλος 2

Εθνικός (Κουντουδιός): Ν. Κόχειλας 4, Σιώνης 1, Παπαδόγκωνας 2, Καζάζης 1

Παλαιό Φάληρο - ΠΑΟΚ 6-10

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-1, 4-3, 2-4

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Δανούρδης 1, Γαρδίκας 1, Κουρλιάφτης 2, Τσαχιλίδης 1, Τρούλος 1

ΠΑΟΚ (Βέργος): Νικολαΐδης 3, Παπαποστόλου 1, Σάριτς 4, Μουρατίδης 1, Τσολακούδης 1

Υδραϊκός - ΝΟ Χίου 9-6

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 0-0, 4-2.

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Κοκκινάκης 2, Χατζηκυριακάκης 3, Λιαπάκης 2, Βλοντάκης 1, Στελλάτος 1

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Τεσάνοβιτς 4, Γκουβέτσης 2

Πανιώνιος – ΝΟ Καλαμακίου 6-5

Τα οκτάλεπτα:1-1, 0-2, 3-2, 2-0.

Πανιώνιος (Δήμου): Καρακάσης 4, Κουλιεράκης 1, Γαβαλάς Γ. 1.

Καλαμάκι (Σταϊκόπουλος): Ιωαννίδης 2, Καστανάκης 1, Αναγνωστόπουλος 1, Φαναριώτογλου 1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 11/11

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 14-4

Σάββατο 12/11

Παλαιό Φάληρο – ΠΑΟΚ 6-10

Υδραϊκός – ΝΟ Χίου 9-6

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης 4-9

Πανιώνιος – ΝΟ Καλαμακίου 6-5

ΝΟ Πατρών – Εθνικός 6-8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 9

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 7

3. Παναθηναϊκός 6

4. Π. Φάληρο 6

5. Εθνικός 6

6. ΠΑΟΚ 6

…………………………………………………………………….......................................

7. Υδραϊκός 4

8. ΑΝΟ Γλυφάδας 3

……………………………………………………………………........................................

9. ΝΟ Χίου 3

10. Πανιώνιος 3

11. ΝΟ Πατρών 0

12. ΝΟ Καλαμακίου 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/11)

Παναθηναϊκός – ΝΟ Πατρών

ΝΟ Καλαμακίου – Ολυμπιακός

ΑΝΟ Γλυφάδας – Πανιώνιος

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χίου

ΠΑΟΚ – Υδραϊκός

Εθνικός – Παλαιό Φάληρο

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ