ΠΟΛΟ

Μυλωνάκης: "Είχαμε μεγάλο πείσμα"

Μυλωνάκης: "Είχαμε μεγάλο πείσμα"
Μυλωνάκης

Ο Μανώλης Μυλωνάκης μίλησε στον Sport24 Radio, στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα» με τους Γιάννη Λαμπίρη και Γιώργο Οικονόμου για το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο στο Καζάν.

Για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: “Είχαμε μεγάλο πείσμα και δείξαμε μια ωριμότητα, αν και νεανική ομάδα. Δεν ήταν καλό που κρίθηκαν τα τελευταία τρία ματς στα πέναλτι, για μας τους μεγαλύτερους, αλλά πήγαν καλά τα πράγματα στο τέλος και πήραμε το μετάλλιο”.

Για τα δύο μετάλλια που έχει κατακτήσει με την Εθνική ομάδα: “Το καθένα ξεχωριστά έχει γλυκύτητα. Υπάρχουν συναισθήματα που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, δεν υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζει από κάποιο άλλο. Η εθνική μπορεί να ξεχωρίσει και στις επόμενες διοργανώσεις”.

Για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: “Εκτός από το μετάλλιο, αυτή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι μεγάλη χαρά για μας. Είναι ένα κέρδος το ότι περάσαμε στο Ρίο από τώρα. Πρώτα όμως έχουμε το Πανευρωπαϊκό στο Βελιγράδι. Εμείς οι αθλητές έχουμε υψηλές βλέψεις και τα βλέπουμε κάπως αυστηρά. Το Ρίο είναι μακριά αλλά όλοι θέλουμε ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Για την Εθνική ομάδα και τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του: “Το κλίμα και στα δύο μετάλλια ήταν πάρα πολύ καλό. Βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι και οι σχέσεις είναι μεταξύ ανθρώπων, δεν είναι μόνο συνεργασία. Είμαστε δεμένοι. Οταν είσαι 20 δεν νιώθεις την ίδια πίεση.Οταν είσαι 30, αλλά η θέληση είναι ίδια. Στα 20 ήμουν πιο αυθόρμητος, στα 30 πιο ώριμος. Η ηρεμία είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα. Δεν μας απασχόλησε τίποτα άλλο εκτός από τον στόχο που είχαμε βάλει. Ο Αφρουδάκης ήταν πάντα σημαντικός κρίκος για την ομάδα. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ καλή και το μετάλλιο ήταν κόπος τόσων ετών”.

Για τον Αλεσάντρο Καμπάνια: “Μας έχει βοηθήσει πολύ, έχω εμπειρίες απίστευτες με τον Σάντρο. Με εκείνον πρωτοέπαιξα στην εθνική και έχουμε όλοι αποκομίσει πολλά πράγματα από αυτόν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ