ΠΟΛΟ

Να "μαδήσει" τη "Setterosa"

Να "μαδήσει" τη "Setterosa"

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και η αντίστοιχη της Ιταλίας συναντιούνται ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το έπαθλο είναι το εισιτήριο στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από το 2004 που χάθηκε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών από την Ιταλία, οι δύο ομάδες έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη αντιπαλότητα, η οποία είχε μεταφερθεί και σε συλλογικό επίπεδο.

Την Τρίτη (22/7,19.00) η Ελλάδα και η Ιταλία δίνουν ξανά ένα μεγάλο αγώνα στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Η νικήτρια θα συνεχίσει στην 4άδα για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, η δε ηττημένη θα περιοριστεί στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

" Το Ιταλία-Ελλάδα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στο γυναικείο πόλο", σχολίασε η Αλεκσάντρα Κότι, ένα από τα βασικά στελέχη της "Setterosa", όπως είναι το παρατσούκλι της ιταλικής ομάδας.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010 η εθνική γυναικών είχε αποκλείσει την Ιταλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης για τον πρώτο μεγάλο τελικό αυτής της ελληνικής φουρνιάς. Στον τελικό η Ελλάδα είχε ηττηθεί από τη Ρωσία.

Ελλάδα και Ιταλία αναμετρήθηκαν στον τελικό του ευρωπαϊκού στο Αϊντχόφεν το 2012 με τις Ιταλίδες αναδεικνύονται νικήτριες. Κι αν η Ισπανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ήττα στην εθνική γυναικών τα τελευταία χρόνια, αποκλείοντας την από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ας μη ξεχνάμε πως το προολυμπιακό τουρνουά είχε πραγματοποιηθεί στην Τεργέστη.

Πάντως στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, η Ελλάδα χαμογέλασε. Στο παγκόσμιο της Βαρκελώνης το 2013 οι Ελληνίδες επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι των Ιταλίδων με τη Ρομπέρτα Μπιανκόνι να καθυστερεί να εκτελέσει και να τιμωρείται από τους διαιτητές.

Η νικήτρια θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με την Ολλανδία την Πέμπτη (24/7), ενώ η ηττημένη θα παίξει με την ηττημένη του άλλου προημιτελικού Ουγγαρία-Ρωσία. Υπενθυμίζουμε πως την απευθείας πρόκριση στην 4άδα έχουν πάρει η Ολλανδία και η Ισπανία.

Φωτογραφία: Waterpoloworld

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ