ΠΟΛΟ

MVP, συλλέκτης μεταλλίων & μαθήτρια

MVP, συλλέκτης μεταλλίων & μαθήτρια
INTIME SPORTS

Η Ελευθερία Πλευρίτου μίλησε στο Sport24.gr για το "μαγικό" καλοκαίρι που έζησε στις ευρωπαϊκές πισίνες και για το "μυστικό" των μικρών εθνικών ομάδων.

Αν υπήρχε βραβείο για την πιο ακαταπόνητη πολίστρια, θα πήγαινε στην Ελευθερία Πλευρίτου. Επειδή δεν το έχει σκεφτεί η LEN, η 17χρονη περιφερειακός θα πρέπει να αρκεστεί στα δύο βραβεία MVP που κέρδισε αυτό το καλοκαίρι, για το παγκόσμιο νεανίδων και το ευρωπαϊκό νέων γυναικών. Καθόλου άσχημα.

" Φυσικά δεν κουράστηκα, το καταχάρηκα, τους αγώνες, τις προπονήσεις, τα ταξίδια. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και θα επιδιώξω να παίξω στο μέλλον και σε άλλες διοργανώσεις", δήλωσε στο Sport24.gr μια από τις 13 "αυτοκράτειρες" της Ρώμης.

Το καλοκαίρι της ήταν πολυάσχολο: 6η θέση με την εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, 4η με την εθνική νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 1η με την εθνική νέων γυναικών.

" Είμαστε τρελά χαρούμενες με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το θέλαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ, προπονηθήκαμε πολύ σκληρά. Ήμασταν αφοσιωμένες στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης σε αυτή τη διοργάνωση. Γνωρίζαμε ποια είναι η αξία αυτής της ομάδας. Και τα καταφέραμε", πρόσθεσε η παίκτρια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και κατέκτησε το LEN Trophy με τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής κατάφερε να την κλείσει στον τελικό και δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ. Πώς αντέδρασε η Ελευθερία και οι υπόλοιπες διεθνείς όταν η Ιταλία, η οικοδέσποινα του τουρνουά, μείωσε τη διαφορά στο ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό.

" Δεν σκέφτηκα πως μπορούν να μας δυσκολέψουν κι άλλο. Σκεφτόμουν πως θέλαμε πάρα πολύ να νικήσουμε. Δεν θα χάναμε τον τίτλο στο τελευταίο λεπτό".

Πέρα από το αήττητο, το χρυσό μετάλλιο, ακόμα ένα για την Ελευθερία, όσοι παρακολούθησαν αγώνες της εθνικής ομάδας, παρατήρησαν την αρμονία που υπάρχει, τη ψυχραιμία στις κινήσεις τους.

" Έχουμε ξαναπαίξει αρκετές μαζί. Πλέον γνωριζόμαστε καλά, εμπιστευόμαστε η μια την άλλη. Μπορώ να πω πως αυτό είναι χαρακτηριστικό των "μικρών" εθνικών, την ίδια σιγουριά ένιωθα και ως νεάνιδα". Η συγκεκριμένη ομάδα με παίκτριες από 16 έως 19 ετών, έχει ακόμα μια διοργάνωση που μπορεί να παίξει μαζί, το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως αναφέρει η Ελευθερία.

Σε αυτή την ομάδα ίσως ξανασμίξουν και οι τρεις αδερφές Πλευρίτου. Στη Ρώμη βρίσκονταν η Ελευθερία και η 16χρονη Βασιλική και στην κερκίδα η 18χρονη Μαργαρίτα, η οποία με τη σειρά της είχε αγωνιστεί στη Βουδαπέστη μαζί με την Ελευθερία.

" Είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι αυτές τις στιγμές με έναν τόσο δικό σου άνθρωπο. Χαιρόμαστε η μια για την άλλη, είμαστε δεμένες. Η Μαργαρίτα που δεν ήταν μαζί μας, ταξίδεψε με τον πατέρα μας στη Ρώμη". Φυσικά η αφιέρωση του μεταλλίου είναι " για την οικογένεια μου, τους προπονητές μου στην εθνική ομάδα και στο σωματείο μου (σ.σ. στον Ολυμπιακό), με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ".

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και η Ελευθερία περιμένει να έχει λίγες μέρες ξεκούραση. Όχι για να πάει διακοπές, αλλά στο σχολείο.

Η σεζόν των εθνικών ολοκληρώθηκε, αλλά τα βιβλία και τα θρανία της Γ' Λυκείου την περιμένουν ήδη. Δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο τι θέλει να σπουδάσει, ίσως παιδαγωγική, γιατί το πόλο είναι ολόκληρη η ζωή της. Και αν είμαστε τυχεροί θα την κρατήσει απασχολημένη για τα επόμενα 17 χρόνια.

* Στο video μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές και την απονομή στην εθνική νέων γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ