ΠΟΛΟ

Μπενέκου: "Δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κύπελλο"

Μπενέκου: "Δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κύπελλο"
ATELIER PHOTO

Η Άλκηστις Μπενέκου μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του LEN Trophy κόντρα στη Βουλιαγμένη, για την εμπειρία της στην Ισπανία, ενώ έστειλε και μήνυμα για το μέλλον της.

Όπως αναφέραμε και στο κομμάτι του τελικού του LEN Trophy μπορεί η Βουλιαγμένη να μην κατάφερε να πάρει το τρόπαιο ωστόσο αυτό κατέληξε σε ελληνικά χέρια. Η Άλκηστις Μπενέκου αγωνίζεται φέτος στην Ματαρό και πανηγύρισε με τις συμπαίκτριες της την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην πρώτη συμμετοχή σε Final 4 η Ελληνίδα φουνταριστή κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου, αν και όπως παραδέχεται της ήταν λίγο περίεργο να παίζει κόντρα σε μία ελληνική ομάδα.

Η κουβέντα μας μαζί της δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από το γεγονός ότι η Ματαρό ζει το δικό της παραμύθι... Μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να εκθρονίσει την Σαμπαντέλ κατακτώντας το Κύπελλο Ισπανίας και να κατακτήσει το LEN Trophy.

Μπενέκου: "Δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κύπελλο"

"Σιγά σιγά το συνειδητοποιούμε, δε θέλουμε να αποχωριστούμε το κύπελλο!! Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς κ ειδικά για εμένα καθώς ήταν το πρώτο μου Final 4" παραδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αναφορικά με την εικόνα των αγώνων είπε: "Ήταν δυο τελείως διαφορετικά παιχνίδια καθώς τη Sabadell την ξέραμε καλύτερα, ενώ τη Βουλιαγμένη ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε μαζί τους. Κάθε παιχνίδι είχε τις δικές τους δυσκολίες".

Το να αντιμετωπίζεις μία ελληνική ομάδα για πρώτη φορά ως αθλητής ενός συλλόγου στο εξωτερικό είναι σίγουρα περίεργο πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε έναν τελικό. "Μόλις παίξαμε τον πρώτο γύρω της Ευρωλίγκας και έμαθα ότι κ η Βουλιαγμένη πέρασε στο Final 4 ένιωσα κάπως άβολα καθώς θα έπαιζα αντιμέτωπη με πολλές από τις κοπέλες που κάνω προπόνηση μαζί στην εθνική.

Παρόλα αυτά η εθνική είναι εθνική κ η Mataró είναι η ομάδα μου φέτος όποτε οι στόχοι είναι διαφορετικοί".

Δεν έχω μετανιώσει για καμία από τις δύο επιλογές μου

Η Άλκηστις ήταν ένα από τα πρώτα κορίτσια που επέλεξαν να φύγουν και να πάνε στην Αμερική συνδυάζοντας το πόλο με τις σπουδές τους. Με την ολοκλήρωση τους συνεχίζει να επιμένει στο εξωτερικό με την μετακίνηση της στην Ματαρό.

Μπενέκου: "Δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το κύπελλο"
ATELIER PHOTO

Την έχουν βοηθήσει αυτές οι επιλογές; "Ναι, κ η επιλογή μου να πάω στην Αμερική με έχει βοηθήσει τόσο στο πόλο όσο κ γενικά στη ζωή μου αλλά και το ότι ήρθα φέτος στην Ισπανία! Δεν έχω μετανιώσει για καμία από τις δυο επιλογές μου.

Μου αρέσει πολύ εδώ πέρα και έχω δεθεί πολύ με τις συμπαίκτριες μου κ ειδικά μετά την κατάκτηση των δυο κυπέλλων ακόμα πιο πολύ και πιστεύω θα μου είναι πολύ δύσκολο να φύγω από εδώ..."

Η χρονιά όμως δεν τελειώνει εδώ για την Άλκηστη και τις συμπαίκτριες της. "Επόμενος στόχος μας είναι το Ισπανικό πρωτάθλημα καθώς μας έχουν μείνει κάποια παιχνίδια για να τελειώσει ο δεύτερος γύρος κ μετά έχουμε τα play off".

Εμείς από την πλευρά μας να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ