ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Να έχει ενδιαφέρον το νέο πρωτάθλημα"

Μορφέσης: "Να έχει ενδιαφέρον το νέο πρωτάθλημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O τεχνικός διευθυντής της ΚΟΕ, Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μορφέση στον Sport24 Radio 103,3:

Γιατο νέο πρωτάθλημα των γυναικών:

Άλλαξε το σύστημα φέτος για πρώτη φορά, γιατί θέλαμε να δώσουμε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Υπάρχει τεράστια διαφορά της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες. Με το νέο σύστημα αυτές οι δύο ομάδες μέσα στη χρονιά δεν θα χρειαστεί να παίξουν τόσες φορές με τον 7ο ή τον 8ο στη βαθμολογία και θα αποφευχθούν τα περσινά σκορ, όπως το 33-0, 31-4, 27-2 ή το 26-2. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έχουν ξεφύγει, είναι σε ένα άλλο επίπεδο, πάνε να πάρουν το Champions League. Με αυτό το σύστημα θα παίξουν περισσότερες φορές μεταξύ τους, όπως θα γίνει και με τις άλλες ισοδύναμες ομάδες.

Για το πως διαμορφώθηκε το νέο σύστημα:

Είναι σε τρεις φάσεις, χωρίζουμε τις ομάδες με βάση την κατάταξη της περσινής περιόδου σε δύο τετράδες. Κάθε τετράδα παίζει ξεχωριστά στην πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση, βρίσκονται η πρώτη και η δεύτερη ομάδα και όποια από τις δύο κάνει δύο νικηφόρα παιχνίδια, λογικά ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, έτσι θα γίνει και με τον 7ο και 8ο. Επίσης θα υπάρχει και ένα μεσαίο γκρουπ, δηλαδή με τις ομάδες που βρίσκονται στη μέση, όπου θα κάνουν ένα δικό τους μικρό πρωτάθλημα.

Στην τρίτη φάση ξαναβρίσκονται πάλι, όπως ήταν και στην πρώτη φάση με ένα μπόνους. Η πρώτη ομάδα θα παίρνει έξι βαθμούς, η δεύτερη τρεις, η τρίτη ένα βαθμό και η τελευταία κανένα. Θα γίνουν πάλι δύο όμιλοι χωριστά και άλλες δύο τετράδες και θα παίζουν μεταξύ τους. Τα πλέι οφ δεν αλλάζουν και παραμένουν έτσι όπως ήταν. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα παίξουν περισσότερες φορές. Η κάθε ομάδα θα παίξει περίπου έναν με δύο αγώνες παραπάνω, αλλά με ισοδύναμους αντιπάλους.

Σχετικά με τη γενική εικόνα της υδατοσφαίρισης:

Ήταν μια ολυμπιακή χρονιά, η αντρική ομάδα έκανε καλή πορεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έμεινε μια πικρή γεύση σε όλους μας για το παιχνίδι με την Ιταλία. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε ότι το χιαστί παιχνίδι είναι αυτό που σε στέλνει στα μετάλλια. Δυστυχώς βρεθήκαμε σε κακή μέρα, αλλά σίγουρα η έκτη θέση είναι μια πολύ καλή θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες, την αγαπάμε και την πιστεύουμε.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά, δε βλέπω κάτι καινούργιο να αλλάζει, προχωράμε την ίδια άγνοια κινδύνου, αλλά πάντα έχουμε αισιοδοξία. Νομίζω ότι αυτό το οικοδόμημα που λέγεται πόλο, πάντα θα υπάρχει και θα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Σε όλες τις κατηγορίες και στις γυναίκες και στους άντρες, αλλά και φυσικά στις μικρές ηλικίες. Πριν από 20 μέρες είχαμε ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών. Υπάρχει ταλέντο.

Για το πότε θα αναλάβει ομάδα:

Γενικά μου αρέσει η δράση, η δημιουργική αγωνία του πάγκου. Κάποια στιγμή…. θα δούμε.

Για το επίπεδο των νέων παιδιών που έρχονται:

Έχουμε πολλά ταλέντα κι αυτό το αποδεικνύουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα, όπου πάντα είμαστε στα μετάλλια. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι σταματάνε τα παιδιά όταν φτάνουν στην ηλικία των 17-18 ετών και αποφασίζουν τη ζωή που θέλουν να κάνουν, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες.

Ωστόσο κατά καιρούς απώλειες έχουμε και από τους παίκτες που αποφασίζουν να πάνε σε κάποιο αμερικάνικο κολέγιο με υποτροφία και φεύγουν. Γινόταν και παλαιότερα αλλά τώρα είναι πιο σύνηθες. Για παράδειγμα στην Ιταλία είναι τώρα ο Βλαχόπουλος, ο Γούνας και ο Δερβίσης, επίσης ο Γενηδουνιάς γύρισε από την Αμερική που σπούδαζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ