ΠΟΛΟ

Ναι, μπορούμε…

Ναι, μπορούμε…
INTIME SPORTS

Ο "θρύλος" του ελληνικού πόλο και βουλευτής πλέον του ελληνικού κοινοβουλίου, Γιώργος Μαυρωτάς, γράφει στο Sport24.gr και πανηγυρίζει μαζί με τους θριαμβευτές για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καζάν.

Το παιχνίδι με την Αυστραλία το φοβόμουν πολύ. Οι Αυστραλοί είχαν δείξει από τα παιχνίδια του ομίλου ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση (ισοπαλία με Μαυροβούνιο και ήττα στο τσακ από τους Σέρβους). Με είχε στοιχειώσει κι εκείνο το 13-8 στον προημιτελικό του Λονδίνου πριν 3 χρόνια όταν μας άφησαν εκτός οκτάδας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο νέος προπονητής τους, ο Κροάτης Έλβις (…όχι Πρίσλεϋ) Φάτοβιτς, έχει προσθέσει έναν ευρωπαϊκό ορθολογισμό στο δυνατό τους παιχνίδι.

Παρ’όλα αυτά το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, στράβωσε, ξαναΐσιωσε, ξαναστράβωσε και στο τέλος 4” πριν την λήξη το ίσιωσε για τα καλά ο Φουντούλης με την ισοφάριση (7-7) με παίκτη παραπάνω (παραδόξως πήγαμε καλά σε αυτόν τον τομέα πετυχαίνοντας 5 από τα 7 μας γκολ). Στο τελευταίο οκτάλεπτο έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις κι ο Φλέγκας που μας κράτησαν ζωντανούς. Σε αυτό βοήθησε και το «θράσος» των Γενηδουνιά και Γούνα όταν η μπάλα βάραινε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όταν το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι ήμουν αισιόδοξος, η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας. Κι αυτό φάνηκε από το σχεδόν πρωτοφανές γεγονός ότι τα βάλαμε όλα! Ο Φλέγκας απέκρουσε το πέναλτυ του καλύτερου παίκτη της Αυστραλίας του Γιάνγκερ (έτσι είναι η άτιμη μπάλα…) κι έτσι πήραμε το εισιτήριο για την τετράδα.

Η ομάδα γύρισε για δεύτερη φορά ένα σχεδόν χαμένο παιχνίδι (μετά από αυτό των ομίλων με τις ΗΠΑ). Η νοοτροπία της ομάδας όταν στριμώχνεται στον τοίχο είναι αξιοζήλευτη. Αντιδρά ψύχραιμα και ομαδικά χωρίς ατομικούς ηρωισμούς που τους έχουμε πληρώσει στο παρελθόν. Δεν βλέπω στην ομάδα γκρίνιες, αντίθετα βλέπω αλληλοκάλυψη, αμοιβαία εμψύχωση κι επιμονή. Μια ομάδα που δείχνει να έχει ενηλικιωθεί και να μην την πιάνει εύκολα «θάλασσα». Κι έχει μερίδιο σε αυτό ο Θοδωρής Βλάχος, ο νέος - μπαρουτοκαπνισμένος όμως με τον Ολυμπιακό- προπονητής της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Πέμπτη μας περιμένουν οι Κροάτες που διέλυσαν το Μαυροβούνιο στον άλλο προημιτελικό. Ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε μας στέλνει, εκτός από τον τελικό, κατευθείαν και στο Ρίο. Ένα ραντεβού στο οποίο πάντα είμαστε συνεπείς οι «σκουφάκηδες» τα τελευταία 36 χρόνια. Ελπίζω την Πέμπτη το φυσήξει το ίδιο αεράκι όπως πριν 10 χρόνια, στο Μόντρεαλ. Κι ας μην είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης να μας στείλει στα ουράνια με εκείνο το καταπληκτικό γυριστό σουτ στην παράταση με τους Κροάτες. Όμως βάζω στοίχημα ότι ο αδελφός του, ο Χρήστος, αρχηγός της τωρινής ομάδας, θα βλέπει στο youtube το αντίστοιχο videο και θα προετοιμάζεται…

Συγχωρέστε με αν καμιά φορά μου ξεφεύγει ένα πρώτο πρόσωπο πληθυντικού όταν αναφέρομαι στην ομάδα αυτή. Δεν κρύβω ότι είμαι περήφανος που τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν με την δική μας γενιά ως πρότυπα και τώρα τα «μικρά μας αδελφάκια» μας έχουν ξεπεράσει. Κάθε τους νίκη την χαίρομαι σαν δική μου, θέλω κι εγώ να πανηγυρίσω μαζί τους. Όπως και σε κάθε ήττα τους στενοχωριέμαι και θέλω να τους χτυπήσω στην πλάτη. Αν υπάρχει κάτι από το οποίο πρέπει να διδαχτεί η ελληνική κοινωνία είναι από κάτι τέτοιες ομάδες που με αξιοκρατία, δουλειά, οργάνωση και ομαδικότητα φτάνουν στις κορυφές του κόσμου. Είναι κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που μέσα στην γενικότερη μιζέρια της χώρας μας σε κάνουν να πεις «Ναι, μπορούμε…».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1967 στην Αθήνα. Είναι Έλληνας πολιτικός και Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρώην επαγγελματίας υδατοσφαιριστής. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι. Το 1981 έπαιξε για πρώτη φορά στην Α’ εθνική, με την ομάδα του Ν.Ο.Βουλιαγμένης και το 1982 κλήθηκε στην εθνική εφήβων. Το 1984 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα ανδρών και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Μάλιστα ήταν ο μικρότερος σε ηλικία πολίστας της διοργάνωσης (17 ετών). Έκτοτε συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις έως την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα το 2000 μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος σε:

5 Ολυμπιακούς Αγώνες: - 1984, 1988, 1992, 1996, 2000

4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα - 1986, 1990, 1994, 1998

8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα - 1985, 1987, 1989, 1991, 1993, 1995, 1997, 1999 και

5 Παγκόσμια Κύπελλα (FINA CUP) – 1987, 1993, 1995, 1997, 1999.

Hταν ο πρώτος Έλληνας υδατοσφαιριστής που έπαιξε στη μικτή κόσμου (Βουδαπέστη 1999), ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ